Τα Dos και Don’ts για τις εμφανίσεις σου στην παραλία

girls

Είναι επίσημο: το Μεγάλο Ελληνικό Καλοκαίρι (που φέτος λόγω καιρικών συνθηκών και πολιτικών εξελίξεων μόνο Μεγάλο δεν το λες) έχει ξεκινήσει, πράγμα που σημαίνει πως σιγά - σιγά οι μέρες σου στο γραφείο λιγοστεύουν και οι επισκέψεις σου στην παραλία πληθαίνουν - ακόμη κι αν προς το παρόν μιλάμε ακόμη για την Β’ Πλάζ Βούλας. Τα office looks, πάντως, χάνουν έδαφος από τα beachwear σύνολα. Και παρότι τα πρώτα είναι σίγουρα πιο αυστηρά από τα δεύτερα, αυτό δεν σημαίνει πως και το ντύσιμο της παραλίας δεν διέπεται από τους δικούς του κανόνες. Ποια είναι τα σημαντικότερα Dos και ποια τα μοιραία Donts του στιλ παραλίας;

sunglasses

Do Αγόρασε ένα καινούργιο μαγιό. Ή ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Ή, έστω, ένα μακρύ κολιέ που θα φορέσεις επάνω από το μαγιό σου. Γενικώς, ακόμη κι αν το budget σου είναι περιορισμένο, διέθεσε ένα μικρό ποσό για να αγοράσεις κάτι που θα πολλαπλασιάσει την όρεξή σου για παραλία και θα φωνάζει «διακοπές».

μακρύ_κολιέ_φυλαχτό

Dont Μην παραφορτώνεσαι με περιττά αξεσουάρ και γιγαντιαίες τσάντες που θα κάνουν την κατάβασή σου στην παραλία ανυπόφορη. Επιδίωξε μια light εμφάνιση, ασορτί με την light καλοκαιρινή σου διάθεση.

Do Διαμόρφωσε το παραλιακό σου στιλ ανάλογα με τον σωματότυπό σου. Αν το δυνατό σου σημείο είναι ο λεπτός κορμός σου ενώ έχεις έντονη περιφέρεια, υιοθέτησε το yogi look, φορώντας δροσερές φαρδιές παντελόνες ή αέρινα παρεό, αφήνοντας ακάλυπτη την επίπεδη κοιλιά σου και τους καλοσχηματισμένους ώμους σου. Αν πάλι, έχεις ψηλά, καλλίγραμμα πόδια αλλά κάπως πιο πεταχτή κοιλίτσα, το Californian girl στιλ, με κοντά σορτς και distressed, «ταλαιπωρημένα» t-shirts και tank tops θα σε κολακέψει στα σωστά σημεία. Αν έχεις έξτρα κιλά παντού κατανεμημένα – ή αν απλά δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα να καλύψεις - το 70s στιλ με μακριά boho εμπριμέ καφτάνια δείχνει υπέροχα αριστοκρατικό και ταιριάζει σε όλες μας.

Dont Μην καταπιέζεσαι μέσα σε ρούχα που σε στενεύουν. Το φανελάκι σου καλύτερα να αφήνει τον αέρα να κυκλοφορεί και να σε δροσίζει παρά να κολλάει επάνω σου προκαλώντας σου εκνευρισμό. Η ζωή είναι γενικώς πολύ μικρή για να καταπιέζεσαι (γενικώς, από γονείς, αφεντικά, άντρες), πόσω μάλλον από τα ρούχα σου. Και ειδικά από ρούχα του καλοκαιριού.

καπέλο_Panama

Do Φόρα καπέλο. Όχι μόνο επειδή είναι απαραίτητο, αλλά επειδή είναι και stylish. Ο Παναμάς αλλά και τα τεράστια στρογγυλά ψάθινα που θυμίζουν παλιό ελληνικό κινηματογράφο αποπνέουν την αίγλη μιας άλλης εποχής.

Dont Μην εγκλωβίζεσαι σε στερεότυπα. Παραλία δεν σημαίνει απαραιτήτως σαγιονάρες. Αν εσύ προτιμάς να πας με τις εσπαντρίγιες σου ή ακόμη και με τα αγαπημένα σου sneakers, κανείς δεν θα σε εμποδίσει να το κάνεις. Ειδικά αν το κάνεις με αυτοπεποίθηση και laid-back attitude.

Do Ό,τι και να επιλέξεις να φορέσεις, το σημαντικό είναι να αισθάνεσαι άνετα μέσα του. Είμαστε διατεθειμένες να κάνουμε πολλές υποχωρήσεις στην άνεσή μας για να παρευρεθούμε σε ένα επίσημο κάλεσμα (όποια έχει φορέσει ψηλά τακούνια, κορσέ και στράπλες σουτιέν ταυτόχρονα, ξέρει), όμως στην παραλία η ανεμελιά δεν επιδέχεται εκπτώσεις. Αν νιώθεις πως αυτό που φοράς σε εκνευρίζει, βγάλ’το.

Dont Μην πολυσκέφτεσαι το παραλιακό σου outfit διότι θα καταλήξεις να φοράς κάτι που αφενός δεν θα μοιάζει και τόσο παραλιακό, αφετέρου θα υποδηλώνει πως έχεις προσπαθήσει πολύ για να το πετύχεις. Και αυτό δεν είναι ποτέ elegant.

white_dress

Do Αν προβληματίζεσαι σχετικά με το τι είναι κομψό να φορέσεις πάνω από το μαγιό σου, φόρα ολόλευκα και είσαι μέσα. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, το λευκό είναι το χρώμα εκείνο που κάνει όλα τα ρούχα – από το αραχνούφαντο φόρεμα μέχρι το σκισμένο τζιν σορτσάκι – να αποπνέουν class.

Dont Απόφυγε καλύτερα το λευκό μαγιό, αν δεν είσαι εντελώς σίγουρη πως δεν «διαφανίζει». Στην παραλία ήδη είναι σε κοινή θέα το μεγαλύτερο μέρος του σώματός σου. Δεν είναι ανάγκη να είναι όλο.

Do Κατέβασε. Τις. Αναθεματισμένες. Τιράντες.

Dont Μην διανοηθείς να μείνεις στον ήλιο χωρίς αντηλιακό. Και όταν λέμε αντηλιακό, δεν εννοούμε το βάζο με την μαρμελάδα που χρησιμοποιούσες κάποτε για να μαυρίσεις, αλλά κανονικό αντηλιακό, με περισσότερο από SPF15. Είναι πραγματικά πολύ passé από το να αγνοείς επιδεικτικά κάτι που, αποδεδειγμένα, σώζει την υγεία σου.

Do Άσε τα μαλλιά σου χαλαρά, σε φυσικά κύματα, να στεγνώνουν με το αλάτι της θάλασσας. Υπάρχει τίποτα πιο sexy από αυτά τα αλμυρά, καλοκαιρινά μαλλιά;

hair2

Dont Μη διανοηθείς να μη βουτήξεις το κεφάλι στη θάλασσα λέγοντας κάτι του στιλ «μα χθες έκανα πιστολάκι». Είμαστε διακοπές. Δεν θυμόμαστε πότε κάναμε τελευταία φορά πιστολάκι. Και δεν θα έπρεπε να θυμάσαι ούτε και εσύ.

skoufaki

Do Στόλισε το look σου, σαν να έβγαινες έξω βράδυ. Αν το καλοσκεφτείς, δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί το βράδυ να διαλέγεις προσεκτικά τα αξεσουάρ και τα κοσμήματά σου, ενώ το πρωί να «ξεπετάς» το look χωρίς μερικές καίριες λεπτομέρειες. Η πεποίθηση πως η παραλία είναι» χύμα» ενώ το μπαρ είναι «κυριλέ» είναι κάπως παρωχημένη. Αν αγαπάς τα αξεσουάρ, δεν θα πατήσεις pause για να πας παραλία. Αντιθέτως, θα το δεις σαν μια ευκαιρία για να πειραματιστείς με νέα υλικά και looks και να μεγαλουργήσεις.

Dont Αν το πονάς, μην το φορέσεις. Τα μαργαριτάρια της γιαγιάς σου. Το κρεμαστό κολιέ που σου έκανε δώρο ο μπαμπάς σου στην αποφοίτησή σου. Το βραχιόλι με τους ημιπολύτιμους λίθους που πήρες δώρο στον εαυτό σου πέρσι τα Χριστούγεννα (και κόστισε όσο όλο το δώρο Χριστουγέννων). Αν μιλάμε για ένα κόσμημα που θα κλάψεις αν το χάσεις, μην το πάρεις στην παραλία.