10 top μέρη και προορισμοί για να πας, να δεις και να λατρέψεις!

Αξιοθέατα-Αττικής-Ευγενίδειο-Ίδρυμα-Πλανητάριο-Αθήνα-&dost141_0Αφού λοιπόν συμφωνήσαμε πόσο addicted to online είμαστε, τι συμβαίνει όταν παίρνουμε το 3G ή 4G και βγαίνουμε έξω; Μην ξαναπεις "βαριέμαι".

Περπατώ περπατώ μεσ'το δάσος.

moΝαι. Υπάρχει δάσος και ναι προσφέρεται για πεζοπορία, πικ νικ, βόλτες, ποδηλατάδες και φωτογραφίες. Στη Βαρυμπόμπη. Και ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο; Πως μπορείς να το συνδυάσεις και με βόλτα στα Βασιλικά Κτήματα, την εξοχική κατοικία μεγαλειότατων προσωπικοτήτων. Κρυμμένους θησαυρούς δε θα βρεις αλλά μπορείς να συγκλονιστείς και εσύ με τα κτήρια που θα δεις, πως διατηρούνται ενώ είχαν και ρεύμα ας πούμε. Go go go!

Εκδρομή και γαριδομακαρονάδα.
Όλα ξεκίνησαν τυχαία μια Κυριακή με ήλιο, δύο κορίτσια και ένα αμάξι. Ξεκινήσαμε να πάμε στη λίμνη του Μαραθώνα, βόλτα. Τραγουδάγαμε και συζητάγαμε και χαθήκαμε. Προ πενταετίας, όχι δεν είχαμε GPS στο κινητό. Βρεθήκαμε στον Κάλαμο. Ναι αυτόν δίπλα στον Ωρωπό. Ε και ξέρεις τι ανακαλύψαμε πεινασμένες και αποκαμωμένες, δίπλα στο κύμα; Την πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα που μπορείς να φας, χωρίς να έχεις μπει σε πλοίο. Τη βρήκαμε στο ταβερνα΄κι που λέγεται "Το Στέκι" και αν σου αρέσουν τα θαλασσινά έχεις ήδη αργήσει.

Bow - wow - Bowling.
Το μέρος που κάναμε κοπάνα μικροί. Υποθέτω γιατί ήταν σε κοντινή απόσταση, ήταν σκοτεινό για να νιώθεις γαμάτος και ήταν υπόγειο για να μη φαίνεσαι. Και ένα 5ωρο bowling ήταν ένας αγαπημένος τρόπος διασκέδασης. Είναι ακόμα το ίδιο γαμάτο να πας με τους φίλους σου για bowling. Παίζεις, γελάς, φοράς ανείπωτα άσχημα παπούτσια και περνάς ωραία προσπαθώντας να πετύχεις επιτέλους strike και εσύ ο αριστερόχειρας που δε μπορείς να ρίξεις ευθεία. Να πας.
Extra Delicious Tip: Κάθε Τρίτη στο bowling centre της Κηφισιάς το κάθε παιχνίδι κοστίζει 1 Ευρώ.

Μαρίνα Φλοίσβου

f
Βόλτα, δίπλα στη θάλασσα, χειμώνα καλοκαίρι όταν θες να το συνδυάσεις με ποτό ή φαγητό ή παγωτό ή καφέ ή ό,τι θες. Είναι όμορφα ειδικά τα απογεύματα χειμώνα καλοκαίρι και όταν οι φίλοι σου γκρινιάζουν ότι είναι πολύ μακριά το Σούνιο, είναι η ιδανική πρόταση για να δεις θάλασσα και αν κουνιούνται οι βάρκες.

Και είσαι κέντρο και πεινάς.
Το μαύρο πρόβατο θα'ναι πάντα εκεί για όλες τις στιγμές που θες να φας κάτι νόστιμο, χορταστικό και οικονομικό. Μεγάλη επιτυχία οι σούπες του το χειμώνα και ιδιαίτερη αγάπη για τα γλυκά. Όσες φορές έχω βρεθεί εκεί ήταν πάντα, όλα ολόφρεσκα.

Εξερεύνηση.

mouseioakropolis

Στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ναι, ναι. Είτε έχεις ήδη πάει είτε όχι (ντροπή) κάθε φορά παρατηρείς και μαθαίνεις κάτι καινούργιο! Συνδύασε το και με βόλτα στην Πλάκα και το Θησείο και να σιγοτραγουδάς το "ωραία που είναι η Κυριακή".

Αξιώματα. Τρούφα, τσουρέκι και ρυζόγαλο.

a
Καλημέρα από το Βάρσο. Εκεί που κάνανε κόρτε οι παππούδες μας στις γιαγιάδες μας. Ίσως να μη σου γεμίζει το μάτι, όχι επειδή δεν είναι όμορφο μέρος. Επειδή η αισθητική του δεν έχει αλλάξει - πιθανώς από τη μέρα που δημιουργήθηκε. Είναι ένα από τα πιο vintage ζαχαροπλαστεία, μετράει ήδη 120 χρόνια, μυρίζει βούτυρο ολόκληρη η Κασσαβέτη και αλήθεια, κάτι ξέρουν εκεί.

Θερινοί Σινεφιλ.
Ξέρω, πρέπει να κάνουμε λίγους μήνες ακόμη υπομονή μέχρι να ανοίξουν τα θερινά. Αλλά το Σινεμά "Δεξαμενή", στο Κολωνάκι, είναι από αυτά που αγαπάς με την πρώτη.

Πλανητάριο.
Είχα να πάω από σχολική εκδρομή στο Πλανητάριο. Χωρίς καμία υπερβολή. Είναι όμως μια πάρα πολύ ωραία ευκαιρία να κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό, να μάθεις κάτι νέο και να δεις τον κόσμο κυριολεκτικά αλλιώς. Εναλλακτικά ας μην ξεχνάμε και το Αστεροσκοπείο.
Extra Delicious Tip: Ανακαλύψαμε πως η Cosmote σου δίνει 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός, Τετάρτη ως Παρασκευή. Ψάξου.

Αντί λιμνούπολης.

limni
Ξέρεις ότι μισή ώρα απ'την Ομόνοια υπάρχει λίμνη; Η Λίμνη Μπελέτσι είναι ένα μαγικό μυστικό στην αθηναϊκή εξοχή, κοντά στην Πάρνηθα. Δεν σου λέω άλλα, να πας να δεις.

(Όντως, δε θέλω να ξανακούσω "βαριέμαι")