Μόνη στο σπίτι; Δες πώς να χαλαρώσεις από μια εξαντλητική εβδομάδα & να κάνεις ένα μοναδικό δώρο στον εαυτό σου

 

Μήπως έχει φτάσει Πέμπτη και νιώθεις ήδη κουρασμένη από μια πολύ γεμάτη εβδομάδα; Μήπως μετράς τις ώρες μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα που θα μπορέσεις επιτέλους να χαλαρώσεις χουχουλιάζοντας στον καναπέ σου; Αν ναι, αρχικά να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη! Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι πράγματι εξαντλητικοί με τη δουλειά, τις υποχρεώσεις του σπιτιού, την οικογένεια, τους φίλους, αλλά και τα δικά μας προσωπικά ενδιαφέροντα να απορροφούν όλη μας την ενέργεια (και να μας δίνουν, βέβαια, άλλη τόση, αλλά χάριν του post τούτου ας μείνουμε στην εξάντληση). Η ταχύτητα δε, με την οποία εναλλάσσονται όλα τα παραπάνω είναι τόσο μεγάλη που τις περισσότερες φορές ξεχνάμε να σταματήσουμε, να πάρουμε μια ανάσα και να περιποιηθούμε λίγο τον εαυτό μας, δίνοντάς του τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσει.

Αν βρεις, λοιπόν, λίγο χρόνο για σένα, ακολούθησε το παρακάτω home treatment οδηγό απόλυτης χαλάρωσης και θα μας θυμηθείς! Φυσικά, μπορείς να επιλέξεις να μην ακολουθήσεις όλα τα tips και τις προτάσεις μας ή και ν’ αντικαταστήσεις κάποια με δικές σου επιλογές ανάλογα με τη διάθεσή σου. Το σημαντικό είναι να μπεις σε mood και να εντάξεις ανάλογα treatments στην καθημερινότητά σου, επιβραβεύοντας, έτσι, τον εαυτό σου για όλη την προσπάθεια και τον κόπο που καταβάλει μέρα με τη μέρα.

Οδηγία Νο1: Κάνε ένα mini πλάνο!

Προς Θεού, σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να σε επιβαρύνουμε με άλλα πλάνα και προγραμματισμούς. Γνωρίζουμε πως έχεις αρκετά στο μυαλό σου.

Το μόνο που θα προτείναμε είναι απλώς να σκεφτείς τί σου έχει λείψει περισσότερο. Μήπως μια ταινία; Ένας μαραθώνιος σειρών; ένα δίωρο ανενόχλητου διαβάσματος; Σκέψου και βρες  τί θα ήθελες να κάνεις περισσότερο. Και μόνο η διαδικασία της συνειδητής επιλογής είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς, πως κάθε μέρα οι περισσότεροι από εμάς ξοδεύουν την ενέργειά τους κάνοντας πολλά και διαφορετικά ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να είμαστε διαρκώς σε μια ένταση. Δεν το θέλουμε αυτό. Στο treatment μας διαλέγουμε 1 βασική δραστηριότητα στην οποία θέλουμε να αφιερώσουμε ήρεμα την προσοχή μας.

Οδηγία Νο2: Το κινητό στο αθόρυβο, παρακαλώ!

Treatment ηρεμίας και χαλάρωσης με το κινητό ανά χείρας δεν υπάρχει! Πόσες φορές δεν ξεκίνησες να βλέπεις μια αγαπημένη σειρά ή μια ταινία και την έβαλες απανωτά στο “Pause” για να μιλήσεις λίγο στο τηλέφωνο με τη μαμά σου, να συγκεντρωθείς λίγο να ακούσεις το ηχητικό της κολλητής σου στο whats app ή να διαβάσεις γρήγορα – γρήγορα ένα email  της δουλειάς που σου «φάνηκε» λίγο αγχωτικό; πόσες φορές δεν κατέληξες να την κλείσεις λίγο αργότερα «γιατί πέρασε η ώρα»; Η αλήθεια είναι πως το κινητό ή το tablet δεν είναι σύμμαχοι για μια βραδιά πραγματικής χαλάρωσης και απόλαυσης. Strongly προτείνουμε το silent mode.

Οδηγία Νο3: Κάνε ένα ζεστό απολαυστικό ντους διαρκείας

Κανένα beauty & relaxing treatment δεν ξεκίνησε χωρίς ένα ωραίο ζεστό αναζωογονητικό ντους! Ζέστανε το νερό, διάλεξε τα καλλυντικά και τα προϊόντα ομορφιάς που θα χρησιμοποιήσεις, βγάλε καθαρές φρεσκοσιδερωμένες πετσέτες! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το tablet σου για να συνοδεύσεις το μπάνιο σου με χαλαρωτική μουσική ή μουσική που σε ξεσηκώνει. Και τα δύο είναι επιτρεπτά. Χώρος, επίσης, υπάρχει για τραγουδοχορευτικές εκδηλώσεις άκρατου ενθουσιασμού & χαράς με τη βούρτσα στο χέρι σε ρόλο μικροφώνου (έλα τώρα, μην το αρνείσαι, όλες το έχουμε κάνει ;-)). Όλα αυτά αν έχεις γείτονες με κατανόηση. Σε κάθε περίπτωση, πάρε το χρόνο σου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ντους σου για να περιποιηθείς το πρόσωπο και το σώμα σου. Γι’ αυτό το σκοπό, εμείς προτείνουμε τα παρακάτω φυσικά προϊόντα περιποίησης με υπέροχα αρώματα που θα σε ταξιδέψουν και θα σε κάνουν να νιώσεις ξεχωριστή!

Aegean Beauty Natural Σαμπουάν με μέλι Σύρου 300ml, Aegean Beauty natural καλλυντικά, 8 €

Σαπούνι ελαιολάδου & πολύτιμων ελαίων με κόκκινη άργιλο,μετάξι,φύκια,κόκκους jojoba, theOliveSense, 5,5 €

Κρέμα Ενυδάτωσης Προσώπου με Γιασεμί και βούτυρο κακάο, Άθος workshop, 10,5 €

Οδηγία Νο4: Ετοίμασε ένα νόστιμο και ελαφρύ γεύμα μόνο για σένα

Ταλαιπωρημένη από την εβδομάδα που πέρασε είναι πολύ πιθανό να έρθεις αντιμέτωπη με την παρόρμηση του έτοιμου φαγητού γνωστού και ως delivery. Αν έχεις, όμως, λίγες αντοχές και αν είσαι fan της μαγειρικής, πραγματικά αξίζει να ετοιμάσεις μόνη σου ένα λαχταριστό, υγιεινό και ελαφρύ γεύμα της επιλογής σου. Αν συμφωνείς, δεν υπάρχει άλλος καλύτερος να σου προτείνει ιδέες για νόστιμες και εύκολες συνταγές από τον αγαπημένο εθνικό μας chef, Άκη Πετρετζίκη! Στο site του, μπορείς να βρεις τα πάντα! Πολύχρωμες σαλάτες με φοβερούς συνδυασμούς υλικών, ζεστά και κρύα ζυμαρικά σε γεύσεις και είδη για όλα τα γούστα, παραδοσιακά κλασσικά μαγειρευτά με ένα σύγχρονο twist, γρήγορα πιάτα για να μην παιδεύεσαι, συνταγές χωρίς γλουτένη, διαίτης, εύκολα γλυκά για να ικανοποιήσεις μια λιγούρα τελευταίας στιγμής και πολλά πολλά άλλα! Εμείς διαλέξαμε για σένα μια μακαρονάδα light με πένες ολικής αλέσεως με κοτόπουλο και μπρόκολο. Εναλλακτικά μας αρέσει πολύ και το κινέζικο με τόνο. Λίγος χρόνος, ωραία διάθεση και έχεις το τέλειο γεύμα!

Οδηγία Νο5: Κάνε 10 λεπτά διαλογισμό

Ο διαλογισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος με όλο και περισσότερους ανθρώπους να εμπιστεύονται τις τεχνικές της yoga για να χαλαρώσουν, ν’ αποβάλλουν το στρες, ν’ απαλλαγούν από μυϊκούς πόνους και κυρίως να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας με ηρεμία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Ναι, όλα αυτά και πολλά πολλά περισσότερα με το διαλογισμό. Όπως θα διαβάσεις, αν σ’ ενδιαφέρει η συγκεκριμένη ενασχόληση, υπάρχουν πολλά είδη yoga που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν.

Η chatha yoga, η μπάκτι, η ράντζα, η κάρμα, η νίντρα, η γκυάνα yoga έχουν σκοπό να εξισορροπήσουν και να εναρμονίσουν συναίσθημα, νου, πνεύμα και σώμα προσφέροντάς σου, έτσι, τη δυνατότητα ν’ απελευθερωθείς από την ένταση, την πίεση, τη φοβία, το άγχος, να ξεπεράσεις εμπόδια και αντιλήψεις, να μάθεις τον εαυτό σου και ν’ απολαύσεις τη ζωή στο μέγιστο.

Για αρχή, μπορείς να μελετήσεις στο διαδίκτυο, να μάθεις περισσότερα και να εξασκηθείς για λίγο μόνος σου στο σπίτι. Στο youtube υπάρχουν πολλά video – οδηγοί για αρχάριους. Πίστεψέ μας αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να δημιουργήσεις τη δική σου ήσυχη γωνιά. Extra tip: ενεργοποίησε όλες τις αισθήσεις σου αρωματίζοντας το χώρο με ένα από τα παρακάτω αρωματικά κεριά.

Αρωματικό κερί σόγιας "dove και σύκο", THE VIRGIN FISH, 30 €

Λεβάντα | 100% Φυσικό χειροποίητο κερί σόγιας, COZY NEST, 14,5 €

Οδηγία Νο6: Απόλαυσε Ταινία, Σειρά ή Διάβασμα (ή ό,τι άλλο θες)

Μετά το μπάνιο, το φαγητό και τη χαλάρωση, σειρά έχει μια ταινία, ένας μαραθώνιος επεισοδίων, ένα ωραίο βιβλίο ή ό,τι άλλο επιθυμείς ν' απολαύσεις χωρίς διακοπές, χωρίς κόπο και χωρίς καμία ενόχληση. Εμείς θα σου προτείναμε να εξερευνήσεις τα παρακάτω:

Βιβλίο

Αν θέλεις να βελτιώσεις την υγεία σου, ν' απαλλαχθείς από αντιλήψεις και σκέψεις που σε κρατάνε πίσω, this is your answer:

Σειρά

Μοναδικές ερμηνείες, συναρπαστική πλοκή, σκηνοθεσία που συνδυάζει το μυστήριο, τον ερωτισμό αλλά και το χιούμορ, εντυπωσιακή φωτογραφία, απίστευτη μουσική! Θέλεις και άλλα; Μια σειρά αφιερωμένη στο μεγαλείο της γυναικείας φύσης,  βραβευμένη με Emmy σε  μόλις 7 επεισόδια! Καλή απόλαυση!

Ταινία

Wind River ή αλλιώς Στα ίχνη του ανέμου, Αστυνομικό θρίλερ παραγωγής 2017

Σκηνοθεσία: Τέιλορ Σέρινταν Πρωταγωνιστούν: Τζέρεμι Ρένερ, Ελίζαμπεθ Ολσεν, Τζούλια Τζόουνς.

Μία κοπέλα βρίσκεται νεκρή σε μία απομονωμένη ινδιάνικη περιοχή του Γουαϊόμινγκ και μια νεοσύλλεκτη πράκτορας του FBI θα συνεργαστεί με ένα ντόπιο κυνηγό άγριων ζώων για να εξιχνιάσει την υπόθεση. Ο κυνηγός έχει ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινότητα καθώς και ένα παρελθόν που τον κατατρέχει και τον ωθεί να κάνει τα πάντα για ανακαλύψει τους ενόχους (Πηγή: http://www.documentonews.gr/article/h-tainia-ths-ebdomadas-sta-ixnh-toy-anemoy-wind-river-trailer)

Αυτά από εμάς!

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσαμε και να σου δώσαμε ωραίες ιδέες για να περάσεις ένα αξέχαστο home treatment μόνο με και για εσένα! Και αν θέλεις να το ευχαριστηθείς ακόμη περισσότερο, κάνε κλικ εδώ και χάρισε στον εαυτό σου ένα μοναδικό δώρο από το jamjar που θα απογειώσει τη διάθεσή σου!