H λαχταριστή ιστορία της Άντας Καμιτζάκη/ συνέντευξη

antakamitzaki

Η Άντα Καμιτζάκη φτιάχνει κοσμήματα και είναι σίγουρα από εκείνα που δεν θα περάσουν απαρατήρητα. Το κατάστημά της στο jamjar μετρά ήδη 9 μήνες και λέγεται La Chiave Magica και κάπου εδώ είναι που θα αναρωτηθείς τι σημαίνει αυτό... σίγουρα κάτι μαγικό, αλλά τι; 

Τι σημαίνει, λοιπόν, το La Chiave Magica;

La Chiave Magica σημαίνει μαγικό κλειδί.

... και ποιες είναι οι μαγικές ιδιότητες αυτού του κλειδιού;

Ιδιότητά του είναι να ξεκλειδώνει την δημιουργία, τη φαντασία και την τόλμη, ώστε να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, κλειδώνοντας παράλληλα τους φόβους και τις ανασφάλειες μας.

Διάλεξε ένα κομμάτι από τη συλλογή σου που θα φορούσες η ίδια για μία ξεχωριστή βραδινή σου έξοδο.

Το rock me baby είναι ένα κομμάτι που με εκφράζει απόλυτα, διότι είναι πιο ροκ και θα μπορούσε να φορεθεί άνετα με ένα Τ-shirt και δερμάτινο παντελόνι ή με το μαύρο, αγαπημένο σε όλες μας, φορεματάκι.

rockme

 

... και ένα κολιέ που θα φορούσες στο γραφείο...

Θα φορούσα το fire love, διότι είναι χαρούμενο και μου ανεβάζει τη διάθεση, ενώ συγχρόνως θεωρώ ότι είναι πολύ κομψό για να μπορώ να το φοράω άνετα και με το jean μου και να του δίνει άλλη διάσταση.

fire_love

 

Υπάρχει κάποιο στυλ που αντιπροσωπεύει τη δουλειά σου; Ένας κοινός παρονομαστής;

Ο κοινός παρανομαστής είναι η αγάπη για το καινούριο, η χαρά της δημιουργίας και ο ενθουσιασμός. Δεν ακολουθώ κάποιο συγκεκριμένο στυλ, δημιουργώ κινούμενη από τις εσωτερικές αναζητήσεις και τα συναισθήματα μου, προσπαθώντας να φτιάξω κάθε αξεσουάρ έτσι ώστε να αναδεικνύει τη θηλυκότητα της γυναίκας μέσα σε ένα ολιστικό και εξατομικευμένο πλαίσιο και να μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ μετατρέποντας ένα απλό ντύσιμο σε πιο glamorous.

 

Πόσο δύσκολο είναι για έναν δημιουργό σήμερα να ασχοληθεί όχι μόνο με το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, αλλά και της προώθησής του στο ευρύ κοινό;

Ο σχεδιασμός είναι το πρώτο κομμάτι της φαντασίας, είναι υπέροχος, είναι πηγή έμπνευσης και κίνητρο δημιουργίας. Δεν είναι τόσο δύσκολος όσο η υλοποίηση του που πολλές φορές με γεμίζει απογοήτευση διότι μετά από ατέλειωτες ώρες προσπάθειας που συνοδεύουν την κατασκευή, η ιδέα μου δεν μπορεί να υλοποιηθεί και κατά επέκταση να προωθηθεί. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίζω να προσπαθώ, ώστε η ιδέα που αξίζει να γίνει ευρύτερα γνωστή και να αναδειχτεί, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσω ότι η συνεργασία μου με το jamjar έκανε την προώθηση των δημιουργιών μου ευκολότερη. Thank you jamjar.

 

Με ποια υλικά πειραματίζεσαι συνήθως;

Οι κλωστές, οι ρητίνες και τα στρας αποτελούν τα αγαπημένα μου υλικά, αλλά σκέφτομαι στο μέλλον να πειραματιστώ και με αλλά υλικά, όπως είναι το φιμο και ο πηλός που μου αρέσουν πολύ.

lachiave2

 

Τι αντλείς από τη δημιουργία; Πώς αισθάνεσαι όταν βλέπεις τελικά μία δουλειά σου ολοκληρωμένη, έτοιμη για παρουσίαση και πώληση;

anta2

Από την δημιουργία αντλώ δύναμη για να δημιουργήσω κάτι νέο, έμπνευση και υποχρέωση το νέο δημιούργημα όχι μόνο να αποτελεί εξελιγμένη συνέχεια του προηγούμενου, αλλά να έχει δική του προσωπικότητα και να είναι ξεχωριστό. Σκοπός μου είναι κάθε γυναίκα να ερωτεύεται τη δημιουργία που θα επιλέξει και να την κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας της. Όταν βλέπω ολοκληρωμένη την δουλειά μου η χαρά μου είναι απερίγραπτη.

 

Τι είναι για 'σένα λαχταριστό; 

Τα χαμόγελα και η λάμψη που εκπέμπουν τα πρόσωπα και τα μάτια των γυναικών, όταν φορούν ένα La Chiave Magica αξεσουάρ.