Η Άννα – Μαρία Βαγιανού φοράει πάντα μαύρα, αλλά ζει μες στα χρώματα!

08aef103-d9bd-43b2-965a-bb5dc206af79
Η  αγαπημένη μας Άννα - Μαρία Βαγιανού, είναι ένα από τα πιο θετικά κι ευγενικά πλάσματα του jamjar. Άνοιξε το jamjarstore της, πριν περίπου ένα χρόνο, αλλά όπως μας εξομολογείται,  ήξερε από πολύ μικρή πως θα ασχοληθεί με τα καλλιτεχνικά! Πάντα ζωγράφιζε και έφτιαχνε πράγματα...
unnamed
Και μετά;
Όταν τελείωσα το σχολείο πήγα για σπουδές στο Λονδίνο! Σπούδασα Fashion: Design and Technology στο London College of Fashion! Αφού τελείωσα με τις σπουδές μου αποφάσισα να συνεχίσω για ένα ακόμα χρόνο και να παρακολουθήσω short courses για το κόσμημα, την ζωγραφική και την μόδα. Ήταν μια απο τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει! Επέστρεψα λοιπόν στην Αθήνα και έκανα ένα απο τα όνειρα μου πραγματικότητα , δημιούργησα την δικιά μου εταιρεία το ami.v η οποία ασχολείται με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες! Εκτός απο τα καδράκια και τα μαξιλάρια που έχετε δει στο jamjar store μου φτιάχνω κοσμήματα και αξεσουάρ μόδας και φυσικά ζωγραφίζω αφού η ζωγραφική είναι η μεγάλη μου αγάπη!
 
 
Ποια είναι η αγαπημένη σου ρήση, αυτή που σε αντιπροσωπεύει;

10986202_1594369767465101_709961238_nΗ αγαπημένη μου ρήση είναι "If you can dream it you can do it" του Walt Disney ! Αυτή η ρήση, μου δίνει δύναμη και μου υπενθιμίζει πως στην ζωή όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να προσπαθήσεις! 

 
 
Υπάρχει κάποιο καδράκι με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για σένα; Ποια είναι η ιστορία του; 
unnamed (1)
Το καδράκι που έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα είναι το πρώτο που έφτιαξα πρίν πέντε χρόνια ! Είχα ξεκινήσει πολύ διστακτικά να φτιάχνω καδράκια με μηνύματα Keep Calm (επηρεασμένη απο τα χρόνια που ζούσα στο Λονδίνο) για το μαγαζί της μητέρας μου. Το πρώτο που έφτιαξα ποτέ ήταν το "Keep Calm and Carry on " με φόντο την αγγλική σημαία. Απο τότε το έχω στο εργαστήριο για να θυμάμαι πως ξεκίνησε όλο αυτό project .
 
 
Τι ρόλο πάιζουν τα χρώματα στη ζωή σου;
61b93043-391a-4349-a449-ea3553a21b0c
Τα χρώματα για μένα είναι η ζωή μου! Είναι τρόπος έκφρασης (παρόλο που εγώ φοράω μόνο μαύρα) . Στην δουλειά μου πάντα μου αρέσει να πειραματίζομαι και να φτιάχνω τα δικά μου χρώματα .
 
 
Πώς φαντάζεσαι ένα σπίτι που θα του ταίριαζε να κοσμεί η δουλειά σου; 
Θέλω τα σπίτια που κοσμεί η δουλειά μου να είναι γεμάτα αγάπη! Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ένα μοντέρνο ή κλασσικό σπίτι ή αν είναι στο βουνό ή την θάλασσα αρκεί οι άνθρωποι που ζουν μέσα να είναι αγαπημένοι και χαμογελαστοί! 
unnamed (2)
 
Φτιάχνεις custom made παραγγελίες με μηνύματα που σου ζητούν; Υπάρχει κάποιο μήνυμα που έχει χαραχθεί στη μνήμη σου; 
Φυσικά και φτιάχνω custom made παραγγελίες! Είναι ένα απο τα αγαπημένα κομμάτια της δουλειάς μου! Μου αρέσει πολύ να συνεργάζομαι με τους πελάτες και να δημιουργώ κάτι ξεχωριστό. Ένας πελάτης μου είχε ζητήσει να του φτιάξω ένα καδράκι που έλεγε "Την άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις" του Ελύτη! Ήταν η πρώτη παραγγελία που είχα την μέρα που άνοιξα την σελίδα μου στο facebook!! Ακόμα θυμάμαι την χαρά μου!
 
 
Τι είναι για σένα λαχταριστό; 
20151023181532_2a437fd5
Λαχταριστό για μένα είναι κάτι που είναι φτιαγμένο με αγάπη, κάτι χειροποίητο, κάτι μοναδικό, κάτι που όταν το δείς χαμογελάς και όταν το αποκτήσεις παίρνει μια ξεχωριστή θέση στην ζωή σου.