Τι πρέπει να προσέξεις όταν κάνεις δώρο σε μια μέλλουσα ή καινούρια μαμά

coverbaby

''Όχι αυτό, όοοοχι καλύτερα αυτό, μήπως όμως δεν παίξει ποτέ με αυτό;''- δεν ξέρω αν το έχεις πάθει και εσύ, αλλά όποτε χρειάζεται να ψωνίσω δώρα για το μωρό μιας φίλης/ ξαδέρφης μου με πιάνει μια τρέλα γιατί τα θέλω ΟΛΑ. Φυσικά καταλήγω να γυρνάω με τις ώρες στα μαγαζιά προσπαθώντας να βρω το ιδανικό δώρο- αυτό που θα φανεί παράλληλα χρήσιμο στην μαμά αλλά και (όσο μπορεί τουλάχιστον) απολαυστικό στο μωρό.

Για να παγιώσεις λοιπόν τη θέση σου ως cool aunt και να σε λατρέψει το μωρό θα πρέπει να βρεις ένα ξεχωριστό δώρο- κάτι που θα έχει φτιαχτεί με αγάπη και γιατί όχι αποκλειστικά για τον ολοκαίνουριο μικρό άνθρωπο που μπήκε στη ζωή σου. Και που θα βρεις μοναδικά χειροποίητα δώρα για μωρά, φτιαγμένα με προσοχή στη λεπτομέρεια; Στα υπέροχα καταστήματα του jamjar. Πάνω από 6000 προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής περιμένουν το μωρό που θα τα ερωτευτεί και την μαμά που θα της κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

It's a boy or it's a girl!

Είτε το μωρό είναι αγόρι είτε κορίτσι, αυτό που πρέπει να θυμάσαι πάντα είναι να ρωτάς πρώτα την μαμά τι είναι αυτό που της λείπει. Είναι πολύ πιθανόν να έχει ήδη πολλά ρούχα αγκαλιάς, καθώς συνηθίζεται να αγοράζουν ό,τι χρειάζονται λίγο πριν την άφιξη του μωρού. Αφού μάθεις ακριβώς το νούμερο (αν είναι νεογέννητο μπορείς να πάρεις ρούχα 2-4 ώστε να τα βρει μπροστά του) προτίμησε φανελάκια, φορμάκια ή σαλιάρες γιατί είναι από τα πράγματα που λερώνονται εύκολα οπότε πρέπει να έχει αρκετά από αυτά μια καινούρια μαμά.

Μπουρνουζοπετσέτες ή αξεσουάρ όπως νεσεσέρ είναι φοβερά χρήσιμα καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά χρόνια. Φυσικά μπορείς πάντα να διαλέξεις κάτι πιο ιδιαίτερο, όπως ένα ευχολόγιο στο οποίο θα γράψουν φίλοι και συγγενείς τις ευχές τους για το μωρό ή μια προσωπική θήκη για το βιβλιάριο υγείας.

Σε κάθε περίπτωση μην εγκλωβιστείς στις κλασσικές και βαρετές επιλογές και σίγουρα μην θεωρήσεις αυτονόητο ότι πρέπει να διαλέξεις μόνο ροζ ή μπλε πράγματα, καθώς ενδέχεται η ντουλάπα του μωρού να είναι ήδη γεμάτη με ρούχα σε αυτά τα χρώματα.

Εμείς κάναμε την γνωστή μας βόλτα και συγκεντρώσαμε ένα μικρό δείγμα από τα χειροποίητα αντικείμενα που μπορείς να αποκτήσεις, πάντα σε φανταστικές τιμές!

 

babyboy

  • Λούτρινο μαλακό παιχνίδι ελεφαντάκι ιδανικό για μωρά. Είναι φτιαγμένο με βαμβακερά υφάσματα και έχει υποαλλεργικό γέμισμα. Τα ματάκια του είναι κεντημένα με μαύρη κλωστή για λόγους ασφαλείας. Θα το βρεις στο jamjarstore Unique Art στα 19 ευρώ.
  • Σαλιάρες- μπαντάνες διαστάσεων περίπου 29x 22 cm φτιαγμένες από 100% βαμβακερά υφάσματα και λευκή φανέλα με δύο πλαστικά κουμπώματα ώστε να προσαρμόζεται το μέγεθος. Θα τις βρεις στο jamjarstore 2happy bees creations στα 27 ευρώ.
  • Θήκη για το παιδικό βιβλιάριο από βαμβακερό ή λινό ύφασμα στην οποία μπορείς να ζητήσεις να έχει κεντημένα τα αρχικά του ονόματος του παιδιού. Θα τη βρεις (όπως πολλά ακόμα σχέδια) στο jamjarstore Forest Girl στα 22.50 ευρώ.
  • Μικρό βιβλιαράκι για ευχές, ιδανικό για την πρώτη επίσκεψη στο σπίτι. Θα το βρεις στο jamjarstore Glikes Anamniseis στα 20 ευρώ.
  • Πυτζαμάκια βαμβακερά με τύπωμα ένα μικρό πρίγκηπα στα 29 ευρώ από το jamjarstore Babyart.

babygirl

  • Θήκη για πάνες, φόρμες, κρέμα, μωρομάντηλα και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να έχει μαζί της η μέλλουσα μαμά. Το πιο χρήσιμο δώρο φτιαγμένο από βαμβακερό για να πλένεται, θα το βρεις στο jamjarstore La Pochette V στα 26 ευρώ.
  • Χειροποίητη στέκα με ροζ φιόγκο με λευκά αστέρια από το jamjarstore Penny's Crafts στα 8 ευρώ.
  • Υφασμάτινη καμηλοπάρδαλη, ιδανική για λούτρινο αγκαλιάς. Θα τη βρεις στο jamjarstore LOVE Em στα 12 ευρώ.
  • Μαλακή και αφράτη πετσέτα με φαλαινίτσα (διαστάσεων 100cm x 50cm), από το jamjarstore 4kidsmom στα 35 ευρώ.
  • Σαλιάρες- μπαντάνες διαστάσεων περίπου 29x22 εκατοστών φτιαγμένες από 100% βαμβακερά υφάσματα και λευκή φανέλα με δύο πλαστικά κουμπώματα ώστε να προσαρμόζεται το μέγεθος. Θα τις βρεις στο jamjarstore 2 happy bees creations στα 27 ευρώ.

usefulgift

  • Mπουρνούζια ιδιαίτερα πρακτικά τους χειμερινούς μήνες με δυνατότητα να κεντηθεί το μονόγραμμα του παιδιού στην πλάτη και μια φάσα στο τελείωμα από το ίδιο, φυσικά, ύφασμα. Διατίθεται και για αγόρια σε γαλάζιους συνδυασμούς. Θα το βρεις στο jamjarstore 4kidsmom στα 49 ευρώ.

Αν θέλεις να κάνεις ένα πιο ιδιαίτερο δώρο, γιατί π.χ θα είσαι η νονά του μωρού μπορείς να επιλέξεις ένα δώρο που θα περιλαμβάνει διάφορα χρήσιμα αντικείμενα για την μαμά.

specialgift

  • Σετ δώρου για νεογέννητο, ζωγραφισμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι που αποτελείται από ξύλινο κουτί αναμνηστικών σε διάσταση 14x 11x 21,5 cm., τετράγωνο ταμπελάκι πόρτας, 15x 15 cm. και ξύλινο κουτάκι με παπουτσάκια αγκαλιάς σε ασορτί χρώματα.  Θα το βρεις στο jamjarstore happyrooms στα 73 ευρώ.

unique

  • Ο Μικρός Πρίγκιπας από ύφασμα ύψους 33 cm., μαλλιά από ακρυλικό μαλλί πλεξίματος kai γέμισμα από υαλοβάμβακα υποαλλεργικό και κατάλληλο για παιχνίδια. Ο πλανήτης έχει πυρήνα από φελιζόλ και κάλυψη από χαρτοπολτό χρωματισμένο με ακρυλικά χρώματα. Θα το βρεις στο jamjarstore LOVE em στα 27 ευρώ.

Μια καλή λύση βέβαια είναι ένα δώρο για το παιδικό δωμάτιο, καθώς έτσι δεν θα 'χαθεί' το δώρο σου, με την έννοια ότι θα αξιοποιηθεί για πολύ περισσότερο καιρό από μια σαλιάρα, άσε που είναι μικρές οι πιθανότητες να έχεις πέσει τελείως έξω- έτσι θα γλιτώσεις την μαμά από την βαρετή διαδικασία της αλλαγής.

decogift

  • Καδράκι φτιαγμένο από πολύχρωμα υφάσματα και σύρματα, ιδανικό τόσο για αγορίστικο όσο και για κοριτσίστικο δωμάτιο. Θα το βρεις στο jamjarstore LOVE em στα 27 ευρώ.