From beach to street: πώς να φορέσεις τα ρούχα παραλίας στην πόλη

Το να γράφεις τον Σεπτέμβριο για καλοκαιρινά ρούχα που μπορείς να τα φορέσεις ακόμη και το φθινόπωρο, είναι κάπως σαν να προτείνεις floral την άνοιξη. floral

Δηλαδή, το να πεις σε κάποια αναγνώστρια που ενδιαφέρεται για τη μόδα (και δεν κατέβηκε τώρα από μια ξεχασμένη καλύβα σε ένα ακατοίκητο βουνό) πώς να φορέσει ένα εμπριμέ φόρεμα το φθινόπωρο (με ζακέτα και μπαλαρίνες by the way) δεν το λες και ακριβώς πρωτότυπο. Αυτό που ίσως όμως να μην έχεις πετύχει άλλες 12 φορές στο timeline σου είναι το πώς να αξιοποιήσεις στην φθινοπωρινή αστική ζωή σου τα ρούχα που μέχρι πρότινος φορούσες για να πας για μπάνιο στη θάλασσα. Μαγιό, καφτάνια, παρεό και άλλα «μπανιερά» παίρνουν παράταση ζωής – τουλάχιστον για όσο ο ήλιος ακόμα λάμπει.

Το bikini

bikini

Σαν top

Ούτως ή άλλως ένα σουτιέν που διαγράφεται είναι άκομψο – ακόμη κι όταν είναι στο χρώμα του δέρματος. Οπότε γιατί να μην επιλέξεις να κάνεις λίγο πιο ενδιαφέρουσα μια διάφανη ή δαντελωτή μπλούζα φορώντας από μέσα ένα bikini top; Αφενός κάνει το outfit να δείχνει λιγότερο προκλητικό και αφετέρου προσθέτει μια chic πινελιά. Διάλεξε είτε ένα μονόχρωμο μαγιό (ιδανικά σε γραμμή bandeau ή τριγωνάκι) για elegant αποτέλεσμα, είτε κάποιο με ιδιαίτερα prints (όπως animal print, πουά ή ψυχεδελικά σχέδια) για πιο ηχηρό fashion statement. Ολοκλήρωσε με παντελόνι ή maxi φούστα.

Το ολόσωμο

olosomo

Σαν μπλούζα – κορμάκι

Προφανώς για να δουλέψει αυτό το tip δεν εννοούμε ένα αθλητικό ολόσωμο lycra μαγιό συγχρονισμένης κολύμβησης αλλά κάποιο από τα εκπληκτικά σχέδια που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια, είτε με περίτεχνα κοψίματα στα πλαινά, είτε με αβυσσαλέο V ντεκολτέ ή ακόμη και κάποιο ολόσωμο σε κανονική γραμμή, αλλά από ενδιαφέρον υλικό (π.χ. πλεκτό). Κρύψε το κάτω μέρος του μέσα σε φούστες και φαρδιές παντελόνες και στόλισε το επάνω με oversized κολιέ που θα το κάνουν να φαίνεται σαν κανονικό top. Και για να το κάνεις εντελώς αγνώριστο, ρίξε και μια ελαφριά ζακέτα από πάνω.

Η τουνίκ

Σαν φαρδιά μπλούζα

tunic

Όχι απλά γίνεται να φορέσεις μια βαμβακερή, κεντητή τουνίκ πάνω από π.χ. το τζιν σορτς σου, αλλά επιβάλλεται. Για όσο ακόμα ο καιρός είναι καλός συνδυάζεται με σανδάλια και πλατφόρμες, ενώ όταν έρθουν τα κρύα μπορείς να τη φορέσεις με αμάνικο γιλέκο και γούνινες μπότες σε ένα χαλαρό hippie σύνολο.

Το διάφανο μακό φόρεμα

Σαν μακρύ t-shirt

makry mako

Είτε είναι πάνω από το γόνατο είτε κάτω, το μακό φόρεμα είθισται να φοριέται στην παραλία και πουθενά αλλού (άντε και στο μπαλκόνι σου) για τον απλό λόγο ότι είναι υπερβολικά διάφανο και δεν μπορείς να φορέσεις κάτι άλλο από μέσα (όπως με τα καφτάνια). Μπορείς, όμως να φορέσεις το τζιν σου από κάτω ή απλά ένα κιμονό από πάνω που να καλύπτει τα «εκτεθειμένα» σημεία.

Το παρεό

Σαν φούστα

pareo

Βασική προϋπόθεση είναι να μην είναι διάφανο και να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να τυλιχθεί γύρω σου μιάμιση, τουλάχιστον, φορά. Δέσε το γύρω σου ώστε να δημιουργείται ελαφρύ σκίσιμο στο πλάι και συνδύασέ το με μακρυμάνικα πουλόβερ και χοντρές ζακέτες για έντονο παιχνίδι αντιθέσεων.

pareo

Το καφτάνι

Σαν φόρεμα

kaftani konto

Στην απόφασή σου να κρατήσεις για λίγο καιρό ακόμα το αγαπημένο σου παραλιακό καφτάνι ή το διάφανο maxi φόρεμά σου στην πρώτη γραμμή της γκαρνταρόμπας σου, ενδέχεται να συναντήσεις δυο προβλήματα: το πρώτο είναι να είναι διάφανα, το οποίο λύνεται εύκολα αναζητώντας ένα slip dress (νεγκλιζέ το έλεγε η γιαγιά μου) σε μαύρο ή μπεζ χρώμα, για να το φορέσεις μέσα από τo καφτάνι, αναλόγως τα patterns της. Το δεύτερο είναι να είναι υπερβολικά φαρδιά, στην οποία περίπτωση θα πρέπει να επιστρατεύσεις μια ζώνη για να δημιουργήσεις μέση. Ιδανικές για αυτό το σκοπό είναι η ζώνη από σκοινί αλλά και οι καφέ δερμάτινες σκαλιστές ζώνες, οι οποίες, μάλιστα, συνδυάζονται άψογα με καφέ μπότες και χοντρές πλεκτές ζακέτες για τις πιο ψυχρές μέρες. Ολοκλήρωσε με πληθωρικά σκουλαρίκια και πολλά vintage style δαχτυλίδια για το ωραιότερο boho φθινοπωρινό look.  

skoularikia

daxtylidia