Ο οδηγός αγορών για τα ψώνια της τελευταία στιγμής που θα σε σώσει

cover11

''Δεν θα πάω σήμερα για ψώνια, έχω χρόνο'', αυτό κύριες και κύριοι είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λέμε στον εαυτό μας τις γιορτές, κερδίζει ακόμα και το ''ναι, μαμά έφαγα τον κουραμπιέ σε πιάτο'' και το ''αυτή τη χρονιά θα ξεκινήσω γυμναστήριο''.

Κάθε, μα κάθε Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τα μαγαζιά είναι γεμάτα, οι ειδήσεις κάνουν λόγο για τα 'ψώνια της τελευταίας στιγμής' και οι ταμίες παίρνουν φωτιά ενώ μας τρώει το άγχος να τα προλάβουμε ΟΛΑ.

*χαμογελάει πονηρά*

Μήπως φέτος να ψάξεις δώρα online στο super ανανεωμένο site του jamjar.gr και να σου έρθουν όλα τα πακετάκια έτοιμα, σε συσκευασία δώρου στην πόρτα σου ΧΩΡΙΣ έξοδα αποστολής; Που να τρέχεις τώρα μετά τη δουλειά στα μαγαζιά, φτιάξε καφέ, βάλε χριστουγεννιάτικη μουσική και ξεκίνα το scroll down για να δεις μερικές μόνο από τις εκατοντάδες επιλογές σε αξεσουάρ, κοσμήματα, αντικείμενα για το σπίτι και ρούχα που φτιάχνουν οι δημιουργοί του jamjar.

  • Χριστουγεννιάτικη κάρτα, ιδανική να συνοδέψει τα φανταστικά δώρα που θα κάνεις. Θα τη βρεις στο jamjarstore Νεανικόν στα 2.5 ευρώ.

card

Για την μαμά σου

Παρά το 'όχι δεν είναι ανάγκη να μου πάρεις δώρο' δεν γίνεται να μην πάρεις κάτι στην γυναίκα που εξακολουθεί να σου φτιάχνει το αγαπημένο σου φαγητό ΚΑΘΕ φορά που πηγαίνεις σπίτι. Καλό είναι να αποφύγεις τα πρακτικά δώρα και να της πάρεις κάτι πιο προσωπικό, κάτι που ξέρεις ότι θα της φτιάξει τη διάθεση και θα το χαρεί.

  • Σκουλαρίκια από ασήμι 925 με ζιργκόν για τις πιο καλές εμφανίσεις που θα κάνει μες στις γιορτές από το jamjarstore Ιωάννα Χ. στα 25 ευρώ.

mama2

  • Τσιμεντένια θήκη για 3 ρεσώ, ιδανική για το σαλόνι της μαμάς σου (ειδικά αν θέλεις να ξεφορτωθεί επιτέλους τα παλιά κηροπήγια που έχει). Θα τη βρεις στο jamjarstore SecondHandMade στα 12 ευρώ.

mama5

  • Χειροποίητο βραχιόλι από ορείχαλκο επιχρυσωμένο με σμάλτο από το jamjarstore Katerina Chatzipetraki στα 30 ευρώ, ιδανικό για να υποδεχτεί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς με λάμψη.

mama1a

Για τον μπαμπά σου

Οι μπαμπάδες συνήθως δεν θέλουν κάτι παραπάνω από μια αγκαλιά και ένα φιλί, ένα δώρο όμως με το όνομά τους κάτω από το δέντρο επιβάλλεται να υπάρχει.

  • Μανικετοκουμπα επάργυρα σε γκρι απόχρωση, από το jamjarstore Tzeni Pi στα 22 ευρώ.

Για την αδερφή σου

Είναι ο άνθρωπος που έχεις τσακωθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον και ο άνθρωπος που σου έχει σταθεί όσο κανείς. Τα Χριστούγεννα είναι μια καλή ευκαιρία να χαρίσεις στην αδερφή σου κάτι για να της πεις ευχαριστώ που είναι εκεί (σε περίπτωση που δεν σου πάρει δώρο, ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχεις κάθε δικαίωμα να της γκρινιάξεις και να δανειστείς -για πάντα- το μπλουζάκι της που έχεις ερωτευτείς).

  • Ευχήσου 'καλή χρονιά στην αδερφή σου με αυτό το μακρύ κολιέ με μεταξωτό κορδόνι  και μπρούτζινο πλατινομένο και επιχρυσωμένο πετεινό. Θα το βρεις στο jamjarstore My RIO by Evinhia στα 15 ευρώ.

sister1

  • Μίνιμαλ βραχιόλια με μεταλλικά χρυσά ή ασημένια στοιχεία και swarovski ή κρυστάλλινες χαντρούλες. Θα τα βρεις στο jamjarstore Unique Art στα 10 ευρώ (η τιμή αφορά το σετ των 2)

sister2a

  • Πλεκτός σκούφος με pom pom, ιδανικός για την αδερφή σου που είναι κρυουλιάρα. Μπορείς να το ζητήσεις σε ό,τι χρώμα και μέγεθος θέλεις στο jamjarstore Πεγκοφωλιά, κοστίζει 30 ευρώ.

aderfi

  • Μπρούντζινο βραχιόλι με πλατίνωμα και επιχρυσωμένο (κατοπιν παραγγελίας βγαίνει και σε ασημί χρώμα) για την αδερφή σου που λατρεύει τα ξεχωριστά κοσμήματα. Θα το βρεις στο jamjarstore My RIO by Evinhia στα 18 ευρώ.

aderfi4

Για τα πιτσιρίκια στη ζωή σου

Ανίψια, ξαδέρφια, βαφτιστήρια έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες και γεμίζουν με πλούσια δώρα και παιχνίδια που ενδέχεται να χαλάσουν μέσα στον πρώτο μήνα. Φέτος επένδυσε σε πιο ιδιαίτερα δώρα, που θα αντέξουν περισσότερο στα χέρια τους και θα τα χαρούν καλύτερα.

  • Χειροποιήτο ξύλινο παπιγιόν μουστάκι με πράσινο σκούρο ύφασμα, για τον μικρό άντρα στη ζωή σου. Θα το βρεις στο jamjarstore wood- art στα 16.50 ευρώ.

  • Σελιδοδείκτης- βατραχάκι τοποθετημένος μέσα σε κουτί, η κορδέλα του γράφει: Να ζεις, να ονειρεύεσαι και να γελάς. Ιδανικό για τα ανιψάκια που λατρεύουν ο διάβασμα. Θα το βρεις στο jamjarstore Smile & Craft στα 6 ευρώ.

sister3

  • Χειροποίητο μαλακό ζωάκι, 'Ροζαλία' από βαμβακερές καινούργιες κάλτσες και υποαλλεργικό γέμισμα από πολυεστερική ίνα. Ιφανικό για το νεογέννητο μωρό της ξαδέρφης σου. Θα το βρεις στο jamjarstore Zoopepet στα 16 ευρώ.

anipsi1

  • Χειροποίητη στέκα Vintage Floral από βαμβακερό ύφασμα- είναι μαλακή για να μην πονέσει το κεφάλι της μικρής ενώ οι φιόγκοι είναι ραμμένοι στο χέρι. Θα τη βρεις στο jamjarstore Penny's Craft στα 8 ευρώ.

anipsi3

  • Μια αφράτη πετσέτα προσώπου (διάσταση 100x 50) με μια γλυκιά φάλαινα, ιδανική για το ανιψάκι σου. Θα τη βρεις στο jamjarstore 4kidsmom στα  35 ευρώ.

anipsi4

  • Παιδικό κολιέ με ροζ κορδονάκι και κρυσταλλάκια και μια πολύ χαριτωμένη γατούλα φτιαγμένη στο χέρι με πολυμερή πηλό σε αποχρώσεις του γκρι και του ροζ. Θα το βρεις στο jamjarstore Unique Art στα 16 ευρώ.

anipsi5

Για τον φίλο σου

Μπορεί το συγκεκριμένο δώρο απαιτεί αρκετή σκέψη και προετοιμασία αλλά αν είστε μαζί 1 μήνα προφανώς και θα δυσκολευτείς περισσότερο από ό,τι αν είστε μαζί 5 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να θυμάσαι ότι λίγο stalking και ψάρεμα για να μάθεις τι του αρέσει δεν έβλαψε κανέναν!

  • Κομψή βάση για ρολόγια φτιαγμένη εξολοκλήρου από χαλκοσωλήνες που μπορεί να κρατήσει τέσσερα ρολόγια. Ιδανική για τον φίλο σου που παίρνει πολύ σοβαρά το θέμα ρολόγια. Θα την βρεις στο jamjarstore Parissys στα 44 ευρώ.

filo

  • Βάσεις σημειώσεων από τσιμέντο σε σετ των 2 τεμαχίων, ιδανική για τον φίλο σου που ξεχνάει συνέχεια που έχει ακουμπήσει εκείνο το post- it με το τηλέφωνο του χ,ψ από τη δουλειά. Μπορείς να το ζητήσεις και σε οποιοδήποτε χρώμα θέλεις. Θα το βρεις στο jamjarstore Joan Liontou crafts+design στα 8 ευρώ.

sister4

  • Μπρελόκ παζλ, ιδανικό δώρο για τον φίλο σου που μετακόμισε επίσημα στο σπίτι σου! Θα το βρεις στο jamjarstore wood- art στα 12 ευρώ.

filos2

  • Χειροποίητα γυαλιά με ξύλινο σκελετό σε μαύρο χρώμα με τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ το ξύλο και χρώμα φακών γκρί ντεκραντέ. Ιδανικό δώρο για τον φίλο σου, που του έχουν χαλάσει τα γυαλιά αλλά αρνείται να πάει να πάρει καινούρια. Θα τα βρεις στο jamjarstore HANDMADE AND LOVE στα 125 ευρώ.

filos1

  • Μανικετόκουμπα από ασήμι 925 με cartoon eyes. Θα τα βρεις στο jamjarstore Fox by joanna mayer στα 110 ευρώ.

Για την πεθερά σου

Η πεθερά σου είναι λίγο δύσκολη περίπτωση, εξαρτάται πάντα τη σχέση που έχετε, αλλά επειδή ποτέ δεν θα είναι άνετη η επιλογή δώρου προτίμησε τα γούρια και διάλεξε εντυπωσιακά και πρωτότυπα σχέδια- επίσης ένα κουτί γλυκά από τα χεράκια σου πάντα βοηθάει.

  • Μυρωδάτο γούρι- πουγκάκι με σαπούνι, έτοιμο σε συσκευασία δώρου, ταμάμ για την μαμά του αγαπημένου σου. Θα το βρεις στο jamjarstore Η μαμά της Βασιλένιας στα 8 ευρώ.

pe8era

 

  • Χειροποίητο μεγάλο γούρι με ορειβατικό κορδόνι και επιχρυσωμένα στοιχεία και σμάλτο. Θα το βρεις στο jamjarstore Studio Boneli στα 16 ευρώ.

pe8era1

  • Διακοσμητικό χειροποίητο Χριστουγεννιάτικο δεντράκι από αλουμίνιο, ψυχρό πηλό και μέταλλο, ιδανικό για συνοδευτικό δώρο, αν έχεις πάρει ήδη κάτι με τον φίλο σου μαζί για την μαμά του. Θα το βρεις στο jamjartstore Studio Boneli

Για την συνάδελφο σου

Το secret santa στο γραφείο είναι ιδανικό για να κάνεις bonding με τους συναδέλφους σου, ωστόσο αν πετύχεις κάποιον/ α που δεν γνωρίζεις πολύ καλά ενδέχεται να δυσκολευτείς στην επιλογή δώρου. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να επιλέξεις κάτι για το σπίτι ή ένα εντυπωσιακό γούρι για τη χρονιά που έρχεται- η πιο safe επιλογή του κόσμου!

  • Για την συνάδελφο που γνωρίζεις ότι λατρεύει τα κολιέ, το κολιέ moon με επίχρυσο 18Κ και γεωμετρικό στοιχείο από jamjarstore De.L'art στα 15 ευρώ, είναι η ιδανική επιλογή.

sinadelfo1

  • Ξύλινο Κάδρο "it's coffee time" διαστάσεων 15x 25 εκ. από το jamjarstore alu-constructions στα 6 ευρώ για τον συνάδελφο από το λογιστήριο που ξέρεις ότι πίνει πολύ καφέ!

sinadelfo2

  • Για την συνάδελφο που γνωρίζεις ότι έχει minimal διακόσμηση στο σπίτι φρόντισε να της πάρεις κάτι που θα ταιριάζει στο σαλόνι της. Η υψηλής ποιότητας ψηφιακή εκτύπωση με τα Κυκλαδίτικα ειδώλια που θα βρεις στο  jamjarstore Gk Collage στα 23 ευρώ, είναι μια καλή και κομψή λύση.

sinadelfos3

  • Σετ δύο χάρτινων μεταξοτυπημένων μπολ σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς, ιδανικό δώρο για τον διπλανό σου στο γραφείο που επιμένει να πετάει τα στιλό οπουδήποτε. Θα το βρεις στο jamjarstore evirenieri στα 10 ευρώ.

sinadelfo3

  • Σετ από 6 πλεκτά σουβέρ σε σχήμα φρούτων για την συνάδελφο που λατρεύει τα πλεκτά. Θα τα βρεις στο jamjarstore artista στα 24 ευρώ.

mama3

Για τους κολλητούς σου

Η επιλογή δώρου για τους κολλητούς σου είναι θεωρητικά εύκολη υπόθεση, αλλά επειδή τις περισσότερες φορές χρειάζεσαι ένα κάρο λεφτά για να αγοράσεις αυτά που θέλουν (δυστυχώς ο Ryan Gosling δεν είναι προς πώληση), παίξε έξυπνα και πάρε όμορφα και πρωτότυπα δώρα. Επίσης μην ξεχνάς ότι ένα μπουκάλι κρασί/ αγαπημένο ποτό εκτιμάται ΠΑΝΤΑ στο σπίτι των φίλων.

  • Μπάλα από plexiglass με το μήνυμα 'Happy whatever', ιδανική για τον/την φίλο/ φίλη που δεν αγαπάει ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα. Θα τη βρεις στο jamjarstore happyhappy στα 8 ευρώ.

kollito

  • Εντυπωσιακό χειροποίητο κολιέ με 5 σειρές μπρούτζινων τεθλασμένων στοιχείων σε ασύμμετρη διάταξη από επίχρυσο ατσαλόσυρμα και επίχρυσο κούμπωμα.
    Ιδανικό για την κολλητή σου που αγαπάει τις μίνιμαλ γραμμές. Θα το βρεις στο jamjarstore my bling στα 40 ευρώ.

kolliti

  • Χειροποίητη θήκη καπνού από γνήσιο λευκό δέρμα, που δεν λερώνει, κομμένη και ραμμένη στο χέρι- περιέχει ειδική θέση για τα χαρτάκια στο εσωτερικό και κλείνει με δερμάτινο κορδονάκι. Θα τη βρεις στο jamjarstore ecasies στα 15 ευρώ.

aderfi1

  • Ιδανικό για την κολλητή σου που λατρεύει τα notebooks και κάνει συλλογή με αυτά που έχουν όμορφα εξώφυλλα. Θα τ βρεις στο jamjarstore Νεανικόν στα 6 ευρώ.

kolliti3

  • Τσιμεντένιος χειροποίητος βιβλιοστάτης, που μπορείς να τον παραγγείλεις σε ό,τι γράμμα και χρώμα θέλεις. Θα τον βρεις στο jamjarstore SecondHandMade στα 15 ευρώ

aderfi2

 

  • Μπλε ηλεκτρίκ βελούδινο τουρμπάνι, για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που θέλει να κάνει η κολλητή σου το 2017. Θα το βρεις στο jamjarstore Meyeia στα 18 ευρώ.

kollit4