“I love Rock and roll”– ή αλλιώς μήπως είσαι κ εσύ ροκού;

rockandroll“I love rockn' roll, so put another dime in the jukebox, baby” έλεγε η Joan Jett και είμαι σίγουρη πως το έχεις και εσύ τραγουδήσει δυνατά με τις φλέβες στο λαιμό να πετάγονται ωσάν να είσαι ο Hulk, τα χέρια να κουνιούνται δεξιά και αριστερά και το κεφάλι να χτυπιέται σε ρυθμικό μπρος – πίσω (το γνωστό headbanking) με τέτοια ένταση και πάθος λες και γράφτηκε για σένα την «απόλυτη ροκού» (το πιασες με τα εισαγωγικά ε;)...

Εντάξει, όμως, με το συμπάθιο κιόλας, αλλά δεν αρκεί ένα σχετικώς mainstream ροκοτράγουδο για να υπερηφανευτείς (ναι, είναι για υπερηφάνεια) πως κυλάει rock dna στις φλέβες σου. Εμείς, λοιπόν, εδώ στο jamjaroblog, επειδή για σένα δουλεύουμε, όπως έχουμε δηλώσει πολλάκις, κάτσαμε, ψάξαμε, διαβάσαμε και μάθαμε τα πάντα για τη ροκ πλευρά της ζωής. Και στην παρουσιάζουμε, για να δεις και εσύ, μήπως τελικά είσαι ροκού για όχι;;;

martens

 Λίγα λόγια το Rock ‘n’ Roll να μη μας περάσουν για τίποτα ανίδεους;-p

Θα σε εκπλήξω λίγο, αλλά η σύντομη φράση «rocking and rolling» καμία σχέση δεν είχε αρχικά με τη μουσική βιομηχανία. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε από ναυτικούς τον 17ο αιώνα για να περιγράψει το συνεχές λίκνισμα/κούνημα του καραβιού και συγκεκριμένα το μπρος – πίσω,  δεξιά και αριστερά. Με την κίνηση αυτή να θυμίζει κάτι από δυναμικό χορό ή και από έντονες σεξουαλικές περιπτύξεις, το rock ‘n’ roll συνδέθηκε στενά τόσο με το ξέφρενο partying όσο και με το σεξ και βρήκε τη δεκαετία του 40 τη θέση του σε στίχους τραγουδιών της αφροαμερικάνικης R&Β. Η ροκ μουσική που αποτελεί τη μετεξέλιξη του rock ‘n’ roll έχει στοιχεία τόσο από την R&B όσο και από την countryκαι τη jazz και χαρακτηρίζεται συνήθως από τους έντονους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας, του ηλεκτρικού μπάσου και των drums. Πρώτοι μεγάλοι εκπρόσωποι της ροκ μουσικής: ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο Μπιλ Χάλει, ο Τζέρι Λι Λιούις και ο Τζόνι Κας.

Το Rock ‘n’ roll, όμως, όπως υπερασπίζονται οι πιο φανατικοί ροκάδες δεν είναι μόνο μουσική. Το ροκ είναι πάνω από όλα ιδέα, είναι ψυχή, είναι άποψη και τρόπος ζωής.

rock

Πάμε να δούμε, λοιπόν, πως ζει μία εκπρόσωπος του είδους και αν πιάσεις τον εαυτό σου να ταυτίζεται με τα παρακάτω, μπορείς και εσύ να υπερεηφανεύεσαι πως είσαι μια γνήσια ροκού!

rockstyle

 Τι ακούει

Ροκού από ροκού διαφέρει είναι η αλήθεια. Αλήθεια, επίσης, είναι πως υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές της ροκ μουσικής όπως η classic rock, alternative rock, hard rock, progressive rock, psychedelic rock και πολλά άλλα. Η πιο mainstream αλλά και κλασσική ροκού θα αγαπά σίγουρα γνωστά ροκ συγκροτήματα όπως οι James, οι U2, οι Coldplay, οι Muse, οι Aerosmith, οι Queen, οι Rolling Stones, οι Guns and Roses και οι Black Keys, ενώ η λίιιγο πιο ψαγμένη θα έχει CD στο αυτοκίνητο με Killers, Fleetwood Mac, Journey, Genesis, Whitesnake, Deep Purple, Pink Floyd, Doors κτλ. Η δε πιο hardrockoμεταλού ή η ερωτοχτυπημένη από μεταλλά (το ίδιο μας κάνει) θα έχει βάλει να ακούσει και λίγο Anathema, Black Sabbath, Gay Moore, Alice Cooper, AC/DC, Marillion, the gathering, Buckcherry κ.α. Σε κάθε περίπτωση, το αυτί της θα συγκινείται από τους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας και των δυνατών ντραμς και η καρδιά της θα αναζητά στίχους γεμάτους ελευθερία και ανεξαρτησία!

tshirts

Τι φοράει

Η γνήσια ροκού είναι “λιτή και απέριττη”. Απεχθάνεται τα πολλά φρου φρου και αρώματα και επενδύει σε απλά, διαχρονικά κομμάτια που προσδίδουν στυλ, δυναμισμό και άποψη! Το rock streetstyle που έχει επανέλθει δυναμικά στη μόδα και αποτελεί must επιλογή των πιο cool fashionistas περιλαμβάνει T-shirts με στάμπες (rolling stones, Britishflags) δερμάτινα παντελόνια/leatherleggings/shorts, jackets, σκισμένα jeans, φορέματα με δερμάτινες λεπτομέρειες μπότες με τετράγωνο τακούνι/booties, καρφιά, αλυσίδες και τρουκς (με μέτρο όλα), chunky κοσμήματα και αξεσουάρ, έμφαση στο μαύρο, στο γκρι, το λευκό και γενικά στα πιο ‘καθαρά’ και σκληρά χρώματα, έντονο σκούρο μακιγιάζ με τα αγαπημένα smokey eyes.

rockoutfit

 Που βγαίνει

Σίγουρα θα την πετύχεις σε γνωστές μπυραρίες και rockμπαράκια/rockclubsόπως το Leroix στο Χαλάνδρι, το Blueprint στο Μαρούσι, το Hoxton, το 45 μοίρες, το Rainbow στο Γκάζι, το Gagarin στη Λιοσίων, το Jasmine και το RevengeofRock στην Αλεξάνδρας, το Silly Wizards στην Αγία Παρασκευή, το Bourbon στη Γλυφάδα και το Rock ‘n Roll στο Κολωνάκι.

 Τι δουλειά κάνει

Ροκ σημαίνει ελευθερία, ανεξαρτησία, αντισυμβατικότητα, ευθύτητα, θάρρος να είσαι ο εαυτός σου, θάρρος να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Η ροκού μπορεί να κάνει βασικά τα πάντα, αρκεί να το αποφασίσει. Κοφτερό μυαλό – ναι, δεν υπάρχουν χαζές ροκούδες, να τα λέμε και αυτά – μπορεί να διαπρέπει σε επαγγέλματα των θετικών επιστημών όπως μηχανολόγος μηχανικός, αρχιτέκτων, να έχει δική της επιχείρηση ή να είναι παιδί του marketing και της διαφήμισης γεμάτη όρεξη και δημιουργικές ιδέες. Γενικώς, είπαμε, η ροκού μπορεί να κάνει τα πάντα.

youarewhatyoulistento

Η άποψή της για τη ζωή…

Η ροκού πιστεύει πάνω από όλα στη δύναμη της ψυχής και στο μότο ‘δεν υπάρχει δε μπορώ – μόνο δε θέλω’. Αναγνωρίζει το συναίσθημα του φόβου, αλλά το ξεπερνά, πεισμώνει στις δυσκολίες και δεν εγκαταλείπει ποτέ. Δεν κάνει καθόλου εκπτώσεις στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία της, ζει τη στιγμή και ερωτεύεται με ένταση και πάθος. Είναι large στην ψυχή και απεχθάνεται μιζέριες και υπολογισμούς. Για τη ροκού ‘μια ζωή την έχουμε και αν δεν τη γλεντήσουμε’! Μια ζωή γεμάτη ξε-βολέματα, συναρπαστικές περιπέτειες, έντονα συναισθήματα, πλούσιες εμπειρίες και φυσικά, ατελείωτη δυνατή μουσική στα αυτιά..!

 Διάσημες Ροκούδες

 Angelina Jolie

angelinajolieKristen Stewart

 kristen
Megan Fox

meganfox