Πώς να ανανεώσεις το χώρο σου αν βαριέσαι να κάνεις ανακαίνιση

cover

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε τσακίσει δεκάδες σελίδες σε περιοδικά διακόσμησης και γεμίσει το pinterest με φωτογραφίες δωματίων και σαλονιών γιατί ''όταν θα διακοσμήσουμε το σπίτι θα θέλαμε ΠΑΡΑΠΟΛΥ να το κάνουμε έτσι''.

ΠΟΤΕ κανείς δεν τσέκαρε ξανά αυτές τις φωτογραφίες (στο υπογράφω)- μάλιστα είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι πλέον δεν έχουν καν ιδέα για τι πράγμα έψαχναν αυτές τις φωτογραφίες στο pinterest.

http://www.insidetheears.com/wp-content/uploads/2016/05/Finding-Dory-Gif.gif

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία (θα την ονομάσω Dory για προφανής λόγους) τότε μάλλον βαριέσαι φριχτά τις ανακαινίσεις και ενώ λατρεύεις κάποιο συγκεκριμένο στιλ αποφεύγεις να το ενσωματώσεις στη διακόσμηση. Η αλήθεια είναι ότι για να αποκτήσεις ένα pinterest- ικό σαλόνι δεν χρειάζονται πολλά χρήματα- μικρές αλλαγές και αντικείμενα με χαρακτήρα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά και να κάνουν το σπίτι σου πολύ καλύτερο από τα στημένα που βλέπεις στις φωτογραφίσεις. Φυσικά αυτό θα το πετύχεις με τη βοήθεια του jamjar και των μοναδικών δημιουργιών του!

Minimal

http://blog.laurelandwolf.com/wp-content/uploads/2015/04/tumblr_nkowhojufF1ryojkjo1_1280.jpg

Οι περισσότεροι άνθρωποι στο άκουσμα της λέξης minimal φαντάζονται λευκούς τοίχους, βαρετά έπιπλα με σκληρές επιφάνειες και παγωμένα δωμάτια χωρίς ίχνος χαρακτήρα, στοργής, αγάπης και προδέρμ. Η αλήθεια είναι ότι οι minimal χώροι μπορεί να γίνουν εύκολα απρόσωποι αλλά αν διατηρήσεις μια ισορροπία και επιλέξεις ορισμένα αντικείμενα σε αυτές τις γραμμές, το σαλόνι σου δεν θα χάσει καθόλου από το coziness του.

deco1

  • Μπορείς να αναδείξεις σκοτεινές γωνιές του σαλονιού με αυτό το μοναδικό, χειροποίητο επιτραπέζιο φωτιστικό. Είναι κατασκευασμένο από ξύλο που έχει βρεθεί στη θάλασσα και στην συνέχεια έχει επεξεργαστεί και συνοδεύεται από κόκκινο χρωματιστό υφασμάτινο καλώδιο. Θα το βρεις στο jamjarstore QrtosCreations στα 70 ευρώ.

%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%8c

  • Δώσε χαρακτήρα στο σαλόνι σου με αυτό το επιμελώς ατημέλητο σκαμπώ με τσιμέντο, ξύλο και σμάλτο στο κάθισμα, θα το βρεις στο jamjarstore SecondHandmade στα 75 ευρώ.

notes

  • 'Αφησε μηνύματα στον συγκάτοικό σου ή διακόσμησε το γραφείο και το coffee table με βάσεις σημειώσεων από τσιμέντο. Θα βρεις το σετ 2 τεμαχίων στο jamjarstore Joan Liontou crafts+ design στα 8 ευρώ.

roloiminimal

  • Αυτό το ρολόι σε απλές αποχρώσεις μπορεί να δώσει μια minimal πινελιά στο καθιστικό σου. Απόκτησέ το στο jamjarstore wood-art στα 20 ευρώ.

Pop Art

http://cdn.home-designing.com/wp-content/uploads/2013/08/pop-art-and-shelving-8.jpg

Έντονα χρώματα, συνδυασμοί ετερόκλητων αντικειμένων και μια απολαυστική βουτιά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την ποπ κουλτούρα. Το Pop art του Andy Warhol και του Roy Lichtenstein μπορεί να σου φαίνεται τρομακτικό (και λίγο κουραστικό στο μάτι) αλλά σε μικρές δόσεις μπορεί να φωτίσει το σαλόνι σου και να το κάνει πιο fun.

roloi

  • Ρολόι Unique Vinyl Clocks στα 25 ευρώ εμπνευσμένο από την Αγγλία και το mini cooper.

tasaki

  • Μικρό τασάκι στρογγυλό κατασκευασμένο με τουβλάκια LEGO®. Θα το βρεις στο jamjarstore Think Bricks  στα 15 ευρώ.

*Για την προστασία του πλαστικού ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το τασάκι έχει γίνει επάλειψη με υγρό γυαλί το οποίο κολλάει και τα κομμάτια μεταξύ τους.

 

kapelo

  • Χάρτινο μεταξοτυπιμένο καπέλο λάμπας origami σε ένα εντυπωσιακό συνδυασμό πορτοκαλί, φούξια και κίτρινου ενώ το εσωτερικό τύπωμα με τα πουλιά είναι εμπνευσμένο από τις συλλογές κεντημάτων του μουσείου Μπενάκη. Θα το βρεις στο jamjarstore evirenieri στα 38 ευρώ.kadro1
  • Όταν η τέχνη του κολλάζ ενώνει παλιές φωτογραφίες του πατρινού καρναβαλιού με την τέχνη του pop art. Θα το βρεις στο jamjarstore GkCollage στα 18 ευρώ.

Romantic

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/5f/5f/84/5f5f84709d99ea426036934324a055e2.jpg

Το ρομαντικό στιλ δεν είναι απαραίτητα ένας συνδυασμός ροζ, γκλίτερ, μονόκερων και αφράτων πουπουλένιων μαξιλαριών. Μικρές λεπτομέρεις μπορούν να αναδείξουν την πιο ρομαντική πλευρά σου χωρίς να μοιάζει το σπίτι σου σαν εξοχικό της Barbie.

karta-toixos

  • Άλλαξε τη διάθεσή σου με μια εικόνα και ένα ωραίο μήνυμα. Στο LightBlue Photography θα βρεις εκτυπώσεις φωτογραφιών στο καλύτερο επαγγελματικό χαρτί fine art στα 9 ευρώ.

yarn

  • Κρεμαστό υφαντό τοίχου σε παστέλ χρώματα και χρυσή λεπτομέρεια έτοιμο να κρεμαστεί στον τοίχο. Θα το βρεις στο jamjarstore Made with YARN στα 20 ευρώ.

piato

  • Χειροποίητο πήλινο πιατάκι σε έντονο ροζ- κοραλλί χρώμα με λεπτομέρειες χρυσού για να βάζεις κοσμήματα, κλειδιά ή ό,τι δεν θες να χάσεις. Θα το βρεις στο jamjarstore Made By MarΚa στα 12 ευρώ

soupla

  • Πλεκτά σουπλά από βαμβακερό νήμα σε παστέλ αποχρώσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΚΑΙ στην κουζίνα για την τοποθέτηση ζεστών σκευών πάνω του. Θα το βρεις στο jamjarstore efilandia στα 8 ευρώ.