FALL INTO WINTER ή αλλιώς ούτε κρύο, ούτε ζέστη

φθινόπωρο_jamjar

...τι μπορείς να φορέσεις όταν ο καιρός δε σε βοηθάει να αποφασίσεις;

Τον Σεπτέμβριο τον υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά, βγάζοντας δειλά δειλά τα πρώτα μακρυμάνικα από τα συρτάρια - και ας τα φορούσαμε με βερμούδες, δεν έχει σημασία. (Η Αλίκη άλλωστε βόλταρε με τη γούνα της στην αρχή της σχολικής χρονιάς στο "Χτυποκάρδια στο θρανίο" - όλα βγαλμένα από τη ζωή είναι).

Και όσο περνούν οι μέρες αυτή τη μεταβατική περίοδο που δεν έχεις μαζέψει ακόμη τα καλοκαιρινά και δεν έχεις βγάλει ακόμη τα χειμωνιάτικα -ούτε εσύ ούτε κανείς γύρω σου, ολοφάνερα, επικρατεί μια σύγχυση. Για παράδειγμα, εάν το παρατηρήσεις, η περίοδος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, αλήθεια, είναι η περίοδος που θα δεις ΌΛΩΝ των ειδών παπούτσια φορεμένα. Σανδάλια και πάνινα, γούνινες μπότες, πέδιλα, μποτάκια ...μέχρι και μπότες πάνω από το γόνατο φορ κράινκγ άουτ λάουντ.

#TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΜΑΣ
*Τα παρακάτω #tips παρατίθενται κατά προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψη τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του καιρού και βασίζονται στις 4 εποχές, όπως μας τις έμαθαν στο σχολείο. Μην πούμε για παράδειγμα "πετάμε τα σανδάλια" και έχει 35 βαθμούς Οκτώβρη μήνα και έρθετε και μου πετάτε μπανανόφλουδες στο δρόμο μου*

IT'S SHOES TIME.
Είναι νωρίς ακόμη, μ'ακούς, για καλσόν και είναι αργά για σανδάλια. Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι και έτοιμοι να υποδεχθούμε το φθινόπωρο/χειμώνα μαζεύουμε τα σανδαλάκια μας και αρχίζουμε να φοράμε κλειστά παπούτσια.
Ιδανικά για την εποχή είναι:
• τα sneakers μας, τα oxford shoes και τα χαμηλά μποτάκια μας -διαχρονικά, ευκολοφόρετα και άνετα. Είτε πάνινα, είτε suede, είτε δερμάτινα είναι ό,τι πρέπει
• μπαλαρίνες σε όλα τα χρώματα, για πιο κλασικά outifits
• εσπαντρίγιες - κυρίως τις ηλιόλουστες ημέρες
• τα ψηλά παπούτσια - γόβες, flatforms, platforms, χωρίς καλσόν. Δεν κάνει και τόσο κρύο πια. Διαφορετικά, δοκίμασε να αντικαταστήσεις το καλσόν με over-the-knee κάλτσες
Μην επιχειρήσετε να φορέσετε ακόμη τις μπότες με τη γούνα -ούτε να τις θυμάμαι δε θέλω- ούτε καν δερμάτινες οι μπότες, μέχρι να κρυώσει πραγματικά ο καιρός (τέλη Οκτώβρη-αρχές Νοέμβρη). Φυσικά επιτρέπεται να φορέσετε γαλότσες μετά τα μέσα Οκτώβρη που αρχίζουν και οι βροχές.

φθινοπωρινά_παπούτσια

GLAM IT UP.
Ευτυχώς κάποια αξεσουάρ μας είναι παντός καιρού και έτσι παραμένουν all-year-round σε περίοπτη θέση. Μαζί με τα όλα τα κοσμήματα που επιστρέφουν αυτή τη σεζόν και τα είχαμε ξεχάσει, κρατάμε τα φουλάρια μας στα συρτάρια μέχρι να έρθει ο Νοέμβρης, να χειμωνιάσει περισσότερο και να φοράμε τα αγαπημένα μας κασκόλ χωρίς να φοβόμαστε ότι θα βγάλουμε τη μπέμπελη.

φθινοπωρινά_αξεσουάρ

Ζακέτα να πάρεις.

Όχι, να μη βάλεις παλτό ακόμα. Υπάρχει αυτή η πολύ ωραία εποχή που λέγεται φθινόπωρο και εσύ όλο την παρακάμπτεις και έτσι της δημιουργείς ψυχολογικά και δεν ξέρει πως να φερθεί. Δοκίμασε να φορέσεις από πάνω τα φούτερ σου, μια ωραία καπαρντίνα, το κλασικό jean μπουφάν, καρό-ριγέ-πουά πουκάμισα, ένα μαλακό ζεστό πουλόβερ ή την πιο βολική, μαλακή, γκρι, ζακέτα όλη μέρα, κάθε μέρα.

Μέχρι να κρυώσει πραγματικά ο καιρός και αφού δεν είναι και ιδιαιτέρως κομψό να βλέπουμε καλσόν φορεμένα με κοντομάνικα λινά φορέματα let's keep it simple αυτή την εποχή. Έρχονται οι μέρες που θα φοράμε τα παλτό μας, θα τυλιγόμαστε με ζεστά κασκόλ και θα φοράμε και φανταστικά πλεκτούς σκούφους και θα πίνουμε ζεστή σοκολάτα.