Οδηγός επιβίωσης: Αύγουστος στην Αθήνα!

 

Ξέμεινες στην Αθήνα στη μέση του Αυγούστου ενώ όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί σου παραθερίζουν σε κάποιο νησί; Βλέπεις τα stories τους στο Instagram να ανανεώνονται κάθε πέντε λεπτά την ώρα που εσύ πατάς κάθε πέντε λεπτά refresh στο pc σου στο γραφείο; Οι αναρτήσεις των φωτογραφιών στα social media από εξωτικές παραλίες δεν έχουν σταματημό; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η ομάδα του jamjar είναι εδώ για εσένα και έχει φροντίσει να δώσει νόημα στις καυτές, κυριολεκτικά καυτές, ημέρες που διανύουμε!

Στην αρχή μας πήρε και εμάς λίγο από κάτω, δε θα σου κρυφτούμε. "Η άδεια Αθήνα είναι  μελαγχολική όταν είναι άδεια" λένε κάποιοι, άλλοι πάλι πιστεύουν ότι το να μένεις στην Αθήνα τον Αύγουστο είναι το καλύτερο! Εμείς πάλι για να μην μελαγχολήσουμε και για να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται γεμίσαμε, τα απογεύματα μας μετά το γραφείο, τα βράδια μας και τα Σαββατοκύριακα με εξόδους! Στην ουσία γίναμε τουρίστες στην πόλη μας! Why not? 😉

Σημειώσαμε τα καλύτερα μέρη που επισκεφτήκαμε! Γι' αυτό μη χάνεις λεπτό, δες τον οδηγό πόλης που ακολουθεί παρακάτω και πίστεψέ μας, το καλοκαίρι σου μόλις τώρα ξεκινάει!

#1 Θερινό σινεμά

Εάν δεν το έχεις κάνει ήδη, πρέπει τουλάχιστον μία φορά να επισκεφτείς το ξεχωριστό θερινό κινηματογράφο "Θησείον", αφού πέραν του ότι έχει βραβευτεί ως το καλύτερο σινεμά του κόσμου από το CNN είναι και το παλιότερο θερινό σινεμά που λειτουργεί στη πόλη. Χτισμένο από το 1935, μαγεύει τουρίστες και όχι μόνο γιατί εκτός από την ταινία μπορείς παράλληλα να βλέπεις την Ακρόπολη. Απλά, ΜΑΓΙΚΟ!

Θα το βρεις: Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο, 11851,  210 342 0864

#2 Φαγητό

Το φαγητό. Για την ακρίβεια το βρώμικο. Το βρώμικο φαγητό είναι must. Αφήστε τις δίαιτες στο πλάι. Αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε. Λίγη υπομονή ακόμα μέχρι τις 22 Αυγούστου και το "Überness", aka avant-garde καντίνα, που βρίσκεται μέσα στην λαχαναγορά του Ρέντη ανοίγει ξανά και θα σας κάνει να το λατρέψετε μιας και είναι ότι πρέπει για τις βραδινές λιγούρες.  Αλμυρές γεύσεις από burgers, κεφτεδάκια, τηγανιτές πατάτες, hot dogs, αλλά και γλυκές waffles με παγωτό μηχανής! yummyyy!!!

Όλο το concept-αριστούργημα ιδέα του Βασίλη Καλλίδη!

Θα το βρεις: Τζων Κέννεντυ 1, Ρέντη, 18233, 210 481 6320

#3 Παγωτό

Δηλαδή, όχι απλά παγωτό, gelato! Εάν και εσύ δεν γνώριζες την τεράστια διαφορά μεταξύ παγωτού και gelato, το DaVinci θα στην διδάξει! Η πλούσια γεύση του οφείλεται στην ιταλική παράδοση και στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν! Πίστεψέ μας μία μπάλα παγωτό είναι λίγη μέσα σε τόση ποικιλία! Θα το βρίσκεις πάντα γεμάτο με κόσμο που χαμογελάει από ευτυχία (είμαστε και εμείς από αυτούς)!

Θα το βρεις: Μοναστηράκι, Ανδριανού 50, 10555, 210 325 3863

#4 Ποτό

Ποτό, κοκτέιλ και φαγητό εάν προκύψει! Η νέα άφιξη της πόλης που έχει γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια! Το "CHE Cocina y Barra Sudamericana". Ένας χώρος με προσωπικότητα που σε ταξιδεύει πριν μπεις ακόμα στο μπαρ και μετατρέπει τη διάθεσή σου σε τροπική μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

ΥΓ: Συστήνουμε ανεπιφύλακτα το κοκτέιλ "Pedro Furioso"! 😉

 

Θα το βρεις: Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 18535 , 210 429 6660

#5 Ηλιοβασίλεμα

Ποια Σαντορίνη;;; Εντάξει, ας μη γινόμαστε και υπερβολικοί! Μπορεί να μην είναι σαν την Οία, αλλά το καλύτερο μέρος στην Αθήνα για να δεις το ηλιοβασίλεμα, θα το φωνάζω και θα το λέω, είναι το "Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος". Μετρά ήδη ένα χρόνο λειτουργίας και είναι το πιο ωραίο μέρος για να κάνεις την βόλτα σου και να περπατήσεις. Πέραν του ηλιοβασιλέματος, έχει εκθέσεις, δραστηριότητες και εκδηλώσεις όλο τον Αύγουστο! Μπορείς να δεις το πρόγραμμα εδώ.

Θα το βρεις: Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, 17674, 216 809 1000

#6 Sup

Δοκιμάσαμε! Πέσαμε! Σηκωθήκαμε και ξανακάναμε κουπί! Σίγουρα γελάσαμε πολύ! Ανακαλύψαμε άδειους κολπίσκους στην παραλία της Βάρκιζας και χορτάσαμε θάλασσα! Κάναμε ηλιοθεραπεία πάνω στην σανίδα μας και όλα αυτά στον "Ναυτικό αθλητικό όμιλο Βάρης Βάρκιζας "! Μια επίσκεψη αξίζει για να καταλήξεις #addictedtosup!

Θα το βρεις: Ανατολική ακτή Βάρκιζας, Βάρκιζα, 16673,  210 897 4305

#7 Ταϋλανδέζικο

Μοναδικό. Εξωτικό. Ανεπανάληπτο. Το "Andaman". Μια ταράτσα με αέρα από Ταϋλάνδη! Είτε το επιλέξεις για ποτό, είτε το επιλέξεις για φαγητό δε θα σε απογοητεύσει. Μαγαζί με εξωτική αλλά και οικογενειακή ατμόσφαιρα, το Andaman βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και  μία επίσκεψη αρκεί για να γίνει αγαπημένο στέκι σου!

Θα το βρεις: Πειραιώς 187 και Αλόπης 65, Κάτω Πετράλωνα, 11853, 211 210 4939

#8 Μουσείο

Το "Μουσείο της Ακρόπολης". Εάν μέχρι τώρα δεν το έχεις επισκεφτεί. Αυτός ο Αύγουστος είναι η μεγάλη ευκαιρία σου! Ακόμα και αν δεν πηγαίνεις σε μουσεία, το συγκεκριμένο θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη. Τα εκθέματα καθώς και η αρχιτεκτονική δομή του μόνο δέος μπορούν να προκαλέσουν.

Θα το βρεις: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα, 11742, 210 900 0900

#10 Επίδαυρος

Εάν έχεις μεταφορικό μέσο και χρόνο το Σαββατοκύριακο, διοργάνωσε μια εκδρομή για να δεις παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Μόλις δύο ώρες έξω από την Αθήνα, την επισκεφτήκαμε και είδαμε τη θεατρική παράσταση "Μήδεια". Ειλικρινά, κάθε προηγούμενη εμπειρία που είχες σε θέατρο θα διαγραφεί μονομιάς.

Θα το βρεις: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος, 21052, 210 9282900

#10 το καλό! Μπαλκόνι!

Όλα είναι υπέροχα και παντού θα περάσεις τέλεια με την κατάλληλη παρέα! Στο μπαλκόνι του σπιτιού μας όμως έχουμε περάσει τα πιο αξέχαστα μας βράδια με μουσική, ποτό, γέλια και παρατηρήσεις από τους γείτονες! Και, ναι! Δεν το αλλάζουμε με τίποτα!!! 🙂

Καλό μας Αύγουστο!