Τι σου «λέει» το δώρο του για σένα; Οδηγός αποκρυπτογράφησης αγιοβαλεντινιάτικων δώρων

Daily BucketΑς μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Η 14η Φλεβάρη αποτελεί για κάθε άνδρα μια ημέρα που μάλλον αδιάφορο του είναι αν συνδέεται με τον οποιονδήποτε Άγιο, πόσο μάλλον με έναν Άγιο που του «επιβάλλει» να δηλώσει εμπράκτως τα συναισθήματά του και να μπει σε διαδικασία να αποδείξει τα αυτονόητα. Γι αυτό και όταν τα φώτα της γιορτής σβήσουν οι περισσότεροι άντρες επιστρέφουν στους συνηθισμένους τους ρυθμούς ανεξάρτητα από την ένταση του έρωτά τους.

manwoman
Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τις γυναίκες και τις δαιδαλώδεις διαδρομές και διακλαδώσεις των σκέψεων και των συναισθημάτων τους. Το πέρας της 14ης Φλεβάρη είναι η απαρχή για ένα νέο κύκλο διεργασιών, που μόνο με τα πέρα-δώθε της τρόικα μπορεί να συγκριθεί. Είναι ευρύτερα γνωστό πως η γυναίκα δεν αρκείται απλώς στο να γευτεί μια εμπειρία, αλλά θεωρεί ως απαραίτητη συνέχεια την αποκωδικοποίηση και την κατηγοριοποίησή της, ώστε αυτή να αποτελέσει βάση για την εξαγωγή συμπερασμάτων, που θα την βοηθήσουν να κάνει ή να αποφύγει το επόμενο βήμα. Γι’ αυτό και πολλές φορές μπορεί στα μεθεόρτια του Αγ. Βαλεντίνου να καταναλώσει απείρως περισσότερη σκέψη και ενέργεια απ’ ότι στη γιορτή αυτή καθαυτή, προκειμένου να κάνει τον απολογισμό των εορταστικών εκδηλώσεων. Στη διαδικασία αυτή δεσπόζουσα θέση κατέχει η αξιολόγηση και αποκρυπτογράφηση του δώρου που δέχθηκε και το μόνιμο ερώτημα που στροβιλίζει στο κεφάλι της δεν είναι άλλο από το : «Τι σημαίνει το δώρο του;»

Εσώρουχα

εσώρουχα
Ένα είναι σίγουρο: σε ποθεί έστω κι αν η έλξη αυτή είναι αποκλειστικά σαρκική! Γιατί για να μπει στην άβολη για τη συντριπτική πλειονότητα των ανδρών διαδικασία της επιλογής και αγοράς γυναικείων εσωρούχων, πρέπει τουλάχιστον να σ’ έχει φαντασιωθεί να τα φοράς. Είναι μια από τις πιο tricky επιλογές σ’ ότι αφορά στην αποκωδικοποίησή της. Κι αυτό γιατί μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει επιλογή τόσο του σπρωγμένου από τον ενθουσιασμό, όσο και του έμπειρου που ξέρει να ποντάρει στη γυναικεία φιλαρέσκεια και μόνιμη ανάγκη για επιβεβαίωση. Μέχρι λοιπόν η ζωή να σου δείξει στην πράξη τις προθέσεις του, μην προσπαθείς να λύσεις το γρίφο και κοίτα να απολαύσεις τα καινούρια σου εσώρουχα ή μάλλον την αφαίρεσή τους.

Δείπνο

lady
Το δείπνο ως treat της ημέρας των ερωτευμένων δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο αρχικά φαίνεται. Θα μπορούσες εύκολα να πεισθείς πως η επιλογή μιας κοινής δραστηριότητας δηλώνει την πρόθεση και την ευχαρίστησή του να περνάτε χρόνο μαζί, όμως τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ψάξε στις λεπτομέρειες για να δεις τα σημαντικά. Το μέρος είναι το Α και το Ω στη διαδικασία εξαγωγής συμπερασμάτων. Αν το δείπνο έλαβε χώρα κάπου που ποτέ δεν είχατε πάει μαζί, σ ένα εστιατόριο που καιρό τώρα ήθελες να επισκεφθείς, ή σ’ ένα fancy new entry στο γαστριμαργικό χάρτη της πόλης, τότε έχεις κάθε δικαίωμα να χαρείς. Στην περίπτωση όμως που διάλεξε το γνωστό σας στέκι, το κουτούκι του Θόδωρα ή τα βλάχικα στη Βάρη τότε μπορείς άφοβα να συμπεράνεις πως το μόνο που σκέφτηκε ήταν να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, κλείνοντας σου το στόμα και γεμίζοντας το στομάχι του. Εξαίρεση αποτελεί η επιλογή μέρους που έχει σημειολογική σημασία για τη σχέση σας και αποτελεί φόρο τιμής για όσα έχετε περάσει μαζί.

Λουλούδια

man-with-rosesΗ κλασική επιλογή του κάθε μη ανεκτικού στη γκρίνια αρσενικού, που τίποτα δεν του λέει η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου, αλλά που η πιθανότητα να έρθει αντιμέτωπος με αδιάκοπη κρεβατομουρμούρα ή με μούτρα εφαπτόμενα με το παρκέ για κάμποσες ημέρες του λέει πολλά. Μην τον παρεξηγείς…Η έλλειψη έμπνευσης και επένδυσης χρόνου και χρήματος στη συγκεκριμένη περίσταση δε δηλώνει απαραίτητα και απουσία συναισθήματος. Κράτα το γεγονός ότι έκανε την κίνησή του και πως αν και κοινότυπος φρόντισε να σκεφτεί και εσένα και (κυρίως) τις αντιδράσεις σου…

Κόσμημα

idoΕδώ σοβαρεύουν τα πράγματα. Γιατί μπορεί από τη μια ο κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του να γνωρίζει τη γυναικεία αδυναμία σε κάθε είδους κόσμημα, στον αντίποδα όμως γνωρίζει πολύ καλά πως ένα τέτοιο δώρο αποτελεί ένα statement δέσμευσης, ειδικά αν έχει σχήμα κυκλικό κι είναι προορισμένο για να κοσμεί τα δάκτυλά της. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που η σχέση είναι ακόμη στα σκαριά και που ένα κόσμημα παίζει το ρόλο του Δούρειου ίππου για να πέσει το πολυπόθητο οχυρό. Αν λοιπόν έλαβες μικρό κουτάκι φέρον πολύτιμο περιεχόμενο μάλλον σε βλέπει σοβαρά.

Ταξίδι

fly
Να αισθάνεσαι τυχερή! Γιατί ο αιφνιδιασμός με ταξίδι έκπληξη προσφέρεται για την εξαγωγή μόνο θετικών κι ελπιδοφόρων συμπερασμάτων. Μην ψάχνεις αν σε θέλει. Από τη στιγμή που επιλέγει να μοιραστεί το χρόνο του μαζί σου και ιδιαίτερα αφού μπαίνει και στη διαδικασία να οργανώσει τις λεπτομέρειες μιας εκδρομής είναι βέβαιο πως και σε σκέφτεται και σε σέβεται και εν τέλει σε ποθεί. Γιατί όταν σε επιλέγει για να «αποδράσετε» μαζί από την καθημερινότητα πάει να πει πως είσαι η συνοδοιπόρος του σ’ όσα του ομορφαίνουν τη ζωή.

Τίποτα

sb
Πριν καλέσεις έκτακτο γυναικείο κονκλάβιο για να εκτιμήσεις την κρισιμότητα της κατάστασης, πριν τσακίσεις ότι σοκολάτα υπάρχει σε ακτίνα χιλιομέτρων, πριν πας στο κομμωτήριο για να ξεσπάσεις στα μαλλιά σου hold your breath. Το ότι δε σου πήρε τίποτα για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου δε σημαίνει κατ’ ανάγκη πως δε σε σκέφτεται και πως δεν είναι ερωτευμένος μαζί σου. Μπορεί απλώς να ανήκει στη συνομοταξία εκείνων που απλούστατα δε δέχονται να γιορτάζουν τα συναισθήματά τους βάσει προγράμματος, γιατί πιστεύουν πως ο έρωτας είναι στάση ζωής και κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Εσύ είσαι η καταλληλότερη για να διακρίνεις και τελικά να κρίνεις εάν σ’ άφησε στα κρύα του λουτρού ή απλώς σ’ άφησε να περιμένεις το επόμενο δώρο του που ξέρεις πως σύντομα θα ‘ρθει από το πουθενά.