Το δικό μου 2014 μέσα από 14 ενδυματολογικές στιγμές

14Ποια μέρα είναι ιδανικότερη για πάσης φύσεως απολογισμούς, αναδρομές και απογραφές αν όχι η τελευταία του χρόνου; Προσωπικά κάθε χρόνο κάνω ανασκόπηση σε όλα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες 365 μέρες αλλά και μια επιλογή των στιγμών που θέλω να κουβαλήσω μαζί μου στη νέα χρονιά. Η μνήμη, βέβαια, είναι ύπουλο πράγμα - τις περισσότερες φορές δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για το αν έχω αρχειοθετήσει σωστά στο μυαλό μου τα γεγονότα. Οι φωτογραφίες, από την άλλη, δεν λένε ψέματα. Κουβαλώντας ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα με την ακριβή ημερομηνία γέννησής τους, περιμένουν στωικά στα κινητά και στα λάπτοπ μας για να μας φρεσκάρουν τη μνήμη όποτε το χρειαστούμε. Χαζεύοντας τις φωτογραφίες του 2014 και αναπολώντας στιγμές και γεγονότα, αποφάσισα να διαλέξω εκείνες με ιδιαίτερο συντελεστή βαρύτητας, εκείνες που με εκφράζουν περισσότερο στιλιστικά ή απλά εκείνες που με έκαναν να χαμογελάσω. Without further ado, 14 στιγμές του 2014 που ξεχώρισα – και οι αντίστοιχες 14 στιλιστικές επιλογές που τις συνοδεύουν.

11. Μία από τις πλέον λατρεμένες μου φωτογραφίες, τόσο που κάποια άλλη από αυτό το σετ την έβαλα profile pic στο Facebook (και μη φανταστείς, εγώ αλλάζω profile pic μια φορά κάθε 2 χρόνια). Κατάλευκο top και τζιν,  κοσμήματα της ReginaTrifeau από το Jamjar.gr και ένα μυστικό, κρυμμένο στης καρδιάς (ή μήπως καλύτερα κοιλιάς;) τα βάθη. Την προηγούμενη μέρα έχω μάθει πως είμαι έγκυος.

22. Στο πιο αγαπημένο μου ετήσιο event, στο Taste the Fashion, εκεί όπου η μόδα συναντά τη γαστρονομία για καλό σκοπό. Όχι μόνο γευόμαστε 3 μοναδικές gourmet δημιουργίες και βλέπουμε 3 εκπληκτικά fashion shows, αλλά τα χρήματα που συγκεντρώνονται βοηθούν παιδιά που έχουν ανάγκη. Φυσικά ας μην κοροϊδευόμαστε: ένας ακόμη λόγος που δεν χάνω το Taste the Fashion με τίποτα είναι γιατί με κάνει να νιώθω πριγκίπισσα για ένα βράδυ, αφού πάντα φοράω ό,τι πιο υπερπαραγωγή υπάρχει στη ντουλάπα μου. Φέτος διάλεξα ένα απίστευτο limited edition φόρεμα H&M (το «απίστευτο» πάει στο γεγονός ότι είναι H&M), το οποίο μοιάζει με couture κομμάτι και απέσπασε τα καλύτερα σχόλια. Το look συμπληρώνει λαμπερή αλυσίδα Kessaris και λαμπερός σύζυγος.

3

3. Όλοι ξέρουν πως έχω μια αδυναμία στην Orsalia Parthenis, την οποία εκτιμώ για τη συνέπειά της στην απέριττη ελληνική κομψότητα. Αγάπη που μεγάλωσε περαιτέρω αφότου παντρεύτηκα φορώντας δημιουργία της - ακόμα συγκινούμαι όταν μου λέει πως μέλλουσες νύφες ζητούν "αυτό της Ελιάνας". Πώς όμως μια αφαιρετική δημιουργία μπορεί να σταθεί επάξια σε ένα εντελώς νεανικό event όπως τα Mad Awards; Εύκολο: την επιλέγεις στο πιο φωτεινό, καλοκαιρινό, αυθάδες χρώμα.

4

4. Ρετρό στο πλατό: χαζεύοντας τα σύνολα της χρονιάς που φεύγει, κάποια τα συμπάθησα σίγουρα περισσότερα από τα άλλα. Τα συγκεκριμένα ρούχα, μου θυμίζουν τις καλοντυμένες bitchy κυρίες από την ταινία The Help και μετανιώνω που δεν τα αγόρασα. Όχι πως θα μου έκαναν αυτήν την περίοδο βέβαια...

5

5. Κονσεπτικό ντύσιμο για ένα από τα πιο επιτυχημένα projects της χρονιάς. Το opening του Magic Store για τον εορτασμό των 25 χρόνων του λαχταριστού παγωτού Magic ήταν από τα ωραίοτερα events του 2014. Πήγα χαμαιλεοντικά ντυμένη, δηλαδή ασορτί με την την ταπετσαρία. Μαξιμαλιστικό χρυσό και πλούσιο σοκολατί χρώμα συναντιούνται επάνω στο  σύνολο αλλά και στα χρώματα της ευρηματικής και αισθητικά άρτιας καμπάνιας.

6

6. Ήταν τιμή μου και ευχαρίστηση να παραδίδω ένα από τα βραβεία στα πρώτα Marie Claire Blog Awards και ήταν ακόμα μεγαλύτερη χαρά μου να το κάνω φορώντας αυτό το μεταξωτό The KNLs φόρεμα. Στο μυαλό μου είχα ένα στιλιστικό όραμα «όταν η Diana Ross συνάντησε την Amy Adams στο American Hustle», δυστυχώς όμως η μπούκλα μαράζωσε νωρίς και μας τα χάλασε.

7

7. Το 2014 μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως στιλιστικά θα το θυμάμαι και με την κωδική ονομασία #pregaporter. Ξεκίνησε στο instagram για πλάκα, διότι πολλά κορίτσια σε παρόμοια κατάσταση με μένα με ρωτούσαν πώς να ντυθούν και που βρίσκω ρούχα τα οποία αγκαλιάζουν τις νεοαποκτηθείσες καμπύλες μου. Πλέον έχει γίνει η πιο fun καθημερινή μου συνήθεια, την οποία δεν θέλω να σταματήσω παρά το προχωρημένο της εγκυμοσύνης μου (#φάγαμε_ακόμα_και_τον_γαίδαρο #και_η_ουρά_νόστιμη_μοιάζει #αερόστατο). Εδώ με καρό φόρεμα Marks & Spencer και σκουλαρίκια Miss Rope  - από το jamjar.gr, βεβαίως βεβαίως.

8

8. Η αγαπημένη μου εποχή δεν ειναι εποχή. Είναι η αλλαγή των εποχών, οι μέρες εκείνες που σηματοδοτούν πως κάτι φεύγει και κάτι έρχεται, ένα κεφάλαιο κλείνει, ένα ανοίγει. Welcome, πρωτοβρόχια! Αντιμετωπίζονται τέλεια με ταιριαστά μαύρα-γκρι ρούχα, ομπρέλα και μεγάλο χαμόγελο.

9

9. Όσο αγαπώ το φθινόπωρο, ακόμα περισσότερο λατρεύω την άνοιξη. Το φλοράλ Forel φόρεμα και οι κατακίτρινες Migato γόβες είχαν έρθει στο κανάλι για να τα φορέσω στην εκπομπή, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες κατέληξαν σπίτι μου. Έκαναν και μια μικρή εκδρομή στην ωραία πόλη της Καβάλας, όπου βρέθηκα για την βάφτιση της μικρής Νίνας - και είπα να βγάλω μια αναμνηστική φωτογραφία μπροστά σε αυτή την εύθυμη πόρτα.

10

10. Για πολλούς και διάφορους λόγους, φέτος το καλοκαίρι έμεινα απρόσμενα πολλές μέρες στην Αθήνα. Τις περισσότερες από αυτές τις πέρασα κοντά στη θάλασσα αλλά ντυμένη, γιατί ο γιατρός μου φώναζε πως δεν πρέπει να με βλέπει πολύ ο ήλιος. Κανένα πρόβλημα, ευκαιρία να φορέσω τα αγαπημένα μου γυαλιά ηλίου, το turban Meγeιa  που ανακάλυψα στο jamjar.gr (τώρα αντί για αυτό έχει υπέροχα χειμερινά βελούδινα turban) και λινό καφτάνι από το Free Shop.

11

11. Κάθε χρονιά υπάρχει ένα ρούχο που το βολεύεσαι περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα, σωστά; Ε, η συγκεκριμένη «αστρική» ζακέτα Regalinas είναι η μεγάλη μου αδυναμία για το 2014. Mε πήγε από το πλατό της εκπομπής (με σκουλαρίκια dsjewel από το jamjar.) στον καναπέ του σπιτιού μου και από το γραφείο όπου δούλευα το επόμενο τεύχος του 2board μέχρι την συναυλία του Morrissey. Άξια!

12

12. Road trip στη Μεσσηνία, Navarino Challenge, Μακεδονικός Χαλβάς, καφτάνι Wildwood και όλα μπλέκονται γλυκά σε ένα αξέχαστο τριήμερο χαλάρωσης (για μένα) και τρεξίματος (για τον runner σύζυγο), λίγο πριν ξεκινήσει η εκπομπή και οι  επαγγελματικές υποχρεώσεις. Θα το θυμάμαι ως τις τελευταίες ξέγνοιαστες (και, εχμ, κάπως ανάλαφρες) μέρες του 2014.

13

13. Happiness δίχως όρια: 4 μηνών στην Πάρο. Τώρα που κοιτάζω την φωτογραφία μοιάζω σαν να έχω πιεί πέντε γκαζόζες παραπάνω, τότε όμως αισθανόμουν πως όλος ο κόσμος με κοιτάζει και λέει «κοίτα μια τεράστια κοιλιά που έχει αυτή η έγκυος!». Το μαγιό είναι αρχαίο και δεν θυμάμαι που αποκτήθηκε, τα γυαλιά είναι τα κλασικά αγαπημένα μου Clubmasterτης Rayban, το κολιέ Lizas Little Things και το βρίσκεις (αυτό ή κάποιο άλλο τέλειο παρόμοιο) – που αλλού; - στο jamjar.

14

14. Για τελευταίο outfit της χρονιάς διάλεξα φόρεμα εγκυμοσύνης Nanarise (μεγάλη ανακάλυψη το εν λόγω brand) και κολιέ με φτερά αγγέλου Dared  που ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά στο jamjar. Έτσι ακριβώς σκοπεύω να αποχαιρετήσω το 2014, μια χρονιά που – ενδυματολογικά μιλώντας – ήταν κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα (duh, άλλαξα 3 νούμερα). Και κάπως έτσι πρόκειται να υποδεχθώ το 2015, μια χρονιά που όλοι ανυπομονούμε να έρθει – αλλά ας πούμε απλά πως εγώ ανυπομονώ ένα τσικ παραπάνω από τους υπόλοιπους...

Καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία, αγάπη και στιλ!