3 Homemade Cocktails που θα απογειώσουν τις καλοκαιρινές σας νύχτες!

 

 

Αν είσαι και εσύ ένας από εκείνους που δεν έχουν προγραμματίσει διακοπές μέσα στον Αύγουστο και θέλεις να δώσεις ζωή στις ήρεμες βραδιές στο μπαλκόνι σου ή αν πάλι βρίσκεσαι στο εξοχικό σου και έχεις όρεξη για παρεΐστικες δυνατές καταστάσεις με κέφι, μπρίο και ενδιαφέρουσες γεύσεις, έχουμε – για ακόμη μια φορά – τη λύση! Τα φτιάξαμε, τα δοκιμάσαμε και στα προτείνουμε ανεπιφύλαχτα! 3 διαφορετικά homemade δροσερά cocktails για όλα τα γούστα που θα σας φτιάξουν πραγματικά τη διάθεση!

Ginger Cucumber Martini

Ένα πολύ όμορφο καλοκαιρινό γλυκόξινο cocktail με βάση τη vodka που αξίζει να δοκιμάσετε! Γλυκό όσο χρειάζεται, ελαφρώς ξινό και πολύ δροσερό, θα αναζωογονήσει τις νύχτες σας και θα σας προετοιμάσει κατάλληλα για άκρως ενδιαφέρουσες στιγμές...#ifyouknowwhatimean

Υλικά (δοσολογία ανά ποτήρι)

80ml vodka

40ml χυμός λεμονιού

30ml σιρόπι ζάχαρης

Ένα μικρό αγγουράκι

Λίγο τριμμένο τζίντζερ

Method: «σπάσιμο» και σέικερ Ποτήρι : cocktail

Προετοιμάζουμε το σιρόπι ζάχαρης. Σε αναλογία 1:1 βάζουμε νερό και ζάχαρη σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να «δέσουν» τα υλικά και βγάζουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε στο σέικερ το αγγούρι σε κομματάκια, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και το σιρόπι ζάχαρης, τα διασπάμε και  προσθέτουμε τη βότκα με τον πάγο. Χτυπάμε δυνατά για την ουσία, αλλά και το εφέ!. Διπλοσουρώνουμε  σε παγωμένο ποτήρι cocktail. Το αγγούρι με το λεμόνι δίνουν ένα ζωηρό χρώμα και χαρίζουν απίστευτη φρεσκάδα.

*jamjar tip: μπορείτε να το δοκιμάσετε και με gin αντί για vodka.

Aperol Spritz

Ποιος δεν ξέρει πια το ελαφρύ και πολύ ξεχωριστό Aperol; Το αγαπημένο μας cocktail, που έρχεται από τη Βόρεια Ιταλία, είναι ιδανικό aperitif για όλες τις ώρες αφού μπορεί κανείς να το επιλέξει στο brunch του, σε early drinks μετά τη δουλειά, ακόμη και σε μπαράκι αργά το βράδυ. Το κυριότερο, όμως, πέραν από τη φανταστική γεύση και το χαρούμενο και exciting χρώμα του είναι ότι μπορείς να το φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε απλά προσθέτοντας τα παρακάτω υλικά.

Υλικά (δοσολογία ανά ποτήρι)

4 μεγάλα παγάκια

1 σφηνάκι (50ml) Aperol ή Campari ή Cynar

1 1/2 σφηνάκι (75ml) Prosecco ή αφρώδες κρασί λευκό

λίγη σόδα

1 φέτα πορτοκάλι

*jamjar tip: αν καλέσετε φίλους σπίτι, βεβαιωθείτε πως έχετε αρκετές προμήθειες, καθώς με το συγκεκριμένο ελαφρύ cocktail μετά το pop δεν έχει stop..!

Gin Fizz

Εδώ στο jamjar το αγαπάμε πολύ, καθώς είναι δροσερό, γευστικό, ξινό αλλά και με πολύ λίγες θερμίδες ! Το απολαμβάνουμε, έτσι, χωρίς τύψεις! Φτιάξτε το και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά (δοσολογία ανά ποτήρι)

1 σφινάκι (50 ml) Gin

Λίγο χυμό λεμόνι ή λάιμ

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 ασπράδι αυγού (προαιρετικά)

30 ml σόδα

1 κερασάκι maraschino

Σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο βάζουμε το τζιν, το χυμό από λάιμ, τη ζάχαρη και το ασπράδι αυγού και "χτυπάμε" πολύ δυνατά για να βεβαιωθούμε το ασπράδι θα "δέσει" με τα υπόλοιπα υλικά. Σουρώνουμε και βάζουμε το μείγμα σε ψηλό ποτήρι με παγάκια. Προσθέτουμε τη σόδα και για τελευταία πινελιά το κερασάκι μας!

*jamjar tip: αν θέλετε να είναι πιο ελαφρύ, αποφύγετε το ασπράδι αυγού. Μπορείτε, επίσης, να πειραματιστείτε με λίγο αγγούρι, τζίντζερ & κόκκινο πιπέρι.