Ο απόλυτος οδηγός για έξυπνα χριστουγεννιάτικα δώρα

giftΑφού γκρινιάξαμε αρκετά για το στρες των χριστουγεννιάτικων δώρων ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη το άγχος και να παρασυρθούμε από το εύθυμο χριστουγεννιάτικο πνεύμα κάνοντας – τι άλλο;- λίγο εορταστικό shopping. Με μια λίστα ανά χείρας με συγγενείς, φίλους και γνωστούς ξεκινάμε το Κυνήγι για τα τέλεια χριστουγεννιάτικα δώρα, που θα ευχαριστήσει εμάς και θα εκπλήξει ευχάριστα τους παραλήπτες. Ο τίτλος φυσικά είναι παραπλανητικός: δεν υπάρχουν «απόλυτοι» οδηγοί (ο Σουμάχερ ίσως), όπως επίσης δεν υπάρχουν «έξυπνα» δώρα (σιγά μην τα στείλουμε και στο πανεπιστήμιο). Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο δώρα που γίνονται από υποχρέωση και δώρα που γίνονται με αγάπη. Κανένας οδηγός δεν μπορεί να σε βοηθήσει αν έχεις διάθεση για το πρώτο, κανένας οδηγός δεν σου χρειάζεται αν σκοπεύεις να κάνεις το δεύτερο. Εμείς εδώ απλώς συγκεντρώσαμε τα κομμάτια εκείνα που μας μοιάζουν κατάλληλες επιλογές για την δική μας giftlist - και ίσως αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και για σένα!

 Για την μυστική ανταλλαγή δώρων στο γραφείο

Γνωστό και ως secret Santa, είναι πλέον παράδοση σχεδόν σε κάθε εργασιακό χώρο να ανταλλάσσονται μικρά χριστουγεννιάτικα δώρα. Τι πιο συμβολικό, όμορφο και πασπαρτού από ένα elegant γούρι;

γούρι_νιφάδα

 Για κάποια που δεν γνωρίζεις πολύ καλά

Μπορεί να είναι συνάδελφος, μπορεί να είναι μια γνωστή σου που έτυχε να σε καλέσει στα γενέθλιά της. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, όπου πρέπει να εμφανιστείς με ένα μικρό, κομψό δώρο αλλά δεν ξέρεις το γούστο της παραλήπτριας, ένα ματάκι σώζει ζωές. Μεταφορικά πάντα, αλλά -που ξέρεις;- μια μέρα μπορεί να το κάνει και κυριολεκτικά.

μάτι

Για την καταπιεσμένη Μαρία Αντουανέτα

Μαξιμαλισμός στο σχέδιο και υλικά που φωνάζουν πολυτέλεια συνθέτουν κοσμήματα για κυρίες με πομπώδη χαρακτήρα και διάθεση για showoff. Τους χαρίζουμε ένα λαμπερό κολιέ με νοσταλγικό αέρα και regal επιρροές.

maxi_collar

Για contemporarychic δεσποινίδες

Καθαρές γραμμές, αφαιρετισμός, γεωμετρικά σχήματα. Όσο πιο minimal ο σχεδιασμός, τόσο πιο σύγχρονο μοιάζει το αποτέλεσμα. Για εκείνες που αγαπούν το μοντέρνο design, δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από ένα κόσμημα με αρχιτεκτονικές επιρροές.

γεωμετρικό_δαχτυλίδι

 Για την comme il faut φίλη

Δεν αγαπούν όλες οι γυναίκες τον πειραματισμό, ούτε είναι όλες έτοιμες να ενσωματώσουν μοντέρνα στοιχεία στο κλασικό, καθωσπρέπει στιλ τους. Για τέτοιες all time classic περιπτώσεις, υπάρχουν κοσμήματα από διαχρονικής φινέτσας υλικά, όπως οι πέρλες. Θα εκτιμηθεί αναμφίβολα.

βραχιόλι_με_πέρλα

Για την vintage aficionado

Υφάσματα που μοιάζουν βγαλμένα από τη λινοθήκη της γιαγιάς, κοσμήματα, τσάντες και αξεσουάρ που θα μπορούσαν να είναι αγορασμένα από το Portobello Market. Αυτά είναι τα κομμάτια που οφείλεις να αναζητήσεις για τις πιο retro υπάρξεις της ζωής σου.

φάκελος_φλοράλ

Για το χριστουγεννιάτικο κάλεσμα σε σπίτι

Ο γενικός κανόνας που λέει πως δεν είναι σωστό να πηγαίνουμε σε σπίτια με άδεια χέρια ισχύει στον υπερθετικό βαθμό τώρα στις γιορτές, όπου όλοι προσκαλούν φίλους για φαγητό, τσάι, ποτά, επιτραπέζια. Βάλε και εσύ τη δική σου πινελιά στην εορταστική ατμόσφαιρα χαρίζοντας στον οικοδεσπότη ένα πρωτότυπο στολίδι.

χριστουγεννιάτικη_μπάλα

Για την girlyatheart

Μερικά κορίτσια δεν κατάφεραν ποτέ να βγάλουν το ροζ από πάνω τους και σε αυτό δεν υπάρχει τίποτα κακό - αρκεί η μεταφορά της κοριτσίστικης φύσης τους στην ενήλικη ζωή τους να είναι διακριτική και να χαρακτηρίζεται από καλαισθησία. Ένα χαριτωμένο δαχτυλίδι σε σχήμα φιόγκου πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για την νέα μαμά

Όσο κομψή και να υπήρξε στον πρότερο fashionable βίο της, ένα κορίτσι που μόλις έγινε μητέρα δεν υπάρχει περίπτωση να μην συγκινηθεί με ένα δώρο που προορίζεται για το μωρό της. Πόσο μάλλον αν το δώρο αυτό είναι customized ειδικά για τον/ την διάδοχο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για την wannabe rockstar

Δεν χρειάζεται να είναι πραγματική rockstar για να εκτιμήσει ένα κόσμημα με wild αναφορές. Το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα της και η 24/7 party διάθεσή της αρκούν για να σου εγγυηθούν πως θα φορέσει με πάθος τα εν λόγω σκουλαρίκια.

thunder

Για την true bohemian

Παρεξηγημένος όρος το μποέμ, χρησιμοποιείται πλέον για να χαρακτηρίσει οποιοδήποτε αξεσουάρ με ethnic ύφος. Υπάρχουν όμως και οι γνήσιοι εκπρόσωποι του στιλ, όπως ένα εμπριμέ φουλάρι με floral print που φοριέται εξίσου άνετα χειμώνα - καλοκαίρι.

φουλάρι

Για την naturally high

Υπέρμετρη αγάπη για την φύση και οτιδήποτε προέρχεται από εκείνη; Υπάρχει το κατάλληλο κόσμημα για να την εκφράσεις. Ένα φυλαχτό από 100% natural υλικά, θα κάνει την παραλήπτρια να αισθάνεται πάντα ένα με το περιβάλλον της.

wood_necklace

Για την ερωμένη της τέχνης

Κάθε χειροποίητο αντικείμενο είναι ένα μικρό έργο τέχνης, μερικά όμως φανερώνουν την καλλιτεχνική φύση του δημιουργού περισσότερο από τα άλλα. Για τις πιο εκλεκτικές στη λίστα, που θέλουν κάθε κομμάτι στον χώρο τους να φανερώνει ταλέντο και προσοχή στη λεπτομέρεια, υπάρχουν εκεί έξω χρηστικά αντικείμενα με arty υπόσταση.

κλειδοθήκη

Για την φίλη που μόλις μετακόμισε

Ένα νέο σπίτι είναι όπως και ένα νέο μέλος της οικογένειας – οπότε ισχύει ακριβώς ό,τι είπαμε για τις καινούργιες μαμάδες. Το δώρο που προορίζεται για τον χώρο της, θα την ενθουσιάσει περισσότερο από οποιοδήποτε στολίδι για εκείνη. Διάλεξε κάτι σχετικά ουδέτερο, που να μπορεί εύκολα να βρει τη θέση του μέσα στο σπίτι.

κουτί

Για εκείνον

Για την αρσενική παρουσία στη giftlist σου, λίγα δώρα είναι εξίσου safe πως θα γίνουν δεκτά με ενθουσιασμό όσο ένα funt-shirt με σαρκαστικό μήνυμα. Αν έχει το minimum του χιούμορ, θα το λατρέψει.

tshirt_zeus