Πώς να διοργανώσεις το τέλειο παιδικό πάρτυ με τα χεράκια σου

birthdayΠλησιάζουν τα γενέθλια του θησαυρού σου, θέλεις να οργανώσεις το πιο τέλειο πάρτυ και δεν θες να τα αφήσεις όλα τελευταία στιγμή; Μήπως ψάχνεις έναν τρόπο να τα θυμηθείς όλα χωρίς να γεμίσεις τον τόπο με χαρτάκια, σημειώσεις;

Το τέλειο πάρτυ θέλει οργάνωση και το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια check list σαν αυτή κολλημένη στο ψυγείο, για να μπορέσεις να ετοιμάσεις άψογα όλες τις εκπλήξεις on time!

Η ειδική των stylish handmade children’s party, Αγάπη Καταρτζή, ιδιοκτήτρια του jamjastore ‘Lovetoparty’ μας δίνει τις πολύτιμες συμβουλές της!

Πρώτο βήμα brainstorming! Διάλεξε concept και οργανώσου!

1
Ο σκοπός είναι να αναλύσεις τα δεδομένα και να αποφασίσεις συνολικά για το ύφος και το concept του πάρτυ. Τι θέμα θα έχει, τι budget διαθέτεις, πόσους καλεσμένους θα έχεις, πού θα γίνει, τί παιχνίδια-δραστηριότητες θα οργανώσεις, προσκλήσεις, δωράκια, μπουφέ... τα πάντα! Θα ήταν πολύ όμορφο, όλα να ‘δένουν’ και να συνάδουν με το concept και το στυλ του πάρτυ, ώστε οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι καλεσμένοι σου να ενθουσιαστούν και να περάσουν αξέχαστα!

Δεύτερο βήμα - 3 μήνες πριν: Χώρος & πιθανοί συνεργάτες

girl_party
Μπορείς, φυσικά, να φιλοξενήσεις τους καλεσμένους σπίτι σου, ειδικά αν διαθέτεις κήπο, αυλή ή μεγάλο μπαλκόνι (αν είναι, εννοείται, ασφαλές). Αν, πάλι, ο αριθμός των καλεσμένων σου δεν το επιτρέπει ή αν θα ήθελες να χαρίσεις την ευκαιρία στο μικρό σου να απολαύσει ένα ξεχωριστό πάρτυ εκτός σπιτιού, υπάρχουν πολλοί χαρούμενοι και ιδιαίτεροι χώροι για κάθε budget όπως παιδικές χαρές κοντά στη θάλασσα (Μαρίνα Φλοίσβου και παιδική χαρά Βουλιαγμένης), παιδικά τμήματα σε γνωστά εμπορικά κέντρα όπως Golden Hall, Athens Metro Mall, Avenue, εργαστήρια/πολυχώροι όπως το ‘Αστροχωριό’, αλλά και θέατρα τα οποία πολλές φορές διοργανώνουν πάρτυ για παιδιά όπως π.χ. το θέατρο Πρόβα. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να έχεις κλείσει το χωρό 3 μήνες πριν, καθώς και να έχεις επιλέξει και ενημερώσει αντίστοιχα φωτογράφο ή/και ανιματέρ. Τότε θα ήταν επίσης φρόνιμο να επιλέξεις το θέμα διακόσμησης και να παραγγείλεις τα εκτυπώσιμά σου.

Τρίτο βήμα – 6 εβδομάδες πριν: menu του πάρτυ

xionati
Είτε πρόκειται να μαγειρέψεις μόνη σου, είτε να παραγγείλεις τα κεράσματα του πάρτυ, αφιέρωσε χρόνο να συνθέσεις το πιο γευστικό, αλλά και χαρούμενο μπουφέ. Θυμήσου, φυσικά, πως θα πρέπει να έχεις φαγητό κατάλληλο τόσο για τους πολύ μικρούς, όσο και για τα μεγαλύτερα αδέρφια και τους γονείς των καλεσμένων. Πολύ σημαντική, επίσης, είναι και η σωστή αλλά και ευφάνταστη παρουσίαση του μπουφέ. Αφιέρωσε, έτσι, λίγο χρόνο να φανταστείς και πως θα ήθελες να είναι στημένος/διακοσμημένος ο μπουφές σου.

Τέταρτο βήμα – 4 εβδομάδες πριν: παραγγελίες & ενοικιάσεις

2
Αφού αποφασίσεις, καλό θα ήταν να προχωρήσεις παραγγέλνοντας τα εδέσματα του μπουφέ αλλά και νοικιάζοντας τραπεζοκαθίσματα για το πάρτι αν είναι αναγκαίο.

3

Πέμπτο βήμα – 3 εβδομάδες πριν: προσκλήσεις & χρήσιμες αγορές

proskliseis gia paidiko party3 εβδομάδες πριν το πάρτυ είναι η σωστή στιγμή για να καλέσεις τους γονείς των μικρών φίλων του, ώστε να έχουν και εκείνοι όσο χρόνο χρειάζονται για να κανονίσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα. Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου τις προσκλήσεις ή να εκτυπώσεις φανταστικές θεματικές προσκλήσεις από το www.lovetoparty.gr Τώρα είναι επίσης η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσεις τυχόν υλικά που θα χρειαστείς για το σερβίρισμα του μπουφέ, αλλά και ό,τι χρειάζεται για τις δραστηριότητες που θα απολαύσουν τα πιτσιρίκια. Τέλος και για να μείνει το πάρτυ πραγματικά αξέχαστο, μπορείς, ανάλογα με το budget σου να προσφέρεις μικρά αναμνηστικά δωράκια. Δες εδώ για να πάρεις ιδέες.

Έκτο βήμα – 2 εβδομάδες πριν: διακόσμηση του παιδικού πάρτυ

party_χειροτεχνία
Φτιάξε τα εκτυπώσιμα για την διακόσμηση του πάρτι. Σ' αρέσουν οι χειροτεχνίες? τότε αυτός ο νέος τρόπος για πάρτυ θα σε ενθουσιάσει! Με έτοιμες τυπωμένες σελίδες Α4 με πατρόν δημιούργησε τα διακοσμητικά σου για τον μπουφέ και όχι μόνο! Έτσι το πάρτυ θα αποκτήσει μοναδικό και προσωπικό χαρακτήρα! Ένα απαραίτητο διακοσμητικό είναι η γιρλάντα που γράφει "χρόνια πολλά", και μπορεί να στολίσει τοίχους, τραπέζια πόρτες.. εσύ επιλέγεις!

Μπορείς να βρεις λαχταριστά parties in the box με όλα τα απαραίτητα για τo παιδικό πάρτυ στο jamjarstore μου!

Tutorial 1: Birthday Girlands
Μπορείς να φτιάξεις τριγωνάκια για σημαιάκια με ότι σχέδιο από χαρτί έχεις. Ακόμα και σε ένα μπλοκ ακουαρέλας μπορείς να ζωγραφίσεις εσύ ή το μικρούλι σου να τα κόψεις σε ότι σχήμα θέλεις και να τα κρεμάσεις!

Tutorial 2: Toothpick flags
Σιμαιάκια για οδοντογλυφίδες ή καλαμάκια ή πιρουνάκια ή όπου εσύ θέλεις! Μοίρασε στα πιατάκια του μπουφέ σημαιάκια για να δώσουν πολύ χρώμα!