Πάθη και λάθη στο κόκκινο χαλί των Oscars: όταν οι stars συναγωνίζονται τον παλιό τους εαυτό

the-oscars

Οι πρωταγωνίστριες της 87ης απονομής των βραβείων της Ακαδημίας ανταγωνίστηκαν η μια την άλλη για το άτυπο βραβείο της πιο λαμπερής εμφάνισης της βραδιάς. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, ο μεγαλύτερος εχθρός τους ήταν ο καλύτερος εαυτός τους από προηγούμενες τελετές. Επιβραβεύουμε εκείνες που μας εξέπληξαν ευχάριστα με το red carpet look τους και θυμίζουμε σε άλλες στιγμές από το ένδοξο ενδυματολογικό παρελθόν τους.

Cate Blanchett

Πάθος: Άραγε θα υπάρξει ποτέ απονομή στην οποία η Cate Blanchett να μην είναι η πιο chic παρουσία στο χώρο; Με ένα φαινομενικά απλό μαύρο φόρεμα από την νέα συλλογή του οίκου Maison Martin Margiela (η πιο πολυσυζητημένη αυτή την εποχή, διότι σηματοδοτεί το καλλιτεχνικό restart του John Galliano) και με ένα τιρκουάζ Tiffany & Co κόσμημα που κάνει κεφάλια να γυρίσουν, απέδειξε πως, ακόμη και σε μια βραδιά που δεν είναι υποψήφια για βραβείο, παίρνει αβασάνιστα το βραβείο της πιο classy παρουσίας και φεύγει.

blanchett pathos

Λάθος: ακόμη και οι πρωθιέρειες του στιλ κάποτε λυγίζουν και ενδίδουν στο Στενό Στραφταλιζέ Φόρεμα. Εδώ με Armani Prive στα Oscars του 2007.

blanchett lathos

Marion Cotillard

Πάθος: Δεν απέσπασε κολακευτικά σχόλια από όλους η αγαπημένη γαλλίδα ηθοποιός, κυρίως λόγω της γραμμής του συγκεκριμένου Christian Dior φορέματος που δεν εφάρμοζε τέλεια στην καλλίγραμμη σιλουέτα της. Κι όμως, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο μας αρέσει: Γιατί σε μια βραδιά που η μια κυρία ανταγωνίζεται την άλλη ως προς το στήθος, τα πόδια και αδύνατη σιλουέτα, η Marion Cotillard επέλεξε μια couture ωδή στα 20’s, και ανέδειξε υπέροχα το θαυμάσιο Christian Dior της, που καθόλου δεν αποσκοπεί στο να υπογραμμίσει τις ώρες που η σταρ περνά επάνω στον διάδρομο του γυμναστηρίου.

cotillard pathos

Λάθος: μια πρόχειρη έρευνα αποκαλύπτει πως η Marion Cotillard σπάνια αστοχεί στιλιστικά στα κόκκινα χαλιά. Ας πούμε απλά πως το συγκεκριμένο δίχρωμο φόρεμα που επέλεξε για τα SAG awards του 2013 συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτές τις ελάχιστες φορές που κάτι πήγε λάθος.

cotillard lathos

Lady Gaga

Πάθος: Δύο μήνες δούλευαν στο ατελιέ του Azzendine Alaia για αυτό το θεσπέσιο λευκό sur mesure φόρεμα με τα oversized μανίκια, το οποίο η Lady Gaga σοφά συμπλήρωσε με κόκκινες λεπτομέρειες στο χτένισμα και το μακιγιάζ της και κόκκινα γάντια κηπουρού στα χέρια. Και κάπως έτσι, η superstar με τις πιο ακραίες ενδυματολογικές επιλογές πετυχαίνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της κομψότητας που απαιτούν τα Oscars και της εκκεντρικότητας που επιβάλλει η δική της persona.

gaga pathos

Λάθος: Το να είσαι η Lady Gaga και να πηγαίνεις στην πιο hot τελετή βραβείων του πλανήτη ντυμένη όπως οι σταρλετίτσες β’ κατηγορίας είναι εξαρχής λάθος. Η Versace τουαλέτα σε κουφετί απόχρωση που φόρεσε στα περσινά Όσκαρ δεν είναι κακή, αλλά σίγουρα δεν είναι… Gaga appropriate.gaga lathos

Jennifer Lopez

Πάθος: Δεν είναι εύκολο για κάποια όπως η Jennifer Lopez, που έχει ταυτίσει το όνομά της με το πηγαίο σεξαπίλ και το κούνημα των γοφών της να εμφανιστεί ξαφνικά στις αφίξεις της απονομής και να μοιάζει με ονειρεμένη πριγκίπισσα της Disney. Τα κατάφερε όμως με τη βοήθεια του Elie Saab Couture φορέματoς και η μοναδική «παραφωνία» στην εμφάνισή της ήταν το αβυσσαλέο ντεκολτέ, που αποκάλυπτε – για μια ακόμη φορά – το πλούσιο στήθος της.

lopez pathos

Λάθος: Είναι βέβαιο πως και η ίδια η Lopez κοιτάζει την συγκεκριμένη φωτογραφία από τα Oscars του 2002 και δεν ξέρει αν μισεί περισσότερο τον στιλίστα ή τον κομμωτή της.

74th Annual Academy Awards - Pressroom

Margot Robbie

Πάθος: Όταν είσαι ούτως ή άλλως μια από τις πιο ελκυστικές νέες γυναικείες παρουσίες στο Hollywood, χρωστάς κάποια στιγμή ένα wow moment στο κόκκινο χαλί. Αυτή η στιγμή ήρθε την περασμένη Κυριακή για την Margot Robbie, η οποία εμφανίστηκε αιθέριο Saint Laurent φόρεμα, φλογερό κατακόκκινο κραγιόν, sleek καρέ χτένισμα και στόλισε το ντεκολτέ της με ένα εντυπωσιακό Van Cleef & Arpels κολιέ.

robbie pathos

Λάθος: Μαύρα μαλλιά, μαύρη στράπλες τουαλέτα με παγέτες στο μπούτο και γενικώς μια μαύρη ενδυματολογικά στιγμή ήταν τα Oscars 2014 για την ανερχόμενη σταρ.

Margot Robbie

Julianne Moore

Λάθος: Ω, ναι, ήταν όπως πάντα υπέρλαμπρη η πιο αγαπημένη κοκκινομάλλα του Χόλιγουντ, η οποία έφυγε από την τελετή αγκαλιά με το αγαλματίδιο Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Still Alice. Το κεντημένο από πάνω ως κάτω με χάντρες Chanel φόρεμά της, πάντως, δεν έτυχε της ίδιας μαζικής αποδοχής όπως το ταλέντο της, εν μέρει επειδή δεν κολακεύει και τόσο το χρώμα της επιδερμίδας της και τα χαρακτηριστικά της. Σε καμία περίπτωση δεν την λες κακοντυμένη, όμως είναι πραγματικά κρίμα, διότι μιλάμε για μια παραδοσιακά fashion conscious ηθοποιό, που αναδεικνύει σχεδόν πάντα ό,τι κι αν έχει τολμήσει επάνω στο κόκκινο χαλί.

moore lathos

Πάθος: Το σμαραγδί πράσινο είναι το χρώμα που της ταιριάζει περισσότερο απ’ όλα, το κόκκινο της προσδίδει glamour του παλιού Hollywood, όμως για κάποιο λόγο η πιο αξιομνημόνευτη εμφάνισή της είναι με αυτό το μπλε βελούδινο Tom Ford στα βραβεία Bafta του 2011.

moore pathos

 Lupita Nyong’o

Λάθος: Είναι γνωστή η αδυναμία μας στην υπέροχη Lupita, όμως με την φετινή της οσκαρική εμφάνιση δεν πέτυχε το ίδιο wow effect που είχε στα περισσότερα (εμ, όλα) περσινά βραβεία. Από την άλλη, ένας άγραφος κανόνας λέει πως όταν δεν είναι η χρονιά σου οφείλεις να κάνεις μερικά βήματα πίσω ενδυματολογικά και να είσαι μετριοπαθώς ντυμένη. Με το συγκεκριμένο Calvin Klein Collection με τις 6.000 πέρλες κατάφερε να τηρήσει τον κανόνα – αν και δεν παίρνουμε όρκο πως αυτός ήταν ο σκοπός της.

lupita lathos

Πάθος: Το αρχαιοελληνικής γραμμής Prada φόρεμα με το οποίο παρέλαβε πέρσι το αγαλματίδιό της θα την τοποθετεί για πάντα στις απανταχού λίστες με τις πιο καλοντυμένες νικήτριες όλων των εποχών.

lupita pathos

 Gwyneth Paltrow 

Λάθος: Έχει το σώμα, το πρόσωπο, το attitude και τον αέρα να υποστηρίξει σχεδόν οτιδήποτε φορά, κι όμως για κάποιο λόγο φέτος επέλεξε να εμφανιστεί με μπομπονιερί στενό φόρεμα με oversized απλικέ λουλούδι στον ώμο. Φυσικά μιλάμε για την Gwyneth, οπότε αυτό το μάλλον βαρετό φόρεμα δεν της αφαιρεί τίποτα από τη γοητεία της. Από την άλλη, δεν της προσθέτει τίποτα κιόλας.

paltrow lathos

Πάθος: Θα μνημονεύουμε αυτή την αξέχαστη εμφάνισή της στα Oscars του 2012 με δημιουργία Tom Ford, κάθε φορά που κάποια ηθοποιός θα εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί με κάτι που μοιάζει, έστω και ελάχιστα, με ίσιο μινιμαλιστικό φόρεμα και επιβλητική κάπα.

paltrow pathos

 Reese Witherspoon

Λάθος: Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Η Reese παραδοσιακά απογοητεύει με τις οριακά κιτς εμφανίσεις της στα βραβεία, που την κάνουν να φαίνεται πως προσπαθεί πολύ. Φέτος, αντιμετωπίζει το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα: θέλοντας να υπηρετήσει το class και να υιοθετήσει το χαλαρό attitude «δεν θα φύγω με το Όσκαρ και το ξέρω» εμφανίστηκε στην απονομή με το πιο αδιάφορο Tom Ford φόρεμα που πιθανότατα έχει ράψει ποτέ ο σχεδιαστής.

reese lathos

Πάθος: Η Nina Ricci τουαλέτα που φόρεσε στα Oscars του 2007 προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού. Σήμερα, 8 χρόνια μετά, δείχνει εξίσου υπέροχη και ντελικάτη όπως τότε.

reese pathos

 Naomi Watts

Λάθος: Εμφανίστηκε ίσως με το πιο ωραίο combo «μαλλιά – μακιγιάζ» της βραδιάς και, φυσικά, ήταν εκτυφλωτικά όμορφη όπως πάντα. Αλλά πραγματικά, πως γίνεται απ’ όλα τα φορέματα εκεί έξω η Naomi Watts να διάλεξε το συγκεκριμένο; Δεν είναι εφιαλτικό, είναι όμως μια ακατανόητη flashy τουαλέτα, που μοιάζει να είναι χτισμένη από μαύρα και ασημί σφηνοτουβλάκια, ενώ την ίδια στιγμή αφήνει μια μαύρη λωρίδα υφάσματος (σαν αυτές που φορούσαν οι χορεύτριες στα clubs της παραλιακής στα 90’s) να καλύψει το στήθος και την πλάτη της. Γιατί;

watts lathos

Πάθος: Sleek ίσια μαλλιά χτενισμένα προς τα πίσω ώστε να λάμπει το πεντακάθαρο πρόσωπο, άψογο μακιγιάζ και ένα ίσιο μακρύ Calvin Klein Collection φόρεμα που μοιάζει λιτό παρά τη δαντέλα και τα κεντήματα. Στα περσινά Oscars η Watts παρέδωσε μαθήματα απέριττης φινέτσας.

watts pathos