Εύκολοι τρόποι να φέρεις την άνοιξη στο γραφείο σου!

office2Έφτασε η Άνοιξη.
Έφτασε. Απλά δεν την βλέπεις ακόμη. Είναι εδώ όμως! Και ακόμα και αν καιρός δεν φέρεται όπως θα έπρεπε σε αυτή την εποχή δε σημαίνει πως θα μας επηρεάσει εμάς αυτό. Τουναντίον.
Την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις και με αυτή τη φράση θα πορευτούμε μέχρι ο ήλιος να γίνει καθημερινότητα και όχι η έκπληξη της εβδομάδας.
Εκτός λοιπόν από την ψυχολογία σου που οφείλεις να αλλάξεις σιγά σιγά, ξεκίνα να αλλάζεις και άλλα πράγματα! Από που να αρχίσεις; Από που ε;
Που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας κάθε μέρα; Που αρχίζεις να καταλαβαίνεις πως μεγαλώνει η μέρα και εσύ δεν είσαι έξω να σεργανίζεις σε ωραία σοκάκια αλλά κάθεσαι εκεί μέχρι αργά το απόγευμα; Που ζεις τουλάχιστον 8 με 10 ώρες, 5 ημέρες την εβδομάδα; Στο γραφείο! Ναι! Τι αλλαγές όμως να κάνεις στα αξεσουάρ του γραφείου για να φέρεις την άνοιξη;

Κάνε όμορφο το γραφείο σου.

pencilΞεφορτώσου την αδιάφορη μονόχρωμη μολυβοθήκη που έχεις βαρεθεί να τη βλέπεις και αυτή έχει βαρεθεί να σε κοιτάει. Βάλε χρώμα. Χρησιμοποίησε απλά άδεια βάζα ή κουτιά από κονσέρβες και φτιάξτα όπως σου αρέσει εσένα. Δε θα σου πάρει πολύ χρόνο να ντύσεις με πολύχρωμο ύφασμα ή δαντέλα ένα απλό γυάλινο ποτήρι. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις τα γνωστά washi tapes - δηλαδή χρωματιστά σελοτέιπ για φτιάξεις λωρίδες γύρω από ένα παλιό κουτί που διαφορετικά θα πετούσες.

pencil3

Συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα.

basket
Συνδετηράκια, χαρτάκια, σημειώσεις, μικρά αντικείμενα που ποτέ δεν ξέρεις που ακριβώς να βάλεις συγκέντρωσέ τα όλα σε ένα διαφορετικό καλάθι - να τα έχεις όλα μαζί και ξενοιάσεις. Μπορεί να μη μοιάζει το συνηθισμένο κουτί αποθήκευσης αλλά γιατί όχι; Βάλε λίγη φαντασία στη ζωή σου! Μείζον θέμα ακαταστασίας επικρατεί και όταν σημειώνεις σε πολλά διαφορετικά μικρά χαρτάκια τύπου post-it - για παράδειγμα την ώρα που μιλάς στο τηλέφωνο. Έτσι μαζεύονται πολλά μικρά πολύτιμα χαρτάκια που δεν πρέπει να χάσεις και τα συγκεντρώνεις σε μία στίβα, δίπλα σε άλλες σημειώσεις, εταιρικές κάρτες, χαρτιά από delivery, ευχετήριες κάρτες, τσίχλες, κλειδιά, γυαλιά. Έλα αν δεν με πιστεύεις ρίξε μια ματιά στο γραφείο σου. Το χάος. Ένεκα της ανανέωσης, οργανώσου ξανά. Ξεκαθάρισε τι χρειάζεσαι και τι όχι. Ό,τι χρειάζεσαι τοποθέτησε το προσεκτικά σε ένα κουτί που θα ξέρεις ότι έχει αυτά ακριβώς τα πράγματα μέσα.

box

Flower Power

office
Φέρε την άνοιξη στο χώρο εργασίας σου! Γέμισε βάζα, γυάλια και μικρά βαζάκια με λουλούδια! Δε φαντάζεσαι πόσο θα σου φτιάξει αυτό τη διάθεση! Μόνο το ότι θα υπάρχει τόσο χρώμα, θα χαμογελάς ακόμα και αν ο ήλιος δε σου κάνει τη χάρη αυτές τις ημέρες. Ιδανικά, αν υπάρχει έξω από το παράθυρο σου περβάζι η βεράντα, θα μπορούσες να προσθέσεις μικρά γλαστράκια με χρωματιστά λουλούδια. Ο ανθοπώλης της γειτονιάς σου θα σε συμβουλεύσει σχετικά με τη σωστή φροντίδα των λουλουδιών. Στην περίπτωση που θες να γλιτώσεις από αυτό όμως, μπορείς να αγοράσεις όμορφα ψεύτικα λουλούδια!