Υφάσματα, ξύλο, γυαλί και μία ραπτομηχανή … Εισβάλαμε στο μαγικό εργαστήριο της Τζένης Παπαδοπούλου

tzeniΣτο εργαστήριο της, θα βρεις τη Τζένη Παπαδοπούλου, τη δημιουργό του Tzeni Pi να καταπιάνεται με τα αγαπημένα της υλικά, το ύφασμα, το ξύλο και το γυαλί και να δημιουργεί πολύχρωμες tote bags, πορτοφόλια, κοσμήματα και χριστουγεννιάτικα δώρα για όλους! 

Μιλήσαμε μαζί της, μας μύησε στον ρετρορομαντικό κόσμο της και μας διηγήθηκε την ιστορία της, η οποία ξεκινά μπροστά από μία μηχανή Singer να ράβει ρούχα με ρετάλια για τις κούκλες της...

Γιατί διάλεξες το όνομά σου για όνομα του brand σου;

Πιστεύω όταν χρησιμοποιείς το όνομα σου για να παρουσιάσεις την δουλειά σου στον κόσμο, το κάνεις πιο προσωπικό και έτσι δημιουργείς μια σχέση με τους πελάτες πιο φιλική, αφού σε γνωρίζουν με το όνομά σου από την πρώτη στιγμή. Επίσης μου αρέσει το όνομά μου..

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με το χώρο του χειροποίητου;

Όταν αναγκάστηκα να μετακομίσω πριν 3 χρόνια στην επαρχία από την Αθήνα λόγω δουλειάς, ήθελα να ασχοληθώ με κάτι δημιουργικό στον ελεύθερο χρόνο μου. Έτσι ξεκίνησα κάποια μαθήματα σε ένα εργαστήρι και...κόλλησα. Στη συνέχεια σταμάτησα από τη δουλειά μου και βλέποντας ότι έπρεπε να δουλεύω από το σπίτι, μια πολύ καλή μου φίλη με προέτρεψε να ασχοληθώ περισσότερο με το χειροποίητο. Συνέχισα με εντατικά σεμινάρια στην Αθήνα, και...τώρα είμαι εδώ, ελπίζοντας να καταφέρω να προχωρήσω ακόμη περισσότερο.

 

Από πού αντλείς την έμπνευσή σου;

Από κάτι που θα μου ζητήσει ένα φίλος ή μια φίλη να φτιάξω ειδικά για εκείνον. Από τα παλιά κινούμενα σχέδια του Disney επισης!

koupa

 

Ποιος είναι ο Νο1 fan της δουλειάς σου;

Ο σκύλος μου ο Σποκ... όταν μπαίνει στο εργαστήριο τα σαρώνει όλα.. Όχι εντάξει, εκτός από τον Σποκ, έχω αρκετούς φίλους που τους αρέσει η δουλειά μου. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον, όσοι έχουν αγοράσει κάτι από το Tzeni Pi είναι ευχαριστημένοι.

 

Πώς σε κάνει να νιώθεις η διαδικασία δημιουργίας μία χειροτεχνίας από την έμπνευση μέχρι την ολοκλήρωση;

Χαρά στην αρχή για το καινούργιο, αγωνία αν θα βγει καλό το αποτέλεσμα και ειδικά αν είναι κάτι που θα παραδώσω σε πελάτη, ενθουσιασμό όταν βρισκω τα υλικά που ψάχνω και μπορώ να κάνω αυτό που έχω φανταστεί, και τέλος ικανοποίηση όταν αυτός που θα παραλάβει την παραγγελία του μείνει ευχαριστημένος και μου πει ότι ήταν αυτό που ήθελε!

Τι δώρο περιμένεις φέτος από τον Άγιο Βασίλη;

gouri_tzeni

Αυτό που θέλω είναι ένα δωμάτιο γεμάτο υλικά για το εργαστήριο! Υφάσματα, χρώματα, πινέλα!

 

Υπάρχει κάποια δημιουργία σου που σου φέρνει στο μυαλό μία πολύ αγαπημένη στιγμή της ζωής σου; Ποια είναι αυτή;

candybar

Νομίζω τα πορτοφολάκια και ο,τι έχει να κάνει με το ράψιμο, γιατί μου θυμίζει όταν ήμουν μικρή και πήγαινα στο σπίτι της γιαγιάς μου και με μάθαινε να ράβω στην ραπτομηχανή της, με ρετάλια και μικρά κομμάτια από υφάσματα και έκανα τσαντάκια για τις κούκλες μου σε μια παλιά χειροκίνητη Singer, την οποία ευτυχώς έχουμε κρατήσει. Εξάλλου μόλις ξεκίνησα μαθήματα ραπτικής εκείνη μου έκανε δώρο την ραπτομηχανή μου. ..μια Singer φυσικά..

 

Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά;

Μου αρέσει πολύ το ξύλο και το ύφασμα. Το ξύλο γιατί μπορείς να του δώσεις ο,τι μορφή και σχήμα θες, και το γυαλί για την διαφάνεια που έχει.

 

Τι είναι για σένα λαχταριστό 

Η σκέψη μιας καινούργιας δημιουργίας! Από την αρχή μέχρι το τέλος.