Fall Hair Trends 2015

5613ce7e1072aedb1ad2be2d_1444138622_Landscape

Τα ανάλαφρα με κυματισμούς μαλλιά δεν βγαίνουν από την χειμερινή beauty agenda, οι χωρίστρες κάνουν comeback και οι κότσοι ήρθαν για να μείνουν.  

Σου προτείνουμε τις πέντε βασικές τάσεις που θέλεις να ξέρεις από τις πασαρέλες στην πρώτη επίσκεψη σου στο κομμωτήριο. 

1

#Making Waves. Oι γνωστοί και αγαπημένοι σε όλες μας ανάλαφροι, φυσικοί κυματισμοί συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο των fashion shows (Versace, Elie Saab, Rodarte, Cavalli). Οι hair stylists τα προτιμούν γιατί αποτελούν το τέλειο χτένισμα που «φοριέται» από το πρωί μέχρι το βράδυ, με σέξι feeling και μια αίσθηση ανεμελιάς. Κάποιες τυχερές τα διαθέτουν από τη φύση, αν τα μαλλιά τους είναι πλούσια και ελαφρά σπαστά. Άλλες πρέπει να το φτιάξουν μόνες τους, κάτι που φαίνεται απλό, όμως δεν είναι και τόσο. Να θυμάσαι ότι μπορείς να το πετύχεις μόνο σε φρεσκολουσμένα μαλλιά χωρίς ίχνος λιπαρότητας για να έχουν την απαραίτητη ανάλαφρη κίνηση. Με ένα αφρό για πλούσιο όγκο θα τους δώσεις φόρμα, ενώ με ένα ψαλίδι μαλλιών θα ισιώσεις τις άκρες τους.

2

#Accessorize. Οι φετινές τάσεις στα μαλλιά δείχνουν αδυναμία σε δερμάτινες κορδέλες και κομψές μπαρέτες, τσιμπιδάκια με στρας και λουλούδια αλλά και πολύχρωμες στέκες που συνδυάζονται με τις δημιουργίες των σχεδιαστών. Από την φλοράλ εκδοχή των Dolce & Gabbana μέχρι τις μπαρέτες που απογείωσαν το στυλ των Prada και Chanel, τα αξεσουάρ ήταν ίσως η πιο δροσερή νότα στα χτενίσματα της πασαρέλας. Αναζήτησε αυτά που θεωρείς ότι θα σου φανούν πρακτικά σύμφωνα με τα χτενίσματα που θα ήθελες να κάνεις, επιλέγοντας χρώματα και υλικά ανάλογα με το ύφος των ρούχων και των υπολοίπων αξεσουάρ σου. 
3
 
 #Topknot. O Marc Jacobs με τον αγαπημένο μας hair stylist Guido στο τιμόνι απογείωσε φέτος την τάση του κότσου στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού που είδαμε να προβάλλει δειλά δειλά και τις προηγούμενες σεζόν.  Αυτή τη φορά όμως αποκτά ένα πιο stylish χαρακτήρα που ταιριάζει με τις πιο στυλιζαρισμένες χειμερινές μας εμφανίσεις. Ο Guido έβαλε την ίδια υπογραφή και στα sky hair high styles των  Prada και Balenciaga αντλώντας έμπνευση από την δεκαετία του ’60. Μη φοβηθείς να την εφαρμόσεις, απλά βεβαιώσου ότι είναι περιποιημένο το πίσω μέρος του κεφαλιού και ο κότσος να μπαίνει στο κέντρο του κεφαλιού και προς τα πίσω αν θες να το υιοθετήσεις από το πρωί. 
4
 
#Sideparts. Τις είδαμε στις πασαρέλες και ήταν σχεδόν αδύνατο να μην τις ξεχωρίσουμε. Όπως τα ρούχα ήταν φανερά επηρεασμένα από τις δομικές τάσεις του μινιμαλισμού, έτσι και οι χωρίστρες στο πλάι είναι ανάλαφρες και χαλαρές διατηρώντας πάντα μια αίσθηση θηλυκότητας και αισθησιασμού. Αφορμή για να τις εντάξετε στο καθημερινό σας λουκ, είναι μερικές από τις ολοκαίνουριες προτάσεις των διάσημων σχεδιαστών (Monique L’Huillier, Giambattista Valli, Balmain, Rochas, Narciso Rodriguez, Sonia Rykiel, Mugler) που ξεχωρίσαμε για εσένα.
 
5
#Messy up-do’s. Τα up-dos είναι οι πρωταγωνιστές του φθινοπώρου σύμφωνα με τα φετινά shows (Isabel Marant, Vera Wang, Dolce & Gabbana). Δεν είναι σε καμία περίπτωση στυλιζαρισμένα (βλέπε γάμους και δεξιώσεις) αφού βρίσκονται στο προσκήνιο των catwalks κάθε σεζόν πλαισιώνοντας όλα τα looks. Χτένισμα πρακτικό, είναι επίσης «σωτήριο» όταν τα μαλλιά μας δεν είναι στην καλύτερη στιγμή τους ή όταν θέλουμε να δείχνουμε καλοχτενισμένες και δεν έχουμε χρόνο να πάμε στο κομμωτήριο. Αυτό που λατρέψαμε και θα υιοθετήσουμε είναι το hairstyle του ιταλικού οίκου Fendi που άφηνε τις άκρες χαλαρές να κρέμονται από ένα κλασικό κότσο. 

Πηγή: Funk Martini