…πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να απογειώσει τη φαντασία του;

coloringΕίμαι σίγουρη ότι γνωρίζεις ότι έρχεται κάποια στιγμή που το μωράκι σου βγαίνει από τη κούνια και αρχίζει τις βόλτες μέσα στο σπίτι. Είμαι επίσης σίγουρη ότι αυτό σου φάνηκε κάπως σύντομο και μπορεί ήδη να σου λείπει λιγάκι!

Κι όμως... μεγάλωσε! Σε ακολουθεί παντού γύρω γύρω και μαθαίνει τα πάντα μαζί σου!

Ο κόσμος του τώρα έχει πολλές εικόνες. Κι από διαφορετικές γωνίες, μη ξεχνιόμαστε, δε τα βλέπει πλέον όλα ξάπλα, ε ;

Πρόσεξε τώρα τι γίνεται συνήθως: το μωράκι σου σε ακολουθεί παντού, γίνεσαι το δεύτερο ζευγάρι ματιών του. Είναι η ώρα που το μυαλουδάκι του προσπαθεί να παντρέψει τον μαγικό παιδικό κόσμο σκέψης με τον αντίστοιχο των ενηλίκων, της πιο ρεαλιστικής και χωρίς πολύ φαντασίας ματιάς.

Το θέλουμε; Δε το θέλουμε!  Είναι τόσο όμορφο να μείνει παιδάκι και να ζήσει την ηλικία του με όλη την αχαλίνωτη φαντασία που μπορεί να έχει!

Διασκέδαστε το παρέα και βοήθησε το να διατηρήσει και γιατί όχι να απογειώσει τη φαντασία του, μόνο κερδισμένο μπορεί να βγει από κάτι τέτοιο!

#TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Διαβάστε παρέα παραμύθια. Όλων των ειδών. Μην μείνεις στα κλασσικά. Βρες κάποια που έχουν πλάκα και γελάστε μαζί!. Άλλα, που το βάζουν να σκέφτεται, που δημιουργούν θέματα για συζήτηση και μιλήστε με αφορμή ένα από αυτά. Παραμύθια με πολλές εικόνες και λίγες λέξεις.

mamareadingΑνακαλύψτε μαζί τι λέει η ιστοριούλα. Και γιατί όχι και το αντίθετο. Κείμενο, λίγες εικόνες. Ζωγραφίστε παρεούλα την ιστορία.

419bd6ad5dc6144a27d6e6ff93ff56b5Φιλαράκια, χωρίς μαμάδες γύρω γύρω, έστω και μια στο τόσο. Ο κώδικας που έχουν τα παιδιά όταν είναι μόνα τους (έστω νομίζουν ότι είναι μόνα τους) είναι μοναδικός και πρέπει να καλλιεργείται με τη πρώτη ευκαιρία

playing_togetherΒάλε χρώμα στο δωμάτιο του. Τέρμα το ελληνικό σπίτι με τους αυστηρά άσπρους τοίχους, Κι αν αυτό δεν γίνεται να το αλλάξεις για το υπόλοιπο σπίτι, κάνε το τουλάχιστον για το παιδικό του δωμάτιο. Άτονα ή λευκά δωμάτια είναι σαν να έρθω σπίτι σου και να σου πω τέρμα η έγχρωμη τηλεόραση, από δω και πέρα μόνο ασπρόμαυρη.

f6b6b53bdc3526308a2de09452cef5fcΚάνε ένα τοίχο μαυροπίνακα και άσε του πολύχρωμες κιμωλίες να ζωγραφίζει ότι θέλει. Ξεκίνησε του και εσύ ένα θέμα, ένα δέντρο και πες του ότι την άλλη φορά θέλεις να δεις αν το δεντράκι βρήκε τελικά παρεούλα.

blackboardΔώσε έμφαση στη διακόσμηση του δωματίου. Πολλοί από εμάς δίνουμε προσοχή στα έπιπλα και στα παιχνίδια του αμελώντας το που κινείται το παιδί τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Βάλε αντικείμενα που μπορεί να του δίνουν έμπνευση όπως ένα συννεφάκι που έβγαλε ποδαράκια να πάει βόλτα, κρέμασε κατασκευές που μπορεί να κρύβουν μια ιστορία όπως μία κουκουβάγια πάνω από την πόλη.

κατασκευή_παιδικό_δωμάτιοΦτιάξε του τη διάθεσή από τη πρώτη στιγμή που ανοίγει τα ματάκια του με πολύχρωμα αντικείμενα, απροσδόκητα, αναπάντεχα. Είπαμε, στο κόσμο των παιδιών είναι απόλυτα φυσιολογικό να βρέχει αγάπη και πολύχρωμες σταγόνες.

κρεμαστό_παιδικό_δωμάτιο_διακόσμηση