Μαμά τι θα παίξουμε σήμερα; Παιχνίδια και δραστηριότητες στη δροσιά του σπιτιού

p2Καλοκαιριάζει , ο καιρός φτιάχνει , η μέρα μεγαλώνει.. το ίδιο και η όρεξη των μικρών μας για παιχνίδι και δραστηριότητες..

Και έρχεται εκεινο το απόγευμα, που εχεις γυρίσει σπιτι κατάκοπη απο την δουλειά. Το κινητό σου δεν εχει σταματήσει να χτυπάει απο το πρωί. Περιμένεις πως και πως να “ πετάξεις “ το γραφειο / ρουχα δουλειάς απο πάνω σου και να βάλεις την άνετη –αλλα πάντα stylish- καλοκαίρινη παντελόνα σου- και ακριβως μετά να βυθιστέις στην πολυθρόνα σου..και ομως ...
Η μικρη σου αγάπη σε περίμενει, τρεχει καταπάνω σου με το που ανοίγεις την πόρτα και σε τραβαέι απο το χέρι οδηγώντας σε στο δωματιο της για να αρχίσει το παιχνίδι..
Επειδή λοιπον αυτες οι μέρες οι ζεστές , απο εδω και περα θα γίνονται ολόενα και περισσότερες .. και η ζέστη θα φουντώνει και η θερμοκρασία θα ανεβαίνει .. και αντίστοιχα κάποια απογέυματα η ορέξη σου για απογευματινες εξόδους- ειδικά μετα απο μια κουραστικη ημέρα στο γραφείο – ισως δεν ειναι στα ύψη , εδω θα βρείς 3 πολύ απλές- και άκρως καλοκαιρινές- δημιουργικές προτάσεις για indoor καταστάσεις! ‘Η/Και το πολύ πολύ να πεταχτείτε παρεούλα μεχρι το μπαλκόνι ..

p1

Πολύχρωμα Βραχιολάκια Αγάπης

  • Θα χρειαστούμε : σύρμα πίπας,πολύχρωμα καλαμάκια πλαστικά

Κοβουμε τα καλαμάκια σε μικρα κομμάτια και τα ανακατευουμε ολα μαζι ωστε να μπερδευτουν τα χρώματα. Με την βοήθεια του μικρού μας, τα περνάμε ενα ενα στο συρμα πίπας . Κλείνουμε το σύρμα στριφογυρίζωντας το δυο-τρείς φορές! ‘Ετοιμα!

 

Extratip: Αντι για σύρμα πίπας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο σχοινι ή κορδόνι. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα φορέστε τα πολλά μαζί..

p3

 

Ζωγραφιστές Πετρούλες/ Βοτσαλάκια

3

Θα χρειαστούμε: πετρούλες που εχουμε μαζέψει με το μικρό μας, χρώματα (απο μαρκαδόρους και νερομπογιές- μεχρι και ειδικά ακρυλικά χρώματα – εξαρτάται απο την ηλικία του παιδιού και την όρεξη μας για καθάρισμα )

Kαλό είναι , εαν εχουμε προγραμματίσει αυτήν την δραστηριότητα, να ξεπλύνουμε καλα τα βοτσαλάκια απο το προηγούμενο βράδυ και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν. Με την φαντασία μας ελευθερη και οδηγό το παίδι , δημιουργούμε μοναδικά σχέδια!

1

Extratip: Στολίστε τις σε ενα ωραίο πίατο και δώσετ χρώμα σε μια μονότονη γωνία του σπιτιού σας.. Ωραίες ιδέες - η οικογένεια μας, μικρά μηνύματα, τα ζωάκια που αγαπώ .

2

 

 

Ενυδρείο..στο πιάτο μας

5

ü  Θα χρειαστούμε: χάρτινα πιάτα, μαρκαδόρους, λευκό χαρτόνι, κόλλα, πράσσινο γκοφρέ χαρτί (προαιρετικά), όσπρια για τον βυθό (προαιρετικά)

4

Πάνω στο λευκό χαρτονι σχεδίαζουμε τα ψάρια μας , τα ζωγραφίζουμε και στην συνέχεια τα κόβουμε περιμετρικά. Βάφουμε το πιατο στα χρώματα της θάλασσας και κολλάμε πάνω τα ψαράκια. Ενα θελουμε μπορουμε να κολλήσουμε οσπρια (π.χ μικρα φασολια –μαυρομάτικα), κοχύλακια, αλλα και φύκια – λωρίδες απο το πράσσινο γκοφρέ- στο κάτω μέρος του πίατου για να κανουμε τον βυθό μας πιο ρεαλιστικό .

6

Extratip: μπορούμε να περασουμε μια χρωματιστή κορδέλα, ανοίγωντας δυο τρυπόυλες στο πάνω μέρος του πίατου, και να κρεμάσουμε στο παιδικό δωμάτιο το δημιούργημα μας !

 

 

Καλή διασκέδαση!