Τι κάνω εδώ; (και άλλες παρόμοιες καθόλου υπαρξιακές αναζητήσεις)

daa758b4040277890ed54357b3a8db84Αν ψάξεις βαθιά στη σκέψη σου και ανασκαλέψεις τις πιο καλά κρυμμένες σου αναμνήσεις θα συνειδητοποίησεις ότι οι πιο ανεκτίμητες θύμισές σου ακολούθησαν μία τυχαία στιγμή, μία ενστικτώδη απόφαση, ένα αυθόρμητο "και τι έγινε'' ή/και ένα μεγάλο ερωτηματικό "πώς βρέθηκα εδώ" που ίσως ακολούθησε.

Κάτι τέτοιες ρίζες έχει και η δική μας ιστορία που ξεκινά με ένα ανυποψίαστο 'και τι έγινε, let's do it!' ένα απόγευμα Σεπτεμβρίου στο αγαπημένο μας στέκι Ζάχαρη & Αλάτι στα μαγευτικά Εξάρχεια, όταν με ένα απλό τσούγκρισμα αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη δική μας jamjaroπεριπέτεια με πολλή αγάπη, κέφι και μπρίο!

Και σε διαβεβαιώνουμε πως ήταν η καλύτερη απόφαση που πήραμε ποτέ!ζαχαρηΊσως, λοιπόν, τώρα να είναι η δική σου τυχαία στιγμή, η στιγμή που αναρωτιέσαι 'πως βρέθηκα εγώ εδώ ' και γιατί 'διαβάζω' αυτό το κείμενο.  Και εμείς, φυσικά, δε θα σε αφήσουμε έτσι.  Ως θεόσταλτοι άγγελοι που είμαστε, εδώ είμαστε να σε  βοηθήσουμε σε μία τόσο σημαντική στιγμή της ζωής σου: αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές (που τις διαβάζεις) μάλλον συμβαίνει ένα από τα παρακάτω ή συνδυαστικά παραπάνω από ένα:

  • είσαι συγγενής πρώτου βαθμού με μία από τις συντάκτριες του κειμένου,
  • είσαι συγγενής δευτέρου βαθμού με μία από τις συντάκτριες του κειμένου,
  • κάποιος σε έχει απειλήσει με τη ζωή σου, έχει απάξει αγαπημένο σου πρόσωπο (ή  έχει χρησιμοποιήσει παρόμοιες όχι και τόσο δημοκρατικές μεθόδους),
  • κάπου, (σε κάποια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης), κάποιος (φίλος ή γνωστός) έκανε κάτι (shareλογικά) και σε έφαγε η περιέργεια!

Μπράβο του και μπράβο σου αν ταυτίζεσαι με το 4! Curiosity killed the cat, but proximity brought it back που λένε και οι φίλοι μας οι ξένοι! Σημασία, όμως, δεν έχει πώς βρέθηκες εδώ για πρώτη φορά, αλλά να θέλεις κι άλλο και να έρθει η μέρα που θα θυμάσαι με νοσταλγία αυτή την πρώτη σου φόρα που αθώα και  ανήξερα μπήκες σ’ αυτή τη σελίδα, με τη θέλησή σου ή όχι! Γιατί μάθε αγαπητέ περίεργε, απειλημένε επισκέπτη (ή Γιάννη, Δημήτρη, Γιώργο, Νάντια, Βάσω, Μαρκέλλα κ.ο.κ. βλ. περίπτωση 1 και 2) ότι σε αυτό το blog από εδώ και πέρα θα διαβάζεις για τις πιο λαχταριστές ιστορίες ανθρώπων, ύλης και ιδεών.

 

blog2

 

Ναι! Ναι! Καλά κατάλαβες … οι ιστορίες αυτές θα είναι τόσο λαχταριστές όσο εκείνο το βαζάκι της μαμάς που σκαρφαλώναμε μικροί να κατεβάσουμε από το ράφι!Τόσο λαχταριστές που την επόμενη φορά θα τις αναζητάς και θα αρχίσεις σιγά σιγά να πιστεύεις πως εκείνη η φαινομενικά τυχαία πρώτη στιγμή, ίσως να μην ήταν τελικά τόσο τυχαία, όσο σίγουρα πολύ τυχερή!

jar

Enjoy your jamjar ride!

 j & j