Πώς να ανανεώσεις έξυπνα και οικονομικά τους αγαπημένους σου χώρους

4alwt6kxm0

Ο Σεπτέμβριος έφτασε στο τέλος του, οι βουτιές στη θάλασσα αποτελούν πια παρελθόν και τα ανάλαφρα φορέματα με τα σανδάλια δίνουν σιγά- σιγά τη θέση τους στα τζιν και τα άνετα sneakers. Μπορεί να μην αισθάνεσαι τόσο καλά με το γεγονός ότι μπαίνεις ξανά στην βαρετή ρουτίνα του φθινοπώρου αλλά αν δεις αυτή την εποχή ως άλλη μια ευκαιρία να κάνεις restart τότε μπορείς να περάσεις μια υπέροχη σεζόν.

Οι καινούριες και φρέσκιες αρχές είναι κάι που λατρεύουμε οι περισσότεροι σε αυτό το μήνα (και το φθινόπωρο γενικότερα). Βέβαια όταν ήμασταν σχολείο ή όταν δίναμε 5 μαθήματα στην εξεταστική δεν περνούσαμε ΤΟΣΟ καλά αλλά μεταξύ μας τώρα, πόσο ωραία ήταν η στιγμή που διαλέγαμε τα καινούρια μας τετράδια και όλα τα διάφορα πράγματα που χρειαζόμασταν για την χρονιά που ξεκινούσε;

Αυτή την αναζωογονητική αίσθηση της ανανέωσης πλέον την νιώθουμε όταν ασχολούμαστε με τους χώρους του σπιτιού μας και όλα τα όμορφα αντικείμενα που μπορούν να κάνουν ένα τσικ καλύτερη την καθημερινότητά μας. Τι πρέπει όμως να προσέξεις όταν αποφασίζεις να κάνεις μια μίνι ανακαίνιση στο σπίτι και πως μπορείς να το κάνεις έξυπνα και οικονομικά;

1. Μην πέφτεις στην παγίδα του pinterest

Ναι, το pinterest μπορεί να κρύβει διαμαντάκια αλλά πολλές φορές μας οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές γιατί προφανώς δεν γίνεται να αντιγράψουμε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία. Μην ξεχνάς ότι το τέλειο αποτέλεσμα που βλέπεις έχει φωτογραφηθεί από επαγγελματία και το στήσιμο των επίπλων έχει γίνει έτσι ώστε να βγει σωστό το κάδρο. Για αυτό μείνε στους χρωματικούς συνδυασμούς που προτείνει και όχι στη σύνθεση.

2. Βάλε χρώμα στο σπίτι χωρίς να το βάψεις

Επειδή κανείς δεν έχει χρήματα για να βάψει όλο το σπίτι, μπορείς είτε να επικεντρωθείς σε ένα δωμάτιο και να βάψεις ένα τοίχο π.χ στο σαλόνι σε ένα εντυπωσιακό (pinterestικό χρώμα) είτε να επενδύσεις για παράδειγμα στη διακόσμηση του τοίχου του ακολουθώντας χρωματικές συνθέσεις που σου αρέσουν και  μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά!

Tip: Αν αποφασίσεις να βάψεις ένα τοίχο μην ξεχνάς ότι το χρώμα που βλέπεις στο χρωματολόγιο θα βγει πολύ πιο σκούρο στην πραγματικότητα- αυτό είναι νόμος, γιατί η έκταση του τοίχου, το πόσο φωτεινό είναι το δωμάτιο και τι έπιπλα έχεις γύρω επηρεάζουν την ένταση του χρώματος.

general

  • Βαζάκια για την κουζίνα (για τον καφέ και τη ζάχαρη) αλλά και για το μπάνιο (μπορείς να βάζεις μέσα το βαμβάκι ή τις μπατονέτες) στα 11 ευρώ από το jamjarstore La Pruitta.
  • Σουπλά πλεγμένα με βελονάκι σε παστέλ αποχρώσεις στα 8 ευρώ από το jamjarstore efilandia.
  • Διακοσμητικό τελάρο με φόρεμα, ιδανικό για το δωμάτιο ή το γραφείο σου στα 15 ευρώ από το jamjarstore Glikes Anamniseis
  • Κάδρο ουράνιο τόξο με υπέροχα χρώματα, μπορεί να ανανεώσει το δωμάτιο, το σαλόνι ή το γραφείο σου αμέσως! Θα το βρεις στα 20 ευρώ στο jamjarstore Gk Collage.
  • Πινακίδα με το quote ''Life is good'' για να μην ξεχνάς να σκέφτεσαι και τα  θετικά της ζωής. Θα τη βρεις στα 12 ευρώ στο jamjarstore lucky elephant.

3. Άλλαξε αντικείμενα διακόσμησης όχι έπιπλα

Μπορεί να έχεις βαρεθεί τον καναπέ σου, αλλά το να πάρεις ένα όμορφο ριχτάρι ή καινούρια αφράτα μαξιλάρια είναι πολύ πιο οικονομικό από το να τον αλλάξεις. Επένδυσε σε ωραία μικροαντικείμενα για το τραπέζι του καφέ, εντυπωσιακά κεριά, φωτιστικά και κάδρα στα χρώματα που σου αρέσουν, μην φοβηθείς το mix n' match και θα δεις πως θα αλλάξει αμέσως ο χώρος προς το καλύτερο!

saloni

  • Ξύλινο φωτιστικό, ζωγραφισμένο στο χέρι, επιτραπέζιο φωτιστικό με κόκκινο ή μαύρο καπελάκι στα 68 ευρώ από το jamjarstore QrtosCreations.
  • Στρογγυλό σκαμπό από τσιμέντο με ξύλινα πόδια στα 50 ευρώ από το jamajarstore Design House.
  • Μαξιλάρι ψάριν από βαμβακερό ύφασμα, ιδανικό για σένα που δεν έχεις αποδεχτεί ότι τελείωσε το καλοκαίρι, στα 19 ευρώ από το jamjarstore FGK crafts.
  • Βάσεις ρεσώ από τσιμέντο σε σετ των 3 τεμ. στα 26 ευρώ από το jamjarstore Joan Liontou crafts + design.
  • Press papier με γλυπτό πάνω σε βότσαλο, για το coffe table στα 14 ευρώ από το jamjarstore Love EM.
  • Κρεμαστό μάτι, για να γλιτώσεις τις κακές τις γλώσσες αλλά και για να διακοσμήσεις τον τοίχο σου με λίγο χρώμα, στα 23 ευρώ από το jamjarstore Handmade glass- lidaraissi.

4. Επένδυσε σε statement- αντικείμενα

Καμιά φορά δεν χρειάζεται να κάνεις τεράστια αλλαγή για να ανανεωθείς, ακόμα και ένα εντυπωσιακό κάδρο ή μια κούπα με τον αγαπημένο σου χαρακτήρα αρκεί για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και έτοιμη για ό,τι θα φέρει η καινούρια σεζόν. Για αυτό αν σε αγχώνουν οι μεγάλες αλλαγές, δοκίμασε να επενδύσεις σε ένα μόνο αντικείμενο, που όμως θα σε εκφράζει απόλυτα.

statement

  • Ξύλινη βάση βαμμένη στο χέρι, με παλαιού τύπου μαύρα καρφιά και μωβ σύρμα με το μήνυμα Love, στα 50 ευρώ από το jamjarstore Design house.
  • Αρωματικό κερί fig leaf (φύλλο συκής) με το μήνυμα ''Good vibes only'', ιδανικό για το τραπεζάκι στο σαλόνι ή το κομοδίνο στο υπνοδωμάτιο σου, στα 16 ευρώ από το jamjarstore ami.v.
  • Κούπα ''Harry Potter'' ζωγραφισμένη στο χέρι, στα 13,50 από το jamjarstore DinaDo.
  • Ξύλινο ρολόι Batman, ταιριάζει τέλεια στο γραφείο αλλά και στο σαλόνι σου, στα 20 ευρώ από το jamjarstore wood- art.
  • Δίσκος από δίχρωμο τσιμέντο διαστάσεων 25x 25 cm. με επίστρωση από υγρό γυαλί, στα 46 ευρώ από το jamjarstore Joan Liontou crafts + design.