5 χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα τραγουδήσεις και φέτος (θες δε θες)

xmas_songs

Jingle bells, jingle bells, jingle bells rock. Μεταξύ επίλυσης διλημμάτων τύπου αληθινό ή ψεύτικο δέντρο, συγκριτικής μελέτης μελομακάρονων και κουραμπιέδων των ζαχαροπλαστείων, διεξοδικής έρευνας για την εύρεση των καλυτερότερων δώρων και ακούραστη αναζήτηση των πιο ξεχωριστών στολιδιών & μικροπραγμάτων και φέτος θα σιγοτραγουδάμε και θα χορεύουμε εκούσια και ακούσια τα γνωστά, κλασικά αγαπημένα τραγούδια!

Πρώτο και καλύτερο - "LastChristmas".

 

Μεταξύ μας, ποτέ δεν το αγάπησα ιδιαίτερα. Δεν ένιωσα τον πόνο του καλλιτέχνη -ίσως γιατί δεν ταυτίστηκα με την ανάγκη του να δίνει την καρδιά του κάθε χρόνου αλλού. Ωστόσο, οφείλω να ομολογήσω πως την πρώτη φορά που θα το ακούσω αρχές Δεκέμβρη νιώθω κάτι μικρές φωνούλες μέσα μου να ψιθυρίζουν πως "Ε-ε-έρχονται". Άλλοι αυτό το λένε σχιζοφρένεια. Αλλά άκου το και εσύ και φαντάσου τι ωραία που μυρίζουν τα μελομακάρονα, πόσο τέλειο είναι να παίρνεις δώρα και τη μαγνητική δύναμη που έχουν τα φωτάκια όταν αναβοσβήνουν.

Το "jingle bells jingle bells jingle bells rock".

Θα θυμάμαι πάντα πως το ακούγαμε όταν μαθαίναμε αγγλικά για εξάσκηση στο Listening. Επίσης ήτανsoundtrack του "Home Alone". Σε κάποια ή σε όλα τα "Home Alone". Τεράστια Χριστουγεννιάτικη αγάπη. Γενικά, μελωδία νοσταλγίας και αναμνήσεων. Ακούγεται ευχάριστα από το πρωί μέχρι το βράδυ και αλήθεια, είναι από εκείνα που δεν θα αλλάξεις αν πετύχεις στο ραδιόφωνο.

It's the most wonderful time, of the year!

Αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος. Μια vintage μελωδία για να νιώθεις πως παίζεις σίγουρα σε ταινία με τοπία όπου όλα είναι χιονισμένα και εσύ πίνεις ζεστή σοκολάτα μπροστά από την αναμμένη φωτιά στο τζάκι ή κυκλοφορείς και ψωνίζεις δώρα ή στολίζεις ένα πανύψηλο δέντρο και η μόνη σου έγνοια είναι να μπουν τα φωτάκια σωστά. Ένα τραγούδι μόνο εικόνες. Αφού it's the most wonderful time, of the year πως να το κάνουμε!

Feliz Navidad

Γιατί είμαστε και international. Αυτό το τραγούδι ή το αγαπάς ή το μισείς. Έχει το κάτι διαφορετικό, παραδέξου το. Εκεί στο "i wanna wish you a merry Xmas (x3), from the bottom of my heart" εμένα με πείθει. Το λέει με τόσο ενθουσιασμό που σχεδόν ξέρω ότι το εννοεί! Feliz Navidad λοιπόν!

All i want for Christmas is you. To "who is you" είναι εντελώς irrelevant.

 Εντάξει. Χρειάζονται μόλις 4.01 για να γίνει Χριστουγεννιάτικο πάρτυ. Η Mariah φρόντισε για αυτό και από την εισαγωγή του κομματιού ξαφνικά μεταμορφωνόμαστε σε υποψήφιους καλλιτέχνες μιούζικαλ που περνάνε audition. Αν πεις ότι δεν έχεις τραγουδήσει/χορέψει/χαμογελάσει έστω κατά τη διάρκεια αυτού του τραγουδιού, λες ψέματα και ο Santa ακούει. Είναι κομμάτι που σε πλημμυρίζει θετική διάθεση και χαρά, σε φέρνει λίγο πιο κοντά στο περίφημο Christmas mood και είτε έχεις είτε δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι είναι αυτό το υπεραρκετό "You" που θες για τα Χριστούγεννα.