Ψήφο εμπιστοσύνης στις 7 πιο chic γυναίκες της πολιτικής

 

yulia2

Ανάμεσα σε βαρετά κοστούμια και γεροντίστικες γραβάτες ανέκαθεν υπήρχαν και μερικές φωτεινές εξαιρέσεις γυναικών, που αποδείκνυαν πως στιλ και πολιτική είναι δύο έννοιες που, μερικές σπάνιες φορές, συναντιούνται με εκπληκτικά αποτελέσματα. Από την Κλεοπάτρα έως την Μαρία Αντουανέτα και από την Eva Perón έως τη Margaret Thatcher, η ιστορία είναι σπαρμένη με εκείνες που σημάδεψαν με την φινέτσα τους την πολιτική ζωή της χώρας τους. Αλλά ας μη μιλάμε για εκείνες που έχουν φύγει. Εδώ συγκεντρώνουμε τις επτά πιο chic κυρίες της πολιτικής, που είναι σε θέση να επηρεάσουν τον πλανήτη με τις αποφάσεις και το στιλ τους, σήμερα.

Sonia Gandhi

sonia1

Είναι η χήρα του δολοφονημένου πρώην πρωθυπουργού της Ινδίας, Ρατζίβ Γκάντι και η πρόεδρος του κόμματος του Κογκρέσου. Η Σόνια Γκάντι, που έχει καιρό να εμφανιστεί στα media εξαιτίας προβλημάτων υγείας, έχει κάνει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ενδυματολογικές επιλογές, τόσο ως Πρώτη Κυρία όσο και ως Πρόεδρος του κόμματος του Κογκρέσου. Απλή και γεμάτη φινέτσα, με εκπληκτικά χειροποίητα σάρι και μακριά πλεκτά κολιέ καταφέρνει να διατηρεί ένα στιλ γήινο και προσιτό αλλά συγχρόνως δυναμικό και γεμάτο ηχηρά πολιτικά μηνύματα.

Michelle Obama

michelle1

Η σύζυγος του πλανητάρχη έγινε πρώτα γνωστή για το class της και το μοναδικό στιλ της – διαθέτει μια εκπληκτική γκαρνταρόμπα-ουράνιο τόξο, γεμάτο θεσπέσια φωτεινά μονόχρωμα και εμπριμέ φορέματα από προσιτούς οίκους μόδας– και έπειτα για τη φιλανθρωπική της δράση, που έχουν αυξήσει κατακόρυφα την δημοφιλία της. Έχει καταφέρει να είναι μια από τις πιο ισχυρές Πρώτες Κυρίες των Η.Π.Α. και πολλοί λένε πως, μετά την JackieO, είναι η επόμενη στη σειρά ως Πρώτη Κυρία Κομψότητας.

Hilary Clinton

hillary1

Είναι αυτή η επόμενη Πρόεδρος των Η.Π.Α. και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην ιστορία της Αμερικής; Το 2016 θα ξέρουμε. Προς το παρόν, αυτό που ξέρουμε στα σίγουρα είναι πως η Γερουσιαστής και πρώην Υπουργός Εξωτερικών κατεβαίνει στην προεκλογική μάχη με σύμμαχο της το δυναμικό - αν και συχνά πολύ αυστηρό – look της. Τα androgynous κοστούμια της, τα λεπτά κασμιρένια πουλόβερ της, τα κλασικά της κοσμήματα και τα στιλιζαρισμένα μαλλιά της συνθέτουν ένα διαχρονικό στιλ που φωνάζει «αποφασιστικότητα» από χιλιόμετρα.

Christine Lagarde

lagarde2

Μπορεί να μην είναι το πιο προσφιλές πρόσωπο στο ελληνικό κοινό, όμως η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ είναι, χωρίς αμφιβολία, μια από τις πιο elegant παρουσίες στον ευρύτερο χώρο της πολιτικής και της οικονομίας. Πάντα άψογα χτενισμένα ασημένια μαλλιά, ζηλευτά κοσμήματα, μεταξωτά φουλάρια και upscale σύνολα με φορέματα, φούστες και παντελόνια σε ουδέτερες αποχρώσεις – κυρίως γκρι και μαύρο – την ξεχωρίζουν από το πλήθος και την κάνουν να μοιάζει με παριζιάνα αριστοκράτισσα, που κατά λάθος έμπλεξε με τον χώρο των κακοντυμένων πολιτικών (βλέπε Μέρκελ).

Hina Rabbani Khar

hina1

Η νεαρότερη και πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν θα μπορούσε άνετα να έχει ξεπηδήσει από κάποια σεζόν του Homeland, καθώς, μέχρι να εμφανιστεί εκείνη, οι νεαρές, ελκυστικές και stylish γυναίκες που κινούν τα νήματα στις χώρες της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής ήταν στη σφαίρα της μυθοπλασίας. Το στιλ της περιλαμβάνει μεταξωτά πουκάμισα και αέρινες μαντήλες -κυρίως σε αποχρώσεις του μπλε- καθώς και πέρλες και πολυτελείς δερμάτινες τσάντες.

Helle Thorning-Schmidt

helle2

Η πρώην πρωθυπουργός της Δανίας, που κατέβηκε από το αξίωμα μόλις τον περασμένο Ιούνιο, θα μείνει στην ιστορία ως το ταίρι του Obama στην selfie κατά την διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης του Nelson Mandela. Εμείς, ωστόσο, θα την θυμόμαστε πάντα και για το business chic στιλ της, με pencil φούστες και φορέματα σε εφαρμοστή γραμμή αλλά και με μαύρα ή χρωματιστά σακάκια.

Yulia Tymoshenko

yulia 1

Έπρεπε τα πράγματα να φτάσουν στο απροχώρητο στην Ουκρανία για να μάθει το ευρύ κοινό (ΟΚ, ίσως μόνο εγώ) την Yulia Tymoshenko και τις signature πλεξούδες της. Με σπάνια ομορφιά και με μια γκαρνταρόμπα που κινείται ανάμεσα στο λευκό και στις αποχρώσεις της άμμου, η οποία υπογραμμίζει την αγγελική μορφή της, η Tymoshenko είναι το πιο περίτρανο παράδειγμα ελκυστικής γυναίκας στην πολιτική