5 λόγοι να ευχαριστείς τη σύγχρονη μόδα.

man1. Αν μάθαινες ότι πρώτα οι άνδρες φορούσαν συχνότερα και περισσότερα κοσμήματα από τις γυναίκες πως θα αντιδρούσες; Παρά το γεγονός ότι τα κοσμήματα αποτελούν για τις περισσότερες γυναίκες αναπόσπαστο κομμάτι στο πάζλ του στυλ, οι πρώτοι που φόρεσαν κοσμήματα ήταν άντρες θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επιδείξουν την κοινωνική τους θέση! Τουλάχιστον, πια αποφεύγουμε να τσακωθούμε για το πως θα χωρίσουμε τα συρταράκια της μπιζουτιέρας. Είναι και αυτό μια εξέλιξη.

2. Μέχρι το 1870, επτά στους δέκα, φορούσαν ρούχα φτιαγμένα με τα ίδια τους τα χέρια! Για αυτό και ήταν όλα μοναδικά και διαφορετικά! Όπως φαντάζεστε, τα "χειροποίητα" ρούχα, αξεσουάρ και αντικείμενα δεν ήταν τότε τάση της μόδας. Ήταν κυρίως πρακτικό θέμα! Να ένας από τους λόγους που σήμερα αντιλαμβανόμαστε ως κάτι εντελώς "μοναδικό" το κάθε τι χειροποίητο! Μπορείς να βρεις χειροποίητα αντικείμενα ακριβώς όπως τα έχεις φανταστεί...σαν να τα έχεις κάνει με τα χεράκια σου!

handmade

3. Εάν είσαι από εκείνες τις τολμηρές που έχουν κόψει τα μαλλιά τους κοντά ή αν σκέφτεσαι να το κόψεις, να ξέρεις πως τα κοντά μαλλιά είναι hot τάση φέτος! Τα κοντά μαλλιά μπορούν να δώσουν έναν αέρα φρεσκάδας στο στυλ σου και σε κάνουν να δείχνεις πιο νέα και μοντέρνα, αφού αφαιρούν χρόνια! Δεν ήταν πάντα έτσι όμως! Στο παρελθόν, κοντά μαλλιά είχαν μόνο οι… άπιστες σύζυγοι. Μάλιστα , "τα μαλλιά των αμαρτωλών" κόβονταν κοντά για να γνωρίζουν όσοι τις συναντούσαν την ανηθικότητά τους. Ευτυχώς, όλα αυτά είναι "τρίχες" και πάνε αυτά πέρασαν! Αν είσαι έτοιμη για μια ολική μεταμόρφωση, τόλμησε το!

woman

fashion4. Πριν από 4.500 χρόνια, εμφανίστηκαν τα πρώτα φορέματα με ενσωματωμένο ένα είδος στηθόδεσμου, που συγκρατούσε το στήθος, στην Ελλάδα! Η ιδέα της κάλυψης και συγκράτησης του γυναικείου στήθους γεννήθηκε για πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια στη Μινωική Κρήτη. Ο πρώτος σύγχρονος στηθόδεσμος, είχε διαφορετική μορφή από την σημερινή -ήταν ένα εσώρουχο, αποτελούμενο από δύο μέρη- δημιουργήθηκε το1889, από τη γαλλίδα Ερμίν Καντόλ. Από το 1907 το πάνω μέρος άρχισε να πωλείται ανεξάρτητα, με το όνομα soutien-gorge (στήριγμα στήθους). Merci Beaucoup Madame Cadolle!

 parfumes5. Πως εμάς δε μας άφηναν να φάμε μεσημεριανό αν δεν πλέναμε τα χέρια μας; Ε, έτσι δεν άφηναν και οι πρώτοι Χριστιανοί τον κόσμο να πλησιάζει τα Ρωμαϊκά λουτρά, καταδικάζοντάς τα!. Αποκήρυξαν δε την καθαριότητα τόσο πειστικά, πείθοντας τους ανθρώπους πως το μπάνιο δεν είναι απαραίτητο και πως είναι ευεργετικό να μείνεις βρώμικος για καιρό. Το αποτέλεσμα; Το μπάνιο στην Αναγέννηση θεωρούνταν επιβλαβές για την υγεία! Και τι να κάνουν οι άνθρωποι; Αναγκάζονταν να φορούν make-up και αρώματα, για να μην πλυθούν! Μιας που η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, ας πούμε ένα ευχαριστώ για την εφεύρεση της ντουζιέρας και ένα για τα τόσο ωραία μυρωδάτα αρώματα που πια δεν είναι χρησιμοποιούνται αντί αφρόλουτρο/σφουγγαριού/νερού.