Color Statements: Κρυμμένες αλήθειες στα χρώματα που φοράς

clothescolors1Δεν είναι λίγες οι φορές, που ασυνείδητες καθημερινές σου επιλογές κρύβουν μικρές και μεγάλες αλήθειες για την προσωπικότητα σου. Μία από αυτές, που ίσως θεωρείς, αν όχι ασήμαντη, σίγουρα, κενή βαθύτερου νοήματος σχετίζεται με τα χρώματα που συνθέτουν την παλέτα των στυλιστικών σου επιλογών.
Σίγουρα οι τάσεις της μόδας, οι εποχές και οι περιστάσεις παίζουν το ρόλο τους, όμως σύμφωνα με έρευνες, πολλές φορές διαλέγουμε χρώματα με βάση βαθύτερα στοιχεία και χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. Κόκκινο, μπλε ή μαύρο κάθε χρώμα αφηγείται τη δική του ιστορία για σένα και αποτελεί, έτσι, το δικό σου προσωπικό color statement.
Πριν διαλέξεις, λοιπόν, τι χρώμα φόρεμα θα φορέσεις, διάβασε παρακάτω:

Κόκκινο της αυτοπεποίθησης Χρώμα δυναμικό, πολλές φορές συνδέεται με το θυμό εξαιτίας της επιρροής του στο νευρικό σου σύστημα. Μαγνητίζει τα βλέμματα σίγουρα, μπορεί, όμως και να απομακρύνει/απωθήσει τους γύρω σου, που ίσως αισθανθούν αμήχανα. Επιλέγοντας μια μπλούζα σε βαθύ κόκκινο, δηλώνεις πως είσαι εξωστρεφής και πιστεύεις πολύ στον εαυτό σου.

Πορτοκαλί του δυναμισμού Πορτοκαλί θα διαλέξεις αν είσαι τύπος χαρούμενος, γεμάτος ενέργεια, ευχάριστος στην παρέα, φιλόδοξος, σίγουρος για τον εαυτό σου και τα πιστεύω σου, που θέλεις να ακούγονται. Επίσης, on another sexier note, το πορτοκαλί δηλώνει μια έντονη ερωτική διάθεση.

Κίτρινο της δημιουργικότητας Το κίτρινο είναι ίσως το πιο χαρούμενο και αισιόδοξο χρώμα και προτιμάται συνήθως από πολύ δημιουργικούς, ενεργητικούς και ζωηρούς ανθρώπους που δε φοβούνται να ξεχωρίσουν. Παρόλα αυτά, το κίτρινο ως επιλογή κρύβει κινδύνους καθώς μπορεί να σε οδηγήσει σε εκρίξεις θυμού, αφού όπως λέγεται υπερδιεγείρει τις αισθήσεις. Αν θες, όμως, πολύ να ντυθείς στα κίτρινα, προτίμησε τις παστέλ αποχρώσεις.

Πράσινο της ηρεμίας Συνδεδεμένο έντονα με τη φύση, τα δέντρα, το χορτάρι και τα λουλούδια, το πράσινο είναι το χρώμα της ηρεμίας και της γαλήνης. Πράσινα ρούχα και αξεσουάρ φορούν συνήθως όσοι νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και έχουν μια βαθεία διάθεση να προσφέρουν και να βοηθήσουν τους γύρω τους. Το πράσινο, επίσης, θα ήταν μια ιδανική επιλογή, για εκείνους που ετοιμάζονται να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σου.

Μπλε της πληρότητας και της σιγουρίας Ίσως το δημοφιλέστερο χρώμα παγκοσμίως, το μπλε του ουρανού και της θάλασσας δηλώνει αυτάρκεια ψυχής και πληρότητα. Όταν φοράς μπλε νιώθεις άνετα με αυτό που είσαι και έτσι, προβάλεις προς τα έξω μια εικόνα ατόμου γεμάτου αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Με τέτοιο προφίλ, προσελκύεις και τους γύρω σου οι οποίοι αισθάνονται πως μπορούν να σε εμπιστευτούν.

clothescolors2

Μωβ του ‘βασιλιά’ Στο πέρασμα των αιώνων το μωβ αποτέλεσε την πρώτη επιλογή των βασιλέων. Έτσι, ως χρώμα είναι συνδεδεμένο με τις έννοιες της ηγεσίας, του πλούτου αλλά και της καλλιέργειας. Το μωβ είναι η ιδανική επιλογή για σένα που αισθάνεσαι μοναδικός και θέλεις να ξεχωρίζεις από το πλήθος.

Άσπρο της αθωότητας Αν και θέλει προσοχή γιατί απαιτεί καλλίγραμμη σιλουέτα, το λευκό είναι το απόλυτο χρώμα, σύμβολο της καθαρότητας και της αθωότητας. Επιλέγοντάς το δε δηλώνεις μόνο ότι παρακολουθείς και ενημερώνεσαι για τις τάσεις της μόδας, αλλά και ότι είσαι ένας στατερός άνθρωπος που πατά γερά στα πόδια του. Προσοχή: να προτιμάς το ολόλευκο και όχι τα μπεζουλιά.

Ροζ του σεξ απίλ Φωνάζει από μακριά ερωτισμό, χαλαρότητα, διάθεση για διασκέδαση και πειραματισμό. Επιλέγεται τόσο από γυναίκες, όσο και από άντρες που θέλουν να περνούν καλά και είναι αρκετά συναισθηματικοί. Τα ροζ αξεσουάρ αποτελούν επίσης πολύ καλή επιλογή για το πρώτο ραντεβού, καθώς αυτός που τα φορά δείχνει ρομαντικός και σε έτοιμος να ερωτευτεί και να αγαπήσει.

Μαύρο της σοβαρότητας και του σεβασμού Καθόλου δε συνδέεται, από ότι φαίνεται, το μαύρο με δυσάρεστες καταστάσεις. Ίσα ίσα που οι απανταχού fashionistes, στυλίστες, μόδιστροι προτρέπουν κάθε γυναίκα να διαθέτει στη ντουλάπα της τουλάχιστον ένα little black dress, ένα μαύρο παντελόνι και φυσικά, μαύρα εσώρουχα. Το μαύρο δηλώνει σοβαρότητα, απαιτεί σεβασμό και προτιμάται από γυναίκες που έχουν και μια αντρική δυναμική πλευρά.

Καφέ & γκρι – τα συμπληρωματικά Τα ρούχα και αξεσουάρ σε καφέ και γκρι αποχρώσεις συμπληρώνουν τη γκαρνταρόμπα σου, συνήθως αν φοράς πολλά πράσινα ή μαύρα ρούχα αντίστοιχα, υποδηλώνοντας και εκείνα με τη σειρά τους μια προσωπικότητα ήρεμη, συμπονετική, σοβαρή και δυναμική.

clothescolors3