5 tips για να κάνεις πάντα τα πιο ξεχωριστά δώρα!

source: Pinterest

Όπου ακούς τη φράση "η σκέψη μετράει" -δεν το 'μαθες από εμάς- αλλά σίγουρα κάτι έχει πάει λάθος, γιατί τα δώρα αν δεν προκαλέσουν χαρά, τότε σίγουρα δεν έχουν εξυπηρετήσει το σκοπό της υπάρξής τους.  Είτε πρόκειται για τα γενέθλια ή τη γιορτή ενός αγαπημένου μας προσώπου, είτε για μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή της ζωής του (βλ. γάμο ή βάπτιση), είτε για επέτειο, είτε γιατί έτσι - θέλουμε απλά να εκφράσουμε ή να υπενθυμίσουμε τα συναισθήματά μας, δε μετράει απλά η σκέψη. Μετράει η σωστή σκέψη και η πραγμάτωσή της. Mετράει αυτή η σκέψη, που θα κάνει τον παραλήπτη να σκάσει ένα χαμόγελο ή να χύσει ένα δάκρυ συγκίνησης, γιατί τον έκανες να νιώσει μοναδικός, όπως ακριβώς του αξίζει, όπως θα ήθελες κι εσύ να νιώσεις σκίζοντας με ανυπομονησία το χαρτί περιτυλίγματος.

Κι επειδή το moto μας εδώ στο jamjar -youniquely created- πηγάζει από αυτήν ακριβώς την ανάγκη - τολμούμε να περιαυτολογήσουμε, να δηλώσουμε ειδικοί και να σου προτείνουμε λύση για να διαλέγεις πάντα τα πιο ξεχωριστά δώρα!

 

 

1.Μην πανικοβάλλεσαι (keep calm and carry on που λέει και η διάσημη βρετανική ρήση)

Όχι, δεν είναι αυτονόητο. Ποιος δεν έχει πέσει στην παγίδα της καθημερινότητας και πάνω στον πανικό του να τα προλάβει όλα, έχει αγοράσει την πρώτη αηδία (sorry for the language, αλλά η αλήθεια να λέγεται) που βρήκε μπροστά του; Αν, λέμε αν, τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, σε χωρίζουν για παράδειγμα λίγες ώρες από το party και δε θέλεις να πας με άδεια χέρια ή με ένα μπουκάλι κρασί από την κάβα του σπιτιού που έχει ήδη αλλάξει χέρια 10 φορές, προτείνουμε τη γρήγορη λύση ενός experience - gift. Χρειάζεται λίγη μόνο ώρα αναζήτησης και λίγα δευτερόλεπτα για να το εκτυπώσεις: ούτε περίτεχνα, αυτοσχέδια περιτυλίγματα, ούτε τίποτα.

source: Pinterest

Mπορείς να επιλέξεις από πτήση με αερόστατο, μέχρι την παρακολούθηση ενός τμήματος σπουδών για σχέδιο μόδας για τους πιο δημιουργικούς τύπους!

2.  Κάνε μία λίστα

Πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση, φτιάξε μία λίστα με 5 βασικές υποψήφιες ιδέες και κατηγοριοποίησέ τις. Ποιες από αυτές μπορείς να αγοράσεις από το ίδιο σήμειο; Με τον τρόπο αυτό, ούτε θα ξεποδιαριαστείς, ούτε θα χρειαστεί να πληρώσεις διπλά έξοδα μεταφορικών αν κάνεις τα ψώνια σου ηλεκτρονικά.

3. Make it personal!

Σκέψου! Τι κάνει τον παραλήπτη να ξεχωρίζει/ με τι του αρέσει να ασχολείται στον ελεύθερό του χρόνο/ ποιες είναι οι μεγάλες του αγάπες. Εξυπακούεται ότι δε θα διαλέξεις για τον υψοφοβικό σου ξάδερφο, σετ ορειβασίας, αλλά σε αυτό το σημείο θα βγάλουμε τον άσσο από το μανίκι: συνδύασε 2 μεγάλες αγάπες του παραλήπτη σε ένα δώρο και θα μας θυμηθείς. Αν για παράδειγμα ο ξάδερφός σου και ο σκύλος του λατρεύουν τις βόλτες με το φουσκωτό διάλεξε ένα Navy Λουράκι!

Λουράκι Σκύλου "Cool Loorita: Navy", Jara Fabric Creations, 16,50€

4. Make it personalised!

Για ιδιαίτερες περιστάσεις ή και όχι, το να προσθέσεις ένα όνομα, ένα αρχικό, μία ημερομηνία, ένα inside joke ή και το νησάκι που περάσατε τις τελευταίες σας διακοπές μαζί σίγουρα κάνει τη διαφορά και κρατάει την ανάμνηση πάντα ζωντανή.

θήκη κινητού iphone 4/5/6 σιλικονης με εκτυπωση φωτογραφιας "κυμα", LightBlue Photography, 17,50€

* Στο jamjar θα βρεις αμέτρητες επιλογές που μπορείς να φτιάξεις στα μέτρα σου. Μην ξεχνάς ότι πατώντας το μαγικό κουμπί "Ρώτησε τον δημιουργό", μπορείς να συζητήσεις μαζί του την ιδέα σου.

Σετ κούπες "..Hubby and Wifey", Kallia's Handcrafted Gifts, 20€

σελιδοδείκτης, Cinnamon Mind, 36€

5. Μην ξεχάσεις την κάρτα!

Μία καλόγουστη κάρτα με δυο λέξεις, γλυκιές ή αστείες ως επίγευση στο τέλειο δώρο. Αλλά να σου πούμε κάτι; Αν είναι να γράψεις "από το Θανάση με αγάπη", άστο! Θα πάει χαμένη και η κάρτα!

Κάρτα για Περαστικά, νεανικόν, 2,50€

Laser cutted κάρτα γενεθλίων, ΗAND / RES, 3,00€

Και μην ξεχνά, πάντα έχεις το jamjar.gr για να βρεις τα πιο πρωτότυπα δώρα!