Φεύγεις για διακοπές; Ο δεκάλογος του σωστού πακεταρίσματος!

suitcasebasicΘα πάει μακριά η βαλίτσα; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Το σημαντικό είναι να τα χωρέσει όλα, να μην ξεπατωθείς στο κουβάλημα (οκαι να μη σου βγει το όνομα ότι κουβάλησες πάλι -συκοφαντίες- όλη τη ντουλάπα). Φυσικά καλό είναι να φτάσει σώο το περιεχόμενό της στον προορισμό του.

Ο δεκάλογος του πακεταρίσματος

close_suitcase

  1. Ξεκίνα τις ετοιμασίες λίγες μερικές μέρες νωρίτερα πλένοντας τα ρούχα που θα πάρεις μαζί και άρχισε να πακετάρεις μία – δύο μέρες νωρίτερα.
  2. Φτιάξε 2 λίστες: α. με τα άκρως απαραίτητα, που μπορείς να χρησιμοποιείς σε όλα σου τα ταξίδια, με πράγματα που χρειάζεσαι πάντα μαζί (demakeup, αντηλιακό, αντικουνουπικό, παυσίπονα).  β. τη λεγόμενη just before you go: με ό,τι μπορεί να έχεις χρησιμοποιήσει μέχρι και την τελευταία στιγμή ή είναι άκρως απαραίτητο (οδοντόβουρτσα, φορτιστή κινητού, κλειδιά εξοχικού) και εισιτήρια, πορτοφόλι κλπ. Και ξεκίνα το πακετάρισμα:
  3. Take a side. Είσαι τύπος του rolling ή του διπλώματος; Τυλίγοντας τα ρούχα σου σε ρολά εξασφαλίζεις χώρο και τα τσαλακώνεις λιγότερο. Αν είσαι, όμως, παραδοσιακός τύπος, ποιοι είμαστε εμείς που θα σου πούμε να μην τα διπλώσεις; (Ε;)
  4. Don't take a side. Αν είσαι δίδυμος και δεν ξέρεις ποιον τρόπο από τους δύο να επιλέξεις, λειτούργησε συνδυαστικά με τη μέθοδο tetris. Τύλιξε μπλουζάκια και ελαστικά ρούχα που είναι πιο εύκολο να τυλιχθούν και συμπλήρωσε με τα πιο ευαίσθητα ρούχα διπλωμένα.
  5.  Στήσιμο. Τοποθέτησε όλα τα βαριά αντικείμενα και όσα δεν κινδυνεύουν να σπάσουν στον πάτο της βαλίτσας σου, βάλε στη μέση όλα αυτά που δεν θες να τσαλακωθούν και τα πιο ευαίσθητα τελευταία.
  6. Έτσι, τα πρώτα αντικείμενα που μπαίνουν στη βαλίτσα είναι πάντοτε τα παπούτσια. Αν είναι κλειστά μπορείς να τα γεμίσεις με κάλτσες για να μη χάνουν τη φόρμα τους. Τοποθέτησέ τα για ευνόητους λόγους σε ειδικές θήκες ή σακούλες. Καλύτερα ένα – ένα και όχι σε ζευγάρια για να κερδίσεις χώρο.
  7.  Πάρε μαζί σου το διπλάσιο αριθμό εσωρούχων από τις ημέρες που θα λείψεις. Βάλτα σε μία πάνινη θήκη και τοποθέτησέ τα σε κάποιο κενό στη βαλίτσα σου (μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί μία πλαστική τσάντα για τα άπλυτα).
  8.  Τοποθέτησε ανάμεσα στα ρούχα σου εύθραυστα αντικείμενα (laptop, άρωμα κλπ) για να τα προστατεύσεις, αν δεν πάρεις μαζί σου backpack ή άλλη χειραποσκευή.
  9. Πάρε μαζί καλλυντικά σε συσκευασίες ταξιδίου. (Αν όχι τώρα πότε, αν όχι εσύ ποιος;) - SOS: Αν ταξιδέψεις με αεροπλάνο, μην παραγεμίσεις με υγρά τις συσκευασίες. Υπάρχει ο κίνδυνος υπερχείλισης λόγω πίεσης.
  10. Μην πάρεις μαζί: α. ό,τι μπορείς να βρεις εκεί που θα πας. Αφρόλουτρα, πιστολάκια, κρέμες σώματος θα βρεις και στο ξενοδοχείο, β. Οδοντόκρεμα. Δεν θες να ανοίξει μέσα στη βαλίτσα. Κάποια γνωστή μας το έπαθε και δεν πέρασε καθόλου όμορφα. Θα βρεις σίγουρα εκεί!

(*Extra jamjar tip: 

Δες  τι σκέφτηκαν  αυτοί οι Αυστραλοί! http://www.budgetdirect.com.au/packinglist/)

Καλές διακοπές είπαμε;

Ε! Θα το λέμε συνέχεια!