Γυναικείοι Εορτασμοί. Eσύ, τι γιορτάζεις σήμερα;

Τι γιορτάζεις στις 8 Μαρτίου;
Γιορτάζεις το ότι είσαι Γυναίκα;
Γιορτάζεις το ζουμερό σου σώμα, τον γεμάτο ποικιλία συναισθηματικό σου πλούτο, το θηλυκό μυαλό σου που ελίσσεται στις καταστάσεις, την τρυφερή σου φύση που ξέρει να δημιουργεί, να γεννά και να αναγεννά; Γιορτάζεις τι σε κάνει ευτυχισμένη και τι σε ξυπνά να είσαι ο πιο αυθεντικός σου εαυτός;
Βρίσκεις ευκαιρίες να Σε απολαμβάνεις γιορτάζοντας;
Αυτή η γιορτή μάς θυμίζει να γιορτάζουμε τον εαυτό μας και τη γυναικεία μας φύση.

Μας θυμίζει να κοιτάζουμε με δέος την σημερινή ελευθερία των γυναικών, την αυτονομία μας, την ανάπτυξη των δυνατοτήτων μας, το δυναμικό μας.

Κάποιες (δυστυχώς πολλές…) δεν το βιώνουν αυτό.

Εμείς το βιώνουμε και το γιορτάζουμε.

Και αφού γιορτάζεις σήμερα μαζί με μένα και όλες τις γυναίκες του ελεύθερου κόσμου, έλα και πες μας πόσο ευτυχισμένη νιώθεις στο απόλυτο τώρα κι εσύ. Έλα και πες μας με φωνή δυνατή και μάτια που γελούν διάπλατα και χέρια που τεντώνουν με ευγνωμοσύνη, τι είναι αυτό που Σήμερα σε κάνει να γεμίζεις χαρά, να χαμογελάς από πληρότητα, να κρατάς σφιχτά στη ζωή σου;

Τι γιορτάζεις σήμερα Εσύ;

Κι αφού γιορτάζεις ό,τι και όσα γιορτάζεις, με ποιές γυναίκες έχεις αποφασίσει να το γιορτάσεις;
Εγώ στις 8 Μαρτίου 2017 γιορτάζω πρωτίστως (με) τον εαυτό μου:
Γιορτάζω γιατί έτρεξα κάποια χλμ. Γιορτάζω γιατί είμαι υγιής να τρέξω. Γιορτάζω γιατί έκανα check-up μαστών και βγήκαν καθαρά. Γιορτάζω γιατί είναι φανταστικό να είναι Τετάρτη και να μπορώ να γιορτάσω. Γιορτάζω γιατί έφτιαξα με τα χέρια μου ένα απίθανο γεύμα και με τα ίδια χέρια αγκάλιασα μόλις μέσα σε λίγες ώρες 4 αγαπημένους ανθρώπους. Γιορτάζω γιατί στον κήπο μου η αμυγδαλιά άνθισε και μου δώρισε ένα κλαδί να το στολίσω για σήμερα. Γενικά κοιτάζω γύρω μου για ευκαιρίες γιορτής.

Γιορτάζω και με τις Γυναίκες του jamjar.gr για όλα όσα με αγάπη, μεράκι και έμπνευση δημιουργούμε.

Γιορτάζουμε το μυαλό μας που, σε ισορροπία της θηλυκής και ανδρικής μας φύσης, καταφέρνει να σχεδιάζει και να υλοποιεί όσα ονειρεύτηκε.Γιορτάζουμε με χαρά που μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και να δημιουργούμε αντικείμενα που κάνουν άλλες γυναίκες πιο χαρούμενες.

Γιορτάζω και με τη μαμά μου και με την αδερφή μου, γιατί έχει πλάκα να μεγαλώνουμε μαζί και να μοιραζόμαστε ζωή.

Γιορτάζω και με την πεθερά μου και όλες της τις φίλες γιατί είναι ένα ευχάριστα γιορτινό παρεάκι (όλο κάτι οργανώνουν να γιορτάσουν)…

Γιορτάζω με τις φίλες μου και τις κόρες τους, αλλά και με σένα, την ανιψιά σου, την βαφτιστήρα σου. Σε γιορτάζω, γιατί χαίρομαι που υπάρχεις και σε φαντάζομαι εμπνευσμένη να διαλέγεις τρόπους να γιορτάσεις.

 

Ευτυχισμένες είναι οι Γυναίκες που ξέρουν να γιορτάζουν. Ευτυχισμένες είναι οι Γυναίκες που δεν περιμένουν κάποιον άλλο να τις γιορτάσει, παρά βρίσκουν ευκαιρίες να γιορτάζουν τον Εαυτό τους. Ευτυχισμένες είναι οι Γυναίκες που δεν νιώθουν ενοχές όταν γιορτάζουν.

Ευτυχισμένες θα είμαστε όσο περισσότερο μάθουμε να γιορτάζουμε (την) κάθε μέρα, τον Εαυτό μας. Και τη διπλανή μας.

 

Πάρε μια γεύση τι κάνει ευτυχισμένες στο σήμερα κάποιες Γυναίκες σαν κι εμάς:

«Αυτή την περίοδο με κάνουν ευτυχισμένη τα ταξίδια και οι αποδράσεις στη φύση. Επίσης αντλώ χαρά από το να κάνω πράγματα που μ αρέσουν τη στιγμή ακριβώς που τα θέλω..»

«Μοίρασμα στιγμών και ισορροπημένη επικοινωνία με τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Μια έξοδος, ένα κρασί, ένα ωραίο φαγητό, μια αντάμωση με τους αγαπημένους και τους οικείους αποτελούν το ζητούμενο και την πηγή χαράς»

«Ευτυχισμένη με κάνει το γεγονός ότι περιτριγυρίζομαι από χαρούμενους, αισιόδοξους, δοτικούς ανθρώπους. Η ευτυχία είναι αποδεδειγμένα μεταδοτική, οπότε η διάθεση και ο ενθουσιασμός των ανθρώπων με τους οποίους δουλεύω και συνεργάζομαι σε καθημερινή βάση, είναι πηγή χαράς και έμπνευσης για μένα!»

«Ευτυχισμένη με κάνει ο ήλιος (μην κοιτάτε σήμερα που δεν έχει!! ) και  η σκέψη ότι το καλοκαιράκι πλησιάζει , η έξοδος είτε με αγαπημένες φίλες για ποτάκι – φαγάκι , που λέμε τα δικά μας και γελάμε πολύ, είτε με παρέα εκδρομούλα  (καλή ώρα!),  και φυσικά…. η αγάπη μου!!;-)» Σας φιλώ και ελπίζω να έχετε πολλούς λόγους όλες τις περιόδους να είστε ευτυχισμένες!!!»

«Ευτυχισμένη με κάνει η πρόσφατη ολοκλήρωση της αποκατάστασης της προληπτικής μαστεκτομής»

«κάθε μέρα προσπαθώ να βρίσκω πράγματα τα οποία με γεμίζουν και μου αφήνουν την αίσθηση οτι είμαι ευτυχισμένη….γενικά επιλέγω να είμαι ευτυχισμένη και από το κάθε τι να αντλώ χαρά!!!Είναι στάση ζωής….!

 

Πάρε μια γεύση και ιδέες πως σκοπεύουν να γιορτάσουν σήμερα (ή κάποια άλλη μέρα) κάποιες από τις Γυναίκες της ζωής μου:

«Θα μου πάρω λουλούδια. Όχι απλά τριαντάφυλλα, μια θεόρατη, τεράστια ανθοδέσμη. Και θα μου τη στείλω. Με σημείωμα αγάπης! :-)»

«Αποφασίσαμε με τις φίλες να πάρουμε κρασί και κολονάτα ποτήρια και να πάμε σε μια παραλία, να δούμε τη θάλασσα, μας βλέπω να συνεχίζουμε και για αλλού…»

«Θα πάρω την κόρη μου, την ανηψιά μου και όποια άλλη θέλει και θα πάμε για χορό»

«Δεν θα το γιορτάσω σήμερα. Το φυλάω για το Σαββατοκύριακο. Θα πάω εκδρομή και το οργάνωνα πολύ καιρό!!»

«Τώρα που το λες, αυτό που έχω ανάγκη να κάνω είναι να με περιποιηθώ. Τι θα ήθελα; δυο ώρες ύπνου, μια ωρα μασάζ, μισή κομμωτήριο και ύστερα ένα ωραίο γεύμα στο αγαπημένο μου ταβερνάκι…»

«Θα πάρω όλες μου τις φίλες και γνωστές και θα τους πω Χρόνια Πολλά!»

 

Ρώτα κι εσύ τις διπλανές σου τι γιορτάζουν σήμερα ή τι θα ήθελαν να γιορτάσουν, ρώτησέ τις τι κάνει ευτυχισμένες, τι απολαμβάνουν, τι μοιράζονται, για τι ανυπομονούν! Κάνε ένα ξεχωριστό δώρο σε εκείνες αλλά και σε εσένα!

…και γιόρτασε βρε! είτε σήμερα, είτε αύριο, αλλά γιόρτασε με ό,τι σε γεμίζει!

Χρόνια μας πολλά❤

 

Πηγή: feminineboudoir