Πρώτη μέρα στο σχολείο; Το jamjar είναι εδώ για να σώσει την κατάσταση!

cover

Όταν είσαι παιδί, το σχολείο είναι το κέντρο του κόσμου σου και τίποτα δεν συγκρίνεται με την πρώτη μέρα σε αυτό. Το άγχος που νιώθεις για τα ρούχα που θα φορέσεις ή την τσάντα που θα πάρεις και η ανυπομονησία που έχεις να δείξεις όλο περηφάνια τα μολύβια και τους μαρκαδόρους που σου πήρε η μαμά σου είναι τόση που νιώθεις το στομάχι σου να σε γαργαλάει.Τα χρόνια φυσικά περνάνε και όλη αυτή η μαγεία της πρώτης μέρας ξεθωριάζει γιατί ακολουθούν δεκάδες ίδιες μέρες. Έλα όμως που όταν έρχεται η ώρα να πας το δικό σου παιδί για πρώτη φορά στο σχολείο αυτή η μαγεία επιστρέφει και μάλιστα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή από τότε.

Η Δευτέρα, λοιπόν, είναι μεγάλη μερά για χιλιάδες πρωτάκια καθώς θα περάσουν τρομοκρατημένα την πόρτα του σχολείου, ανυπομονώντας, ταυτόχρονα, για τη στιγμή που θα δείξουν την καινούρια τους τσάντα. Πώς μπορείς να κάνεις λίγο καλύτερη την πρώτη τους μέρα στο σχολείο; Αρχικά, μιλώντας για αυτήν, τονίζοντας τα θετικά της υπόθεσης- τις καινούριες παρέες που θα κάνει, τα πράγματα που θα μάθει και την ευκαιρία να παίζει στο διάλειμμα, για να μην νιώσει ότι το σχολείο είναι μόνο διάβασμα και υποχρεώσεις.

Αφού, λοιπόν, προετοιμαστείτε μαζί ψυχολογικά για αυτή την μέρα, πρέπει να κάνετε το πιο απολαυστικό πράγμα που συμβαίνει όταν ξεκινάνε τα σχολεία- να ψωνίσετε σχολικά είδη. Πολύχρωμα τετράδια- με κουτάκια για την αριθμητική και μεγάλα κενά για το 'σκέφτομαι και γράφω', μολύβια και τσάντα με τον αγαπημένο ήρωα του παιδιού γεμίζουν το καλάθι και ενθουσιάζουν φοβερά πολύ τα πιτσιρίκια.

Για μια τόσο σημαντική μέρα, όμως, θέλεις ό,τι καλύτερο για το πρωτάκι σου, κάτι ξεχωριστό και μοναδικό και πού μπορείς να βρεις τέτοια προϊόντα; Στα jamjarstores φυσικά! Πρωτότυπες υφασμάτινες κασετίνες, χειροποίητοι σελιδοδείκτες και σακίδια είναι μερικά από τα πράγματα που θα βρεις.

school1

  • Σακίδιο πλάτης με σχέδιο καρχαρία από βαμβακερό ύφασμα διαστάσεων 25x30 cm. Θα το βρεις στο jamjarstore FKG crafts στα 16 ευρώ.
  • Πάνινη κασετίνα στα χρώματα του Superman, διαστάσεων 24χ18 cm για αγόρια και κορίτσια που νιώθουν σούπερ ήρωες! Έχει θήκες για 12 μολύβια/ ξυλομπογιές και γίνεται ρολό για να χωράει παντού. Θα την βρεις στο jamjarstore me and August στα 7 ευρώ.
  • Πρωτότυπες υφασμάτινες θήκες για τετράδια διαστάσεων 167x240 cm (μέγεθος Β5) με θήκες για δύο στιλό που μπορούν να γίνουν πιο προσωπικό δώρο ζητώντας το μονόγραμμα του ονόματος του παιδιού σου. Θα τις βρεις στο jamjarstore 4kidsmom στα 15,50 ευρώ.(Διατίθεται κάλυμμα και για τετράδιο μικρότερων διαστάσεων).
  • Τσάντα με πρωταγωνιστή τον Μικρό Πρίγκηπα. Το σχέδιο είναι ζωγραφισμένο στο χέρι και θα το βρεις στο jamjarstore Astri στα 35 ευρώ.accessories
  • Σελιδοδείκτης Hello Kitty με ροζ λάστιχο που του δίνει τη δυνατότητα να ταιριάζει σε διάφορα μεγέθη βιβλίων από το jamjarstore 4kidsmom στα 4,5 ευρώ.
  • Σελιδοδείκτης Minion από τσόχα ιδανικός για τους λάτρεις των μικρών αυτών ηρώων, από το jamjarstore Happy Deck στα 10 ευρώ.
  • Ξύλινοι σελιδοδείκτες με υπέροχες ξύλινες φιγούρες. Extra tip με μαρκαδόρους μπορείς να γράψεις πάνω το όνομα του μικρού ή το βιβλίο στο οποίο έχεις τον σελιδοδείκτη. Θα τους βρεις στο jamjarstore Glikes Anamniseis, το σετ των 10 στα 15 ευρώ.

Βέβαια, σε περίπτωση που δεν έχεις πρωτάκι, δεν έχεις το άγχος της πρώτης τσάντας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να χαρίσεις κάτι ξεχωριστό που θα ανανεώσει τον ενθουσιασμό του παιδιού για την επιστροφή στο σχολείο. Μια ιδιαίτερη μολυβοθήκη ή μια 'μεγαλίστικη' κασετίνα μπορεί να κάνει τη διαφορά και να κάνει την μετάβαση από την ανεμελιά του καλοκαιριού στις υποχρεώσεις του σχολείου λίγο πιο ευχάριστη.

school2

  • Μικρό xάρτινο μεταξοτυπιμένο βάζο origami με γυάλινο δοχείο ιδανικό για μολυβοθήκη. Η παράσταση στο εξωτερικό του βάζου ειναι τυπωμένη με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας και έχουν χρησιμοποιηθεί οικολογικά χρώματα νερού. Οι διαστάσεις του βάζου ειναι: 12εκ. ύψος, 9εκ. μήκος και 9εκ. πλάτος. Θα το βρεις στο jamjarstore evirenieri στα 11 ευρώ.
  • Ξύλινο κουτί διαστάσεων 24x 10x 7 (βάθος), διακοσμημένο στο χέρι με πυρογραφία, με τις λεπτομέρειες βαμμένες με μολύβια ακουαρέλας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μολυβοθήκη ή θήκη για πινέλα αν έχεις έναν μικρό καλλιτέχνη στο σπίτι. Θα το βρεις στο jamjarstore IfiHandicraft στα 23 ευρώ.
  • Διάφανη εύχρηστη κασετίνα για πιο κουλ εμφανίσεις στο σχολείο! Είναι διαστάσεων 20 x 8 cm και θα την βρεις στο jamjarstore _bloblo στα 5 ευρώ.