H λαχταριστή ιστορία της Όλγας Κολοβού/ συνέντευξη

Olga_smile

Η Όλγα Κολοβού μεγάλωσε μέσα στα υφάσματα και τις κουβαρίστρες - φιλόδοξη, βλέπεις, κόρη της Δότας που μετρά 40 χρόνια στο χώρο της ραπτικής. Κάπως έτσι, αξιοποιώντας τη χρήσιμη εμπειρία της μαμάς και τις φρέσκιες ιδέες της κόρης, δημιουργήθηκε το “Meγeιa”, που γέμισε όλη την Ελλάδα με τα τουρμπάνια του και συνέχιζει με ορμή και πείσμα την πορεία του στο χώρο της μόδας. 

Η θετική ενέργεια της Όλγας έχει βρεθεί ως αφορμή να μας κάνει να χαμογελάσουμε μία δύσκολη μέρα στo γραφείο. Έχει ατέρμονη όρεξη για δουλειά, ώστε να πραγματώσει κάθε τρελή ιδέα που της έρχεται στο μυαλό.

Με μεγάλη μας χαρά, λοιπόν, σου παρουσιάζουμε την Όλγα Κολοβού από το “Meγeιa”!

4e958e43eef4ee022153ea9a0094a56ded2aeb18

Η λέξη “Meγeιa” («με γεια σου» δηλαδή) είναι μια φράση – ευχή που όλοι λέμε όταν κάποιος φοράει κάτι καινούργιο. Πώς κατέληξες σε αυτό το όνομα; Τι σημαίνει για σένα;

Είναι μια απόλυτα αισιόδοξη φράση – ευχή που όταν την ακούμε, σίγουρα χαμογελάμε! Τη λέμε πάντα – μα πάντα όμως – με τη μαμά μου όταν κόβουμε κάποιο νέο κομμάτι.

Όταν έψαχνα να βρω όνομα για το brand, η φράση αυτή είχε κολλήσει στο μυαλό μου για πολύ καιρό. Πιστεύω πως αυτή η αισιοδοξία και η χαρά για τη δημιουργία κάτι νέου, χαρακτηρίζει και τη μητέρα μου (που είναι ο αφανής ήρωας του Meγeιa), αλλά και εμένα! Έτσι λοιπόν το «Μeγeιa» γραμμένο κάπως παράδοξα, είναι η φράση που μας αντιπροσωπεύει!

Πού μεγάλωσες και πού σε βρίσκουμε τώρα;

Είμαι βέρα Θεσσαλονικιά! Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα και δούλεψα για κάποια χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πριν 6 χρόνια κατέβηκα στην Αθήνα όπου και δούλευα στο χώρο της διαφήμισης. Εδώ και 1,5 χρόνο όμως ζω στο μαγευτικό Ναύπλιο! Εδώ «γεννήθηκε» και η ιδέα του “Meγeιa”.

Τι έκανες πριν ασχοληθείς με το χώρο της μόδας και της ένδυσης;

Σπούδασα Marketing στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια Δημοσιογραφία & ΜΜΕ στο ΑΠΘ. Δούλεψα αρκετά χρόνια στο χώρο της διαφήμισης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Η ραπτική ήταν πάντα μέσα στη ζωή μου, αφού η μαμά μου είναι μοδίστρα. Έτσι αποφάσισα να παρακολουθήσω και κάποια μαθήματα στην Pansik της Αθήνας για να τελειοποιήσω τις γνώσεις μου. Πιστεύω πως η εμπειρία μου και γνώσεις μου στο marketing με βοήθησαν και με βοηθάνε καθημερινά στη διαχείριση και την προώθηση του Meγeιa.

Olga_backstage

Πώς είναι μία συνηθισμένη μέρα σου;

Συνήθως τις πρωινές ώρες ετοιμάζω τις παραγγελίες που έχω, ενώ συχνά μιλάω και με προμηθευτές στην Αθήνα για διάφορα πράγματα που χρειάζομαι να μου στείλουν στο Ναύπλιο. Ασχολούμαι πάρα πολύ με τα social media του Meγeιa – δηλώνω εθισμένη με το Instagram, ενώ παράλληλα ψάχνω και νέες ιδέες σερφάροντας σε διάφορα site και blogs μόδας.

Η νέα συλλογή του Μeγeιa ονομάζεται Wine Collection. Πώς προέκυψε αυτό το όνομα;

Η έμπνευση ουσιαστικά ήρθε από το καλοκαιρινό μου road trip στην Ανδαλουσία, όπου η Sangria ήταν άφθονη και στις επισκέψεις μας σε διάφορες πόλεις, δοκιμάσαμε και κάποιες άλλες ποικιλίες κρασιών. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα κι άρχισα να σχεδιάζω τη νέα συλλογή, παρατήρησα πως τα περισσότερα υφάσματα που είχα επιλέξει είχαν αποχρώσεις του κόκκινου κρασιού… τυχαίο;

Ποιο είναι το αγαπημένο κομμάτι της νέας σου συλλογής;

Χωρίς δεύτερη σκέψη… το jacket Sangria. Αυτό το «κρασουλί» ζακετάκι – μπολερό με τα τόσο απαλά και ιδιαίτερα κρόσσια! Πιστεύω πολύ σ αυτό!

 

Sangria_2

Ποιος είναι ο σχεδιαστής που θαυμάζεις περισσότερο και γιατί;

Θαυμάζω πάρα πολύ τη Mary Katrantzou, τόσο για τη δουλειά της όσο για την πορεία της στο χώρο της μόδας. Επίσης πιστεύω πως έχουμε αρκετούς άξιους Έλληνες σχεδιαστές, όπως φυσικά η Celia Kritharioti, ο Vasilis Zoulias, ο Kontantinos Melis by Laskos, οι MiRo και άλλοι.

Ποιο είναι το ταξίδι μιας δημιουργίας; Πες μας λίγο ποια είναι η διαδικασία παραγωγής ενός δικού σου ρούχου;

Η έμπνευση έρχεται από τα υφάσματα. Κάθε τέλος σεζόν πηγαίνω μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας που είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα καταστήματα με υφάσματα και παίρνω ιδέες για την επόμενη συλλογή μου. Συνήθως έχω κάποιο mood board στο οποίο θέλω να βασιστώ, αλλά μου έχει τύχει να μαγευτώ από ένα ύφασμα και να αλλάξω τελείως στυλ. Αφού καταλήξω σε υφάσματα και σχέδια, μαζεύω τα πραγματάκια μου και πάω Θεσσαλονίκη! Εκεί μπορεί να δουλεύουμε ημέρες συνεχόμενες με τη μητέρα μου, για να καταλήξουμε σε πατρόν και να ράψουμε τα δείγματα. Όταν τελειώσουμε επιστρέφω στη βάση μου! Ακολουθούν φωτογραφίσεις, κοστολογήσεις κλπ μέχρι που η συλλογή παρουσιάζεται στο jamjar.gr!

Πώς θα χαρακτήριζες τα ρούχα σου με 3 λέξεις;

Χρωματιστά, εντυπωσιακά, θηλυκά.

7440f9ee10515e788323912641dcddcdfa0735b7

Οι Meγeιa ladies οι πελάτισσές σου – τι λένε για τα ρούχα σου; Ποιο κομπλιμέντο επαναλαμβάνεται για αυτά;

«Έκανα θραύση!», «Όλοι μιλούσαν για μένα» είναι οι φράσεις που μοιράζονται μαζί μας οι Meγeιa ladies! Αυτός είναι και ο στόχος μας. Ρούχα μοναδικά με τέτοιες ιδιαιτερότητες που σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

Tι θα πρότεινες στην αγαπημένη σου πελάτισσα να φορέσει το βράδυ των Χριστουγέννων;

12108016_636719286430718_2786552159520206470_n

Η αγάπη μας για τις τούλινες φούστες είναι γνωστή! Η βραδιά των Χριστουγέννων είναι σίγουρα μια καλή ευκαιρία για να φορέσουμε την ονειρεμένη τούλινη φούστα. Φέτος όμως κύριο ρόλο στη συλλογή μας έχει και το βελούδο. Ο συνδυασμός βελούδινο τοπ & τούλινη φούστα είναι ό,τι πρέπει για μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη εμφάνιση. Αν πάλι κάποια φίλη θέλει κάτι πιο κλάσσικο, τότε το LBD (Little Black Dress) σε μαύρο βελούδο, συνδυασμένο με ψηλές κάλτσες και ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι πιο safe αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή πρόταση! Αυτό που πρέπει πάντα να θυμάται μια Meγeιa lady, είναι πώς ό,τι κι αν βάλει πρέπει να το πιστεύει και να το υποστηρίζει!!! 

_DSC2269

Τι σημαίνει για σένα λαχταριστό;

Κάτι που μόλις θα το δω, θέλω να το κάνω δικό μου! Αυτό το χαρακτηριστικό θέλουμε να έχουν όλες οι συλλογές μας! JamJar –o- λαχταριστές!