Γίνε η οικοδέσποινα της χρονιάς! Ιδέες για το Πασχαλινό τραπέζι!

Εάν ο κλήρος για το Πασχαλινό τραπέζι έπεσε σε εσένα... Do not panic! Το jamjar θα σε βοηθήσει να ετοιμάσεις ένα αξέχαστο τραπέζι και να γίνεις η οικοδέσποινα της χρονιάς!

Πέραν των απαιτητικών μαγειρικών ικανοτήτων που απαιτεί το Πάσχα, σίγουρα χρειάζεται προσωπικότητα και στυλ για να επιμεληθείς τη διακόσμηση του χώρου προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ξεκίνησε από την εξώπορτα! Για να μπουν αμέσως οι καλεσμένοι σου σε εορταστικό mood κρέμασε ένα όμορφο στεφάνι με διακοσμητικά αυγά στην πόρτα σου, σαν άλλη πρωτομαγιά! Διάλεξε ένα βασικό χρώμα και "παίξε" με τις αποχρώσεις του και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Extra tip: χρησιμοποίησε ένα πλαίσιο, όπως ένα παλιό ξύλινο κάδρο για να κάνεις τη διαφορά! Φιόγκοι, αυγά και πεταλούδες είναι πάντα ευπρόσδεκτα αλλά με μέτρο.

Στο βάψιμο των αυγών βάλε όλη σου την τέχνη! Μιάς και μιλάμε για τον πρωταγωνιστή του Πάσχα, το βάψιμο των αυγών θέλει πρωτοτυπία. Εάν έχεις συνηθίσει να βάφεις κόκκινα αυγά κάθε χρόνο, φέτος προτίμησε κάτι εναλλακτικό! Χρησιμοποίησε λευκά αυγά και χρώμα ζαχαροπλαστικής για να πετύχεις ένα παλ αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Extra tip: μικρές χρυσές πιτσιλιές με ένα πινέλο θα δώσουν άλλη χάρη στα πασχαλινά αυγά σου.

Διακόσμησε με τα βαμμένα αυγά σου τόσο την τραπεζαρία, όσο και το σαλόνι χρησιμοποιώντας ξύλινες διακοσμητικές κατασκευές ή μικρές φωλιές από κλαδάκια. Extra tip: πρόσεχε μην το παρακάνεις και ξαφνικά γεμίσει όλο το σπίτι με αυγά! Όλα με ένα μέτρο!

Στη διακόσμηση του τραπεζιού σίγουρα θα θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια, γιατί οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να φτιάξεις τις χαρτοπετσέτες είναι άπειροι! Εάν ήσουν καλός στις χειροτεχνίες αυτή η πρόκληση είναι για εσένα! Εμείς διαλέξαμε το σχέδιο "Βunny with an egg"! Minimal επιλογή χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ξεδίπλωσε την πετσέτα μία φορά και τύλιξέ την κατά μήκος. Στη συνέχεια τοποθέτησε ένα αυγό στο κέντρο, ένωσε τις άκρες και δέσε τις με ένα σχοινάκι στη βάση, κοντά στο αυγό. Ta-daaah!!

Προσπερνάμε το κυρίως πιάτο διότι λίγο πολύ οι επιλογές είναι ίδιες και περνάμε κατευθείαν στο γλυκό! Γιατί το παραδεχόμαστε, μετά από τόση νηστεία το μυαλό μας είναι στο γλυκό! Μετά από μια πολύωρη περιπλάνηση στο διαδίκτυο τα μάτια μας κόλλησαν σε αυτά τα cupcakes! Yummy! Για οποιαδήποτε συνταγή γλυκού, μην ξεχνάς ότι  ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ! Μικρά σοκολατένια αυγουλάκια, ζαχαρωτά κουνελάκια ή πολύχρωμη τρούφα είναι must για να μετατρέψεις οποιοδήποτε γλυκό σε πασχαλινό!

Την πιο σημαντική έκπληξη όμως την αφήσαμε για το τέλος!!!

Φτιάξε σε κάθε καλεσμένο το δικό του βαζάκι με σοκολατένιες εκπλήξεις που θα μπορεί να πάρει μαζί του φεύγοντας από το τραπέζι! Έτσι, θα ικανοποιήσεις και τον πιο "δύσκολο πελάτη" που θα μείνει με μια γλυκιά ανάμνηση από το πασχαλινό σου τραπέζι!

Ολοκλήρωσε το deco σου ή απογείωσε την Πασχαλινή σου διάθεσή με πρωτότυπες χειροποιήτες δημιουργίες για την εποχή, που θα βρεις στο jamjar.gr!

 

Και του χρόνου!!!