Τι κοσμήματα θα φορέσουμε φέτος; Οι πιο hot τάσεις της σεζόν

karfitsa1

Μια κούπα αχνιστή σοκολάτα, μια πικέ κουβέρτα και οι νέες τάσεις της σεζόν στις οθόνες μας. Αυτό είναι το δικό μας αντίδοτο στα πρωτοβρόχια, αυτό και συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όλες όσες μελαγχολούν από τα autumn blues. Επειδή όμως από εδώ που είμαστε δεν μας είναι εύκολο ούτε να έρθουμε εκεί να σας φτιάξουμε τη σοκολάτα, ούτε να σας σκεπάσουμε με την κουβέρτα, προσφέρουμε αυτό που μπορούμε: τις νέες, πιο καυτές τάσεις της σεζόν στα κοσμήματα, δηλαδή ένα μίνι αφιέρωμα στους μικρούς, λαμπερούς, λαχταριστούς θησαυρούς που θα αγαπήσουμε φέτος.

Pin-teresting

karfitsa2

Πάνω που είχαν αρχίσει να μας λείπουν, επιστρέφουν: το σημαντικότερο comeback για την φετινή σεζόν είναι οι καρφίτσες, φορεμένες άλλοτε στο πέτο και άλλοτε στη βάση του λαιμού, στο κέντρο του γιακά. Στις πασαρέλες είδαμε καρφίτσες να εκπροσωπούν κάθε στιλ, από περίτεχνες, art deco εκδοχές μέχρι 80’s pop σχέδια.

Βλέπεις Fringe;

krossia2

Από τσάντες και παπούτσια έως κολιέ και σκουλαρίκια, τα κρόσσια (fringes στα αγγλικά) αποδεικνύονται ένα από τις κυρίαρχα trends της σεζόν. Άλλοτε θυμίζουν western, άλλοτε flappers των 20s και άλλοτε bohemian πριγκίπισσες. Εμείς λατρεύουμε επίσης και τις μεγάλες φούντες που θυμίζουν τελείωμα κουρτίνας. Εσένα ποια κρόσσια ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία σου;

Έργα Τέχνης

art2

Κομψές γεωμετρίες, αφηρημένα σχήματα, παράξενες καμπύλες και αιχμηρές γωνίες. Τα κοσμήματα της νέας σεζόν μοιάζουν με μικρά, πολύτιμα γλυπτά, σαν δημιουργήματα εικαστικών, που έρχονται να προσθέσουν intellectual ύφος στα καθημερινά looks μας.

Pearls of wisdom

perles2

Κάτι ήξερε η γιαγιά που μας έλεγε να έχουμε πάντα στη μπιζουτιέρα μας ένα μαργαριταρένιο κολιέ. Το trend (που μόνο trend δεν το λες, διότι η φινέτσα των μαργαριταριών είναι διαχρονική) επιστρέφει φέτος σε κλασικές (βλέπε κολιέ με πολλές σειρές από πέρλες) και μοντέρνες (βλέπε piercing στο πρόσωπο με πέρλες) εκδοχές, ώστε να μην μπορεί να γυρίσει την πλάτη στην τάση καμία γυναίκα.

Choke-a-holic

choker1

Οι designers δεν το βάζουν κάτω και επιμένουν πως πρέπει να (ξανά) φορέσουμε το απόλυτο statement κολιέ των 90s, το choker. Και την προηγούμενη χρονιά ήταν τάση, ωστόσο δεν κατάφερε να διεισδύσει μαζικά στο ευρύ κοινό. Φέτος προβλέπεται πως θα τα καταφέρει.

Πάει αλυσίδα

alisida1

Η αλήθεια είναι πως, πράγματι, μια αλυσίδα πάει σχεδόν με όλα. Ειδικά αν μιλάμε για μια λεπτή, ντελικάτη, μακριά αλυσίδα σαν αυτές που εμφανίστηκαν φέτος στις πασαρέλες. Θα τις στολίσουμε με chic φυλαχτά στην άκρη τους, που όμως δεν θα διαταράσσουν τον κομψό μινιμαλισμό τους.

Baroque ‘n’ roll

baroque 2

Μαξιμαλισμός, βαρύτιμα υλικά, σχέδια που θυμίζουν μουσειακά εκθέματα. Η πληθωρική γοητεία της εποχής του μπαρόκ δεν ξεθωριάζει ποτέ. Άσε τα πλουμιστά, κεντητά, περίτεχνα κοσμήματα που εκπροσωπούν την τάση να αναδειχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, δηλαδή επάνω σε βελούδινα ή μπροκάρ υφάσματα – που είναι επίσης κυρίαρχες τάσεις.

Πιο καλή η μοναξιά

earring2

Η φράση «ένα ίσον κανένα» δεν ισχύει για τα σκουλαρίκια, καθώς ένα σκουλαρίκι μόνο του κάνει μεγαλύτερο statement από ένα ολόκληρο ζευγάρι. Οι σχεδιαστές διάλεξαν κυρίως αφαιρετικά σχέδια για να εκπροσωπήσουν την τάση, πράγμα που καθόλου δεν μας ενοχλεί, διότι έπειτα από κρόσσια, καρφίτσες και extravagant μπαρόκ σχέδια, ένα διάλειμμα μινιμαλισμού είναι απαραίτητο.