Κάνεις πάρτυ; Ιδέες & προτάσεις για να διοργανώσεις μια αξέχαστη γιορτή!

Καλοί οι εορτασμοί μηδενικής ταλαιπωρίας σε ιδιαίτερα και «ψαγμένα» στέκια εκτός σπιτιού, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την χαρά, τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία μιας αυτοσχέδιας γιορτής στο σπίτι ! Η έννοια της φιλοξενίας & της περιποίησης αποκτούν πραγματικά νόημα, η χαρά της δημιουργίας και της προσωπικής έκφρασης χτυπά κόκκινο και οι σχέσεις είναι δεδομένο πως γίνονται όλο και πιο δυνατές αφού μοιράζεσαι μαζί με τους φίλους και την οικογένειά σου τον πιο αγαπημένο, τον πιο προσωπικό χώρο σου, το σπίτι σου!

Είτε πρόκειται για πάρτυ γενεθλίων είτε για παιδικό πάρτυ, το μόνο σίγουρο είναι πως θέλεις οι καλεσμένοι σου να περάσουν αξέχαστα, να διασκεδάσουν με την καρδιά τους και φυσικά, να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις όσον αφορά στα οργανωτικά σου skills!

Αν ετοιμάζεις, λοιπόν, ένα πάρτυ, μια γιορτή ή ένα gathering, βρε αδερφέ, στο σπίτι ή αν ψάχνεις απλά την αφορμή, αυτό το άρθρο γράφτηκε για σένα! Διάβασε παρακάτω τί μπορείς να κάνεις για να διοργανώσεις ένα πάρτυ που θα συζητηθεί!

1.Οργανώσου σωστά!

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Πρώτη μας συμβουλή, λοιπόν: η διοργάνωση μιας εκδήλωσης δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και πολύ καλή οργάνωση! Ξεκίνα, έτσι, σημειώνοντας τα βασικά σημεία του πάρτυ: deco, φαγητό, ποτό, μουσική, πρόσκληση κ.ο.κ, τα υλικά που θα χρειαστείς και τις προθεσμίες που πιθανόν να πρέπει να τηρήσεις. Φρόντισε να ακολουθήσεις όσο το δυνατόν πιο πιστά τον προγραμματισμό σου, ώστε να ευχαριστηθείς τις ετοιμασίες χωρίς άγχος και να τα έχεις τελειώσει όλα on time, ώστε ν' υποδεχθείς τον πρώτο καλεσμένο με κέφι, μπρίο και στυλ!

Για ν' ανέβει ακόμη περισσότερο η διάθεση, διάλεξε ένα τεφτέρι αφιερωμένο στην περίσταση!

Τεφτέρι, νεανικόν, 6 €

Επίσης, ποιος είπε ότι στις ετοιμασίες πρέπει να αποχωρίζεσαι το στυλ σου; Δες εδώ φοβερές ποδιές από το page "Let's Bake Boutique" για μαγείρεμα με άποψη!

Piñata Apron, Let's Bake Boutique, 41 €

 

2. Διάλεξε το concept του party σου & τα αντίστοιχα αξεσουάρ

Σίγουρα θα κερδίσεις τις εντυπώσεις αν πας ένα βήμα παραπέρα από τα γνωστά και δώσεις στο event σου το δικό του concept είτε αυτό αφορά μια συγκεκριμένη ιδέα, είτε ένα συγκεκριμένο γραφιστικό που θα συνοδεύει όλα τα αξεσουάρ του πάρτυ όπως σημαιούλες, θήκες για γλυκά,  props κ.ο.κ. Εκτός του ότι η ατμφόσφαιρα θα γίνει ακόμη πιο εορταστική & το κέφι θα απογειωθεί, ένα συγκεκριμένο concept θα συμβάλει σίγουρα στο να μείνει το πάρτυ σας χαραγμένο στις μνήμες των καλεσμένων σας.

3. Κάνε την έκπληξη με ένα ξεχωριστό ρόφημα για όλους όπως μια σπιτική λεμονάδα!

Ο δικός μας Άρης Σωτηρίου, δημιουργός και ιδιοκτήτης του jamjar page «Νεανικόν» και συγγραφέας του ομώνυμου blog επιλέγει το λεμονένιο άρωμα της λουίζας, το υπέροχο χρώμα του κουρκουμά και την σπιρτάδα του γλυκάνισου και μας συστήνει ένα ποτό για κάθε περίσταση! Ιδανικό για brunch! Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 lt νερό

80 ml χυμό λεμονιού

3-4 κομμένες φέτες λεμονιού

2 κουταλιές αποξηραμένη λουίζα

4 γεμάτες κουταλιές καλής ποιότητας μέλι

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (σε σκόνη)

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι. Περιμένουμε να πάρουν μία γερή βράση ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. Στην συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα και μόλις ελαφρώς κρυώσει (ενώ είναι ακόμα λίγο ζεστό) προσθέτουμε και αραιώνουμε το μέλι μας. Παγώνουμε την λεμονάδα στο ψυγείο και μετά την χαιρόμαστε !

Extra tip: Αν θέλεις να τους αφήσεις όλους άφωνος, μπορείς να σερβίρεις τη λεμονάδα σου σε διαφανή μπουκαλάκια με δική σου ετικέτα! Μπες εδώ και πάτησε το «Ρώτησε το δημιουργό για να μιλήσεις απευθείας με τον Άρη και να φτιάξετε μαζί τη δική σου μοναδική ετικέτα!

4.Εντυπωσίασε με τη δική σου λαχταριστή τούρτα – cheesecake

Είτε συμπληρωματικά στη σπιτική λεμονάδα είτε ανεξάρτητα από αυτήν, μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου τούρτα cheesecake, προσφέροντας στους καλεσμένους σου ένα ελαφρύ γλυκό έδεσμα εναλλακτικό της σοκολάτας - η οποία η αλήθεια είναι πως ενδείκνυται περισσότερο για το χειμώνα - με βάση το λεμόνι και τα φρούτα εποχής. Και πάλι βασισμένοι σε συνταγή του Άρη, θα χρειαστείς:

Βάση:
50 γρ ξερά σύκα
100 γρ αμύγδαλα (ωμά)

Μους:
300 γρ κάσιους (ωμά)
5 κουταλιές μέλι
ξύσμα από ένα λεμόνι
100 ml χυμό λεμονιού
40 γρ φυσικό βούτυρο κακάο

(Προαιρετικός) στολισμός: φρούτα εποχής, λεβάντα, ξύσμα λεμονιού.

τσέρκι διαμέτρου 16 εκ. Προκύπτουν περίπου 5-6 μερίδες

Εκτέλεση:

Αφήνουμε για 2-3 ώρες τα ξερά σύκα μέσα σε νερό ώστε να μαλακώσουν καλά. Τα μεταφέρουμε, μαζί με τα αμύγδαλα, στον επεξεργαστή τροφών και αλέθουμε μέχρι να προκύψει μία ελαφρώς ζουμερή πάστα. Τοποθετούμε το τσέρκι στο δίσκο που θα σερβίρουμε το γλυκό και απλώνουμε ομοιόμορφα την πάστα σχηματίζοντας με λεπτή στρώση.

Προχωράμε με την «τυρένια» μους. Μουλιάζουμε για 6 ώρες τα κάσιους σε ένα μπολ με νερό. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφών. Ενεργοποιώντας την μέγιστη ταχύτητα, πολτοποιούμε επίμονα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο κακάο, και συνεχίσουμε την λειτουργία της συσκευής μέχρι να προκύψει μία λεία κρέμα. Το βούτυρο κακάο, το λιώνουμε υπομονετικά, σε μπεν μαρί, σε χαμηλή πάντα θερμοκρασία, και τελευταίο το ενσωματώνουμε στην κρέμα. Συνεχίσουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι το (το λιωμένο) βούτυρο κακάο να γίνει ένα με το υπόλοιπο υλικό. Όσο περισσότερο κτυπήσουμε την κρέμα τόσο καλύτερη θα γίνει.

Μόλις πετύχουμε το ικανοποιητικό αποτέλεσμα, ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση μας. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες και απολαμβάνουμε!

Για περισσότερες συνταγές και πολλά άλλα συναρπαστικά, επισκέψου το φανταστικό blog του Άρη μας!

5. Διάλεξε ξεχωριστά αξεσουάρ σερβιρίσματος που θα κάνουν αίσθηση!

Η παρουσίαση μετράει όσο η γεύση και ακόμη παραπάνω με την ίδια λογική που ένα όμορφο περιτύλγμα μετράει όσο το δώρο που κρύβεται μέσα! Θα σου προτείναμε, έτσι, να δώσεις σημασία και προσοχή όχι μόνο στο γνωστό πλέον food styling, αλλά και στο στήσιμο και στην παρουσίαση των εδεσμάτων που θα προσφέρεις στους καλεσμένους σου! Με αυτόν τον τρόπο θα ενεργοποιήσεις όλες τους τις αισθήσεις & θα δημιουργήσεις μια "ζεστή" και ήρεμη ατμόσφαιρα! Η ισορροπία άλλωστε που προσφέρει η προσεγμένη αισθητική σίγουρα δημιουργεί συναισθήματα γαλήνης, ηρεμίας και σε προδιαθέτει για χαλαρή διασκέδαση χωρίς άγχος!

Συγκρεκριμένα για την τούρτα που προτείναμε παραπάνω, ιδανική θα ήταν η παρακάτω χειροποίητη κεραμική βάση και πάλι από το page "Let''s Bake Boutique".

Θα μπορούσες δε,  να ξεφύγεις από την πεπατημένη των κεριών διακοσμώντας την τούρτα με ένα  cake topper δημιουργία του page TeleioParty.gr.

Make a wish cake topper, TeleioParty.gr, 6,50€