H Ηλέκτρα Σαμιωτάκη θέλει να σε βλέπει να χαμογελάς, όπως ένα ανέμελο forest girl. Διάβασε τη λαχταριστή της ιστορία!

afaeb773-1e3a-4d9d-afc9-4e2005ae563f

Στο jamjarstore Forest Girl εναλλάσσονται  ξεχωριστές χειροποίητες δημιουργίες από φυσικά υλικά για μία ονειρεμένη βάπτιση ή γάμο και ειδικά για αυτή την εποχή τα πιο εμπνευσμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια και γούρια για τη χρονιά που έρχεται!  Η δημιουργός των Forest Girl, Ηλέκτρα Σαμιωτάκη βάζει όλο της ταλέντο και την έμπνευση με ένα και μόνο στόχο να κοιτάς κάθε δημιουργία της που μπαίνει στο σπίτι σου ξανά και ξανά και να χαμογελάς, άλλωστε όπως μας είπε, "το forest Girl ή αλλιώς κορίτσι του δάσους είναι ένα ανέμελο, ξέγνοιαστο κορίτσι που η μόνη του έννοια είναι να παίζει όλη μέρα και να περνάει καλά!! Τίποτα και για κανένα λόγο δεν του χαλάει τη διάθεση! Αντιθέτως, το μόνο που θέλει είναι να φτιάχνει την διάθεση σε όποιον τύχει να συναντήσει, αφού μάλλον αυτός είναι και ο σκοπός του…!"

5c535566764580d817a23f3551f419d8dbc9caa4

Έτσι  προέκυψε το όνομά του Forest Girl;

Αυτή η σκέψη, που τελικά πήρε μορφή μέσα από το Forest Girl, μάλλον προέκυψε από μία εσωτερική ανάγκη, να θέλω να βλέπω τους ανθρώπους να χαμογελούν. Μόλις τώρα συνειδητοποιώ ότι είναι κάτι που το λέω συχνά στους δικούς μου «χαμογέλα μου λίγο». Πιστεύω, ότι είναι μία κίνηση που ακόμα και αν την κάνεις με προσπάθεια, στο τέλος σου αλλάζει εντελώς τη διάθεση!! Άλλωστε, ακόμα και στους δύσκολους, αυτούς, καιρούς που ζούμε, νομίζω ότι έχουμε τόσους πολλούς λόγους να χαιρόμαστε και να χαμογελάμε σε κάθε καινούργια ημέρα που ξεκινάει!!

Πώς ξεκίνησες τη διαδρομή σου στο χώρο του χειροποίητου; 

Πάντα από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε να ασχολούμαι με κάτι καλλιτεχνικό, όπως ζωγραφική, χειροτεχνία, χορό… και οτιδήποτε εμπεριέχει κάποια μορφή τέχνης…! Με την συγκεκριμένη όμως ενασχόληση ξεκίνησα με αφορμή τη βάπτιση του μικρού μου, όπου ήθελα για μπομπονιέρες κάποια συγκεκριμένα πουλάκια, τα οποία είχα σχηματίσει στο μυαλό μου και σκέφτηκα ότι για να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που είχα φανταστεί καλό θα ήταν να τα φτιάξω μόνη μου, άλλωστε ευκαιρία έψαχνα!! Όταν τελείωσα με τη βάπτιση, είχα πλέον εθιστεί, έψαχνα κάθε ευκαιρία για να φτιάξω και κάτι ακόμα, ακόμα και αν έπρεπε να ξενυχτάω τα βράδια καθώς το πρωί είχα full time εργασία.

Θυμάσαι την πρώτη σου δημιουργία; Πώς ένιωσες όταν την ολοκλήρωσες;

Χα χα, αν εννοείτε τη πρώτη μου απόπειρα, η ο οποία όπως σας είπα ήταν τα εν λόγω πουλάκια, μάλλον ήταν απογοητευτική αφού περισσότερο έμοιαζε με αμοιβάδα παρά με πουλάκι. Μία φίλη μου, μου είχε παραχωρήσει μία μικρή ραπτομηχανή, τη πιο μικρή που μπορείτε να φανταστείτε και προσπαθούσα να μάθω να ράβω σε αυτήν. Και τελικά μετά από πολλές απόπειρες και πεταμένα πουλάκια τα κατάφερα και ένιωσα τόσο μα τόσο περήφανη!!

ec26d553-d62a-4f35-bfb5-5c14559306a3

Ασχολείσαι επαγγελματικά με αυτό; 

Πιστεύω ότι πλέον είναι μονόδρομος. Όταν μπαίνεις σε αυτό το μονοπάτι νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνεις πίσω, γιατί όλα ξεκινάνε από την εσωτερική ανάγκη για δημιουργία. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εξελίσσεσαι, να δοκιμάζεις ίσως καινούργια πράγματα, υλικά, τεχνικές ακόμα και να κάνεις εντελώς νέες απόπειρες, όμως νομίζω ότι να σταματήσω να σκέφτομαι δημιουργικά θα ήταν κάτι ενάντια στη φύση μου!!

Θα πρότεινες σε κάποιον να δωρίσει κάτι που είναι φτιαγμένο στο χέρι έναντι ενός βιομηχανοποιημένου προϊόντος; Γιατί;

Οπωσδήποτε!! Σίγουρα κάποια βιομηχανοποιημένα προϊόντα δεν μπορείς να τα αποφύγεις, ούτε είναι δυνατόν να υποκαταστήσεις τα πάντα με χειροποίητα, όμως όταν υπάρχει η επιλογή του χειροποίητου είναι αδιαμφισβήτητα προτιμότερη. Η πιο ζωντανή απόδειξη για μένα είναι τα παιδιά μου. Οτιδήποτε έχω φτιάξει για τη μικρή μου, έχει παίξει έχει ξαναπαίξει και θα ξαναπαίξει και όταν κάποια στιγμή θα μεγαλώσει, πιθανότατα τα παιχνίδια ή τα αξεσουάρ που της έχω φτιάξει θα τα φυλάξει για να τα δώσει στα παιδιά της, γιατί δεν θα έχουν χαλάσει, ούτε θα έχουν φύγει από τη «μόδα»…! Και όταν έρχεται κάποια φίλη της στο σπίτι και της δείχνει για παράδειγμα το «Στέμμα της» χαίρομαι που αντί να ακούω «.. έχω και εγώ το ίδιο» ακούω… «τι ωραίο!! Να το βάλω και εγώ!?» και στήνονται μπροστά στον καθρέφτη να παριστάνουν τις πριγκίπισσες…!!

Τι υλικά επιλέγεις συνήθως;

Προσπαθώ τα υλικά που χρησιμοποιώ να είναι κατά κύριο λόγο φυσικά, να προέρχονται από τη γη.... Έχω μία εμμονή με αυτό. Δεν είναι πάντα εφικτό, όμως κατά πολύ μεγάλο ποσοστό το καταφέρνω. Για παράδειγμα για οποιαδήποτε δημιουργία φτιάχνεται από ξύλο, όπως τα πινακάκια με το ζωγραφισμένο όνομα του παιδιού, επιλέγω σίγουρα το ξύλο αντί για mdf ή κάποιο άλλο υποκατάστατο. Ή τα υφάσματα που χρησιμοποιώ σε κάθε δημιουργία, επιλέγω να είναι βαμβακερά ή λινά. Θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στη φύση μου/μας.

Το Ημερολόγιο των Χριστουγέννων που έχεις φτιάξει στου οποίου κάθε τσέπη - ημέρα, κρύβεται μία μικρή έκπληξη, απεικονίζει μία απόλυτη - ρομαντική προσμονή για τα Χριστούγεννα. Είσαι ρομαντική; 

5547cf286f21dcb562cec08de48f230cacd901eb

Σε όλες μου τις εκδηλώσεις!! Άλλωστε, όπως παρατήρησες, αυτό αντανακλάται και σε οτιδήποτε επιλέγω να φτιάξω. Στα μάτια των παιδιών, αυτή η ολιγοήμερη, καθημερινή προσμονή μίας μικρής έκπληξης φαντάζει σαν κάτι μαγικό, έστω και αν είναι μία μικρή σοκολάτα ή μία ταινία το βράδυ πριν τον ύπνο που θα δει όλη η οικογένεια μαζί!! Είμαι σίγουρη πως είναι μία εμπειρία που σίγουρα δεν θα ξεχάσουν όσο και αν μεγαλώσουν !!

Διάλεξε μας από το jamjarstore σου ένα δώρο που θα έκανες στο παιδί σου, στην καλύτερή σου φίλη και στον εαυτό σου; 

Λόγω των ημερών θα διάλεγα δώρα από τις Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, ξεκινώντας φυσικά από τις Χριστουγεννιάτικες Κάλτσες με το μονόγραμμα για τα δύο μικρά μου, έτσι ώστε να ξέρει σίγουρα ο Άγιος Βασίλης σε ποια κάλτσα να βάλει ποιο δωράκι!!

06945c9e5cba703f18d6cdba7d72743ee09c4c8a

Στη καλύτερη μου φίλη θα χάριζα το γούρι «τυχεροί αριθμοί», που είναι το αγαπημένο μου, για μία πολύ χαρούμενη και τυχερή χρονιά.

55ed6d95ccee012672afc65fc2f725682980ed5d

Και στον εαυτό μου φυσικά θα χάριζα το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με τα πουγκάκια (λατρεμένο), για να έχω και εγώ μία μικρή έκπληξη κάθε μέρα!!

da4bfad06432d29ae3869e96e8cfdb99364016ea

 

Αν είχες ένα μαγικό ραβδάκι σαν και αυτά που φτιάχνεις ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα άλλαζες στον κόσμο; 

68a72cf39d1e2846446960c8b46370f98b013f91

Αυτό που πραγματικά θα ήθελα να αλλάξω χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι να καταφέρουμε όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μην υποφέρει πλέον, ούτε ένα ακόμα παιδί. Να έχουν όλα τα παιδιά ένα λόγο, κάθε μέρα, να χαμογελούν.

Tι σημαίνει για 'σένα λαχταριστό; 

Λαχταριστό σημαίνει όταν βλέπεις κάτι και μετά το σκέφτεσαι συνέχεια μέχρι να το αποκτήσεις και όταν τελικά το αποκτήσεις κάθεσαι και το χαζεύεις και σου φτιάχνει κάθε μέρα τη διάθεση!!! Γιατί τελικά αυτό είναι που μετράει, να κάνεις κάθε μέρα πράγματα που σου φτιάχνουν την διάθεση!!!