5+1 τάσεις για να μεταμορφώσεις τους τοίχους του σπιτιού σου!

Είτε επιστρέφοντας εκεί στο τέλος μίας κοπιαστικής μέρας, είτε ακόμα και μετά από τις καλύτερες διακοπές της ζωής σου που πατάς το ποδαράκι σου μετά από μέρες το κατώφλι του, σπίτι είναι εκείνη η αίσθηση... ότι φτάνεις εκεί που ανήκεις. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την εποχή, το σπίτι σου πρέπει να εκφράζει την αισθητική σου, να αποπνέι ζεστασιά και απόλυτη άνεση.  Πόσω μάλλον τώρα, που ο καιρός κρυώνει και ευνοεί ατελείωτο χουχούλιασμα στον καναπέ με netflix και ζεστές σούπες.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το φθινόπωρο συνήθως νιώθουμε την ανάγκη να ανανεώσουμε τους "πολυσύχναστους" χώρους  του σπιτιού. Αν είσαι κι εσύ σε αυτή τη φάση, δύο είναι οι δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις: ολική αναδόμηση - ανακαίνιση ή μικρές και σχετικά ανέξοδες λύσεις με αέρα ανανέωσης. Εμείς, μαζευτήκαμε εδώ σήμερα για να μιλήσουμε για τη δεύτερη περίπτωση και πιο συγκεκριμένα για την ολοκαίνουργια διακόσμηση τοίχου του σπιτιού των ονείρων σου λαμβάνοντας υπόψιν πάντα τις τάσεις που επικρατούν τη σεζόν που διανύουμε.

Πάρτο απόφαση, άδειασε τους τοίχους σου και ξεκίνα!

1. Βάψε τους τοίχους σε σκούρα χρώματα!

Το ψυχρό λευκό το νοσοκομειακό αφήνει χώρο σε χρώματα πιο ενδιαφέροντα και με μεγαλύτερη ένταση. Ακόμα και αν είσαι τύπος που του αρέσουν τα ήσυχα χρώματα, διάλεξε μία ανοιχτή απόχρωση του φουντουκιού ή της ώχρας. Ενώ αν είσαι του γαλάζιου/ γκρι, το mist blue θα είναι ό,τι πρέπει για σένα. Οι απόλυτοι φετινοί πρωταγωνιστές, όμως, στα χρώματα τοίχου είναι τα σκούρα. Μπορντώ, βαθύ μπλε, έντονο κροκί και μουσταρδί με το απόλυτο χρώμα της χρονιάς το πράσινο της φωτογραφίας, το λεγόμενο "Night watch", το οποίο όπως συμβαίνει με το πράσινο συνήθως αποπνέει ηρεμία και φέρνει κάτι από φύση στο σαλόνι σου!

Το βάψιμο, έστω και ενός μόνο τοίχου μπορεί να ανανεώσει όλο το χώρο ριζικά και να του δώσει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα!

2. Σέταρε και κρέμασε 2 πίνακες δίπλα - δίπλα!

Κάδρα και πίνακες αλληλοσυμπληρωματικοί μπορούν να δώσουν το χαρακτήρα που θες σε έναν άδειο τοίχο. Διάλεξε έτοιμα σετ ή αν είσαι πιο δημιουργικός, ψάξε και φτιάξε τους πιο αναπάντεχους συνδυασμούς. Μπορείς επίσης, να αγοράσεις αφίσες και να επιλέξεις το κάδρο που θα τις πλαισιώσει ανάλογα με τα χρώματα και τα υλικά των επίπλων σου. Εναλλακτικά εκτύπωσε σχέδια και κορνίζωσέ τα, αλλά ποτέ πια ένα κάδρο μόνο του!

3. Κρέμασε καλάθια στον τοίχο!

pic. Pinterest

Αν κάνεις μία βόλτα στο Pinterest για να πάρεις ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού σου,  εύκολα θα διακρίνεις το φετινό trend που θα φέρει λίγο ανατολίτικο αέρα στο σπίτι. Ψάθινα πλεκτά ανισομεγέθη καλάθια, σκέτα ή με σχέδια διατεταγμένα στον τοίχο! Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις ψάθινα καπέλα ή σουπλά σε διάφορα μεγέθη και να τα συνδυάσεις με ψάθινα πάντα πουφ ή κασπώ!

4. Διακόσμησε έναν άδειο τοίχο με πολλούς καθρέφτες!

pic. Pinterest

Mirror, mirror on the wall, who is the fairest of them all? Φυσικά, εσύ! Ε και τέτοια κοπέλα, θέλει ένα σπίτι αλλιώτικο από τ' άλλα! Εδώ το Νo1 μυστικό είναι να μην ακολουθήσεις το ρητό "less is more". Η υπερβολή είναι φίλη σου. Όσο περισσότεροι καθρέπτες τοίχου τόσο το καλύτερο. Αυτό, όμως, που πρέπει να προσέξεις είναι οι κορνίζες τους. Θα πρέπει να ακολουθούν το ύφος και την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού σου. Για παράδειγμα σε ένα βιομηχανικού στιλ σπίτι θα ταίριαζαν καθρέφτες σε μπρούτζινο πλαίσιο.

Εναλλακτικά ως μία πιο οικονομική λύση, θα μπορούσες να στολίσεις τον τοίχο σου και μάλλον μικρότερες επιφάνειες με διάφορους καθρέπτες χειρός.

5. Φτιάξε το δικό σου μαυροπίνακα!

Με λίγα λόγια βάψε έναν τοίχο μαύρο και αγόρασε πολλές κιμωλίες. Η λύση αυτή θα ήταν πολύ ταιριαστή για το χώρο της κουζίνας κυρίως, αλλά ένα βιομηχανικό σπίτι θα μπορούσε να την υποστηρίξει επάξια.

Είναι φυσικά περιττό να επισημάνουμε ότι αν έχεις παιδιά, θα το λατρέψουν!

6. Επένδυσε σε ένα υπερμεγέθες ή πολλά ρολόγια τοίχου σε διαφορετικά μεγέθη!

Τα ρολόγια τοίχου είναι διαχρονική αξία. Ένα μεγάλο, εντυπωσιακό ρολόι τοίχου μπορεί να είναι κομμάτι κλειδί για το καθιστικό ή την κουζίνα. Η συλλογή όμως μεγάλων ρολογιών είναι εντυπωσιακή και με άποψη! Πολλά ρολόγια με διαφορετικό μέγεθος, χρώμα και ύφος είναι μία εξαιρετική ιδέα για ένα χώρο του σπιτιού, αν δεν σε αγχώνει η ιδέα...

extra tip για καλό φενγκ σούι : Απόφυγε να τοποθετήσεις τα ρολόγια στο υπνοδωμάτιο, ένα χώρο που χρειάζεσαι ηρεμία.

 

Το να αλλάξουμε το σπίτι μας είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξουμε τη ζωή μας - με τα κατάλληλα είδη σπιτιού, θα γίνει πιο εύκολα από όσο νομίζεις!