Πώς να ετοιμάσεις το πιο λαχταριστό πασχαλινό τραπέζι

IMG_20160424_225323

Τι χρειάζεται ένα πασχαλινό τραπέζι για να γίνει *πιο* λαχταριστό; Παστέλ χρώματα, ιδιαίτερες λεπτομέρειες και φυσικά καλή παρέα για να μοιραστείς μαζί της μοναδικές στιγμές.Το Πάσχα θα είναι για πάντα η γιορτή που έρχεται δεύτερη και καταϊδρωμένη μετά τα Χριστούγεννα εξαιτίας του περιορισμένου στολισμού που μπορούμε να κάνουμε. Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν ξεπερνάει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαμπάκια και στραφταλιζέ στολίδια αλλά τα φρέσκα λουλούδια, τα έντονα χρώματα και οι λαχταριστές μυρωδιές αυτής της γιορτής είναι εξίσου όμορφα.  Σε περίπτωση όμως που έχεις βαρεθεί να βλέπεις τον βαρετό στολισμό (ξέρεις το κλασσικό κόκκινο τραπεζομάντηλο με τα παπάκια που έχει η μαμά σου) μπορείς να πειραματιστείς με υλικά που θα σου δώσουν ένα διαφορετικό και ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 6 αυγά
  • Ακρυλικό χρώμα σε παστέλ αποχρώσεις
  • Washi tape με ό,τι σχέδια θέλεις
  • Ποτήρια μιας χρήσεως
  • Πινέλα
  • Ανεξίτηλα μαρκαδοράκια

Disclaimer: Τα αυγά που θα βάψεις με το ακρυλικό χρώμα ΔΕΝ είναι προς κατανάλωση αλλά για διακόσμηση του τραπεζιού.

collage

Το φανταστικό σε αυτό το diy είναι ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κανόνες. Άσε την φαντασία σου ελεύθερη και βάψε τα αυγά όπως θέλεις. Μονόχρωμα, δίχρωμα, φάτσες με μαρκαδόρους και χρυσές ή ασημένιες λεπτομέρειες- όλα παίζουν. Τα μόνα που πρέπει να θυμάσαι είναι τα εξής:

  1. Διαλύεις το ακρυλικό χρώμα με ελάχιστο νερό (λίγες σταγόνες με το πινέλο) μέχρι να γίνει όσο διάφανο θέλεις.
  2. Καλό είναι να κρατήσεις τη θήκη από τα αυγά γιατί θα μπορέσεις να τα ακουμπάς εκεί για να στεγνώσουν όσο δουλεύεις τα επόμενα.

collage 1

Και επειδή μια τέτοια μέρα κανείς δεν θέλει να πλύνει πιάτα προτίμησε να αγοράσεις ποτήρια μιας χρήσης τα οποία μπορείς να τα κάνεις customized με washi tape και τα ονόματα των καλεσμένων σου για έξτρα χαριτωμενιά.

20160423_175440

20160423_182733

Διάλεξε τα υλικά διακόσμησης συμφωνα με τα χρώματα που σου αρέσουν.

20160423_183027

Και μην φοβηθείς να κάνεις τρελούς συνδυασμούς.

20160423_182804

Για να ολοκληρώσεις τον στολισμό σου στο jamjar θα βρεις τα πιο εμπνευσμένα Πασχαλινά Διακοσμητικά!