Tips υγείας και ομορφιάς για να υποδεχθείς δυναμικά τη νέα σεζόν!

Deppy_Karagiannaki

Το καλοκαίρι, ας το παραδεχτούμε πλέον, μεταξύ μας μιλάμε, δεν είναι κακό, ας είμαστε ειλικρινείς, #tinakanoumerepaidia, πέρασε (σχεδόν, αν κρίνουμε από το τελευταίο Σαββατοκύριακο). Φάγαμε, ήπιαμε, ξεφύγαμε, ξεχαστήκαμε, αφήσαμε πίσω το πρόγραμμα και τη ρουτίνα μας, είπαμε και λίγα #devariesaimiazwitinexoume, γυρίσαμε και πλέον με το φθινόπωρο να έχει κάνει δυναμική είσοδο, προσπαθούμε σιγά σιγά να βρούμε το βηματισμό της νέας σεζόν.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να ξεκινήσουμε την επανένταξή μας στο καθημερινό μας πρόγραμμα με μια συνολική ανανέωση του οργανισμού μας, χαρίζοντάς του και πάλι την ενέργεια και την ευεξία που χρειάζεται για να απολαύσουμε και φέτος, ένα δημιουργικό και συναρπαστικό χειμώνα;

Συγκεντρώσαμε, έτσι, παρακάτω tips υγείας, ομορφιάς και ανανέωσης για να υποδεχθούμε μαζί τη νέα σεζόν με κέφι, όρεξι και μπρίο as always!

Τι προτείνουμε, λοιπόν:

1. Πρόσφερε στον οργανισμό σου την ενέργεια και την προστασία που χρειάζεται!

Με τα πρώτα κρυώματα/ιώσεις να έχουν κάνει την εμφάνισή τους, τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή για να ενδυναμώσεις τον οργανισμό σου και το ανοσοποιητικό σου σύστημα, προσφέροντας στο σώμα σου την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις καθημερινές σου δραστηριότητες. Ετοίμασε εύκολα και γρήγορα ένα super δυναμωτικό και λαχταριστό smoothie από ρόδι, cranberry, μύρτιλο, σταφύλι, καρότο, παντζάρι και ντομάτα, που αποτελούν κύρια πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τεράστιας σημασίας για την προστασία της υγείας μας. Θυμίσου πως αν δεν έχεις χρόνο να φτιάξεις το δικό σου smoothie, μπορείς πάντα να επιλέξεις άριστης ποιότητας χυμούς της αγοράς όπως ο αγαπημένος χυμός της Οικογένειας Χριστοδούλου.

2.Ενεργοποίησε το σώμα σου!

Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις Yoga ή Pilates ! Θα νιώσεις το σώμα σου να λειτουργεί όπως ποτέ ξανά! Για να ξεκινήσεις, μπορείς να δοκιμάσεις μόνη σου τις παρακάτω ασκήσεις που μας προτείνει η Pilates Expert μας Ντέπυ Καραγιαννάκη:

Downward Dog (Θέση Κάτω Σκύλος)

Downward Dog (Θέση Κάτω Σκύλος)

Από όρθια στάση σκύψε και ακούμπησε με τις παλάμες το πάτωμα. Τα γόνατα πρέπει να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους γλουτιαίους μύς και τα χέρια κάτω από τους ώμους. Τέντωσε τις παλάμες σου, με τα χέρια παράλληλα μεταξύ τους και τεντωμένα.Τα πέλματα πρέπει ν' ακουμπάνε κάτω. Τα χέρια πρέπει να είναι ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων και τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης. Ο κόκκυγας είναι στραμμένος προς τον ουρανό.Τα πλευρά είναι κλειστά. Εάν δοκιμάζεις την άσκηση για πρώτη φορά ή νιώσεις πίεση, λύγισε λίγο τα γόνατα προκειμένου να μην γίνει κάμψη στην οσφυϊκή μοίρα.Η σπονδυλική στήλη είναι ευθεία και το κεφάλι στην προέκτασή της με τον αυχένα χαλαρό. Οι φτέρνες πιέζουν το πάτωμα. Κράτησε μια θέση σαν ανάποδο και παρέμεινε για λίγα λεπτά.

Γιατί να τη δοκιμάσεις:

  • Δυναμώνει συνολικά τον κορμό
  • Δυναμώνει τα χέρια και τους ώμους και τα πόδια
  • Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος λόγω της ανάστροφης θέσης
  • Βοηθάει στην απομάκρυνση του άγχους και στην ηρεμία του μυαλού.

Γέφυρα με μπάλα

Γέφυρα με μπάλα

Τοποθέτησε τα πέλματα σου πάνω μια μεγάλη μπάλα Pilates (55cm) και πίεσε σταθερά (πέλματα οριζόντια) πάνω στη μπάλα ώστε να στείλεις την λεκάνη σου ψηλά.Τα γόνατα με τα ισχύα και τους ώμους θα πρέπει να ειναι σε μια νοητή ευθεία.Οι ωμοπλάτες σε αυτή τη θέση θα πρέπει να ακουμπάνε και να είναι σταθερές στο πάτωμα. Ο αυχένας θα πρέπει να παραμένει στη ίδια ευθεία με την σπονδυλική χωρίς να στρίβεις το κεφάλι δεξιά ή αριστερά. Πιέζοντας σταθερά πάνω στην μπάλα στέλνεις τη λεκάνη (κόκκυγας ξεκολλάει από το πάτωμα) ψηλά (διατηρώντας την ευθεία που περιγράψαμε πιο πάνω) και αφήνεις πάλι την λεκάνη (πρώτα ο κόκκυγας) να επανέλθει απαλά στο πάτωμα.Επανάλαβε για 5 φορές νιώθωντας ενεργοποίηση στους τετρακέφαλους, γλουτούς και στο κέντρο σου.Οι κοιλιακοί παραμένουν ενεργοποιημένοι καθόλη την διάρκεια της άσκησης έτσι ώστε να συντονίσουμε την ισορροπία της κίνησης, αλλα και για να προστατεύσουμε την περιοχή της μέσης.

Γιατί να τη δοκιμάσεις:

  • Δυναμώνει τους κοιλιακούς, τον κορμό, τα πόδια
  • Γυμνάζει μια ευρύτερη ομάδα μυών.
  • Βοηθάει στην ισορροπία και στον συντονισμό πολλών κινήσεων
  • Σφίγγει και δυναμώνει την περιοχή των γλουτών

3. Περιποιήσου το ταλαιπωρημένο δέρμα σου με μια μάσκα προσώπου με 2 απλά συστατικά!

Με τα μπάνια, την έκθεση στον ήλιο και τις γκουχου γκουχου διάφορες καταχρήσεις, το δέρμα μας μετά το καλοκαίρι δείχνει συνήθως ξηρό και ταλαιπωρημένο. Για να το βοηθήσεις να επανέλθει, θυμίσου να πίνεις καθημερινά 8 ποτήρια νερό για φυσική ενυδάτωση! Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις μόνο 2 υλικά και συγκεκριμένα, μέλι και μπανάνα για να φτιάξεις την πιο απλή και φυσική μάσκα. Άφησε την από 10-20 λεπτά και θα χαρίσεις άμεσα ενυδάτωση και σύσφιξη στο πρόσωπο σου.