Ο πιο απλός τρόπος για να απολαύσεις *ακόμη* περισσότερο το φετινό καλοκαίρι

cover

Όσο και να αγαπάω την ανανέωση που φέρνει μαζί του ο Σεπτέμβριος και τα Χριστούγεννα που πάνε πακετάκι με τον Δεκέμβριο, δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα στον Ιούνιο που έρχεται φουριόζος και μας ξεσηκώνει από τη δουλειά και το διάβασμα.

Δροσερή γρανίτα φράουλα, ηλιοκαμένοι ώμοι και μαλλιά που ξανοίγουν από το ήλιο. Βουτιές σε καταγάλανα νερά και μυρωδιά αντηλιακού, γέλια στην βεράντα με σπιτικές λεμονάδες και μεσημεριανοί ύπνοι με κλειστά παντζούρια και τον ανεμιστήρα να γυρίζει νωχελικά είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να ζήσουμε το καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που σταματάμε να μετράμε τα παγωτά και τα μπάνια, όπως όταν ήμασταν παιδιά, χάνουμε λίγο από αυτή την καλοκαιρινή μαγεία. Πώς μπορείς λοιπόν να απολαύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο το καλοκαίρι όταν οι υποχρεώσεις και το άγχος μπαίνουν στη μέση; Επιλέγοντας φυσικά μοναδικές δημιουργίες, που έχουν φτιαχτεί με μεράκι, οι οποίες κρύβουν μέσα τους ιστορίες ανθρώπων που κάποια στιγμή στη ζωή τους έκαναν και εκείνοι ανέμελοι διακοπές.

Εμείς κάναμε την γνωστή βόλτα στα φανταστικά jamjarοκαταστήματα και εντοπίσαμε δεκάδες προϊόντα που θα σε κάνουν να τραγουδήσεις "Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά" στο πι και φι.

Αν αυτό το καλοκαίρι λοιπόν σε βρήκε στο σπίτι διαβάζοντας για την εξεταστική ή αγκαλιά με το νέο μπεμπέ που θα σε κρατήσει μακριά από τις παραλίες, μην σκας. Κάδρα με θέμα τη θάλασσα, μαξιλάρια με καλοκαιρινά κεντήματα ή μικρές λεπτομέρειες για την κουζίνα σου, όπως σουβέρ για τα ποτήρια θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι.

home

  • Κάδρο με σπίτια στην άμμο, μία μικρή ιστορία για να σε εμπνεύσει και να χρωματίσει το δωμάτιο σου, από το jamjarοκατάστημα GkCollage, 15,00
  • Ξύλινο χειροποίητο καράβι διακοσμημένο με την τεχνική της πυρογραφίας, ιδανικό για να φέρει το καλοκαίρι στο σαλόνι σου, από το jamjaroκατάστημα Kaz., 27,00
  • Τα απόλυτα καλοκαιρινά σουβέρ που θα στολίσουν το coffee table σου, από το jamjarοκατάστημα Tzeni Pi Workshop, 6,00 το σετ των 3
  • Μαξιλάρι κεντημένο στο χέρι, για τις απολαυστικούς μεσημεριανούς ύπνους από το jamjarοκατάστημα Fani G, 20,00
  • Επιτοίχιο φωτιστικό σε σχήμα παγωτού για το παιδικό δωμάτιο (ή και το σαλόνι σου- γιατί όχι) για να σου θυμίζει να τρως κανένα παγωτάκι που και που, από το jamjarοκατάστημα CuteAsAButton, 40,00
  • Μπολ και βάζο από τσιμέντο με γαλάζιες αποχρώσεις, για να δώσεις έναν urban χαρακτήρα στο μπαλκόνι σου, από το jamjarοκατάστημα Joan Liontou crafts+design, 17,00 (το μπολ μόνο)

 

Σε περίπτωση τώρα που βράζεις στο σπίτι και ζηλεύεις φοβερά την κολλητή σου που πήγε στην Πάρο, προτείνω να φορέσεις το πιο δροσερό σου φόρεμα και να βγεις για κοκτέιλ σε μια ταράτσα/ αυλή- κατά προτίμηση με air condition.  Ζήσε το απόλυτο summer in the city με τα παρακάτω ρούχα και αξεσουάρ που βρήκαμε στο jamjar.

city

  • Ψηλόμεσο σορτς (και τοπ) με φανταστικό print με ανανά, από το jamjarοκατάστημα jojo blanc, 39,00  (το σορτς). Μπορείς να το ταιριάξεις με 3 διαφορετικές τσάντες- ανάλογα ποια ώρα της ημέρας θα βγεις.
  • Στο γραφείο ή στη σχολή μπορείς να πάρεις ένα backpack, όπως αυτό από το jamjarοκατάστημα Lovely Hand Made 63,00
  • Μια πιο άνετη τσάντα για τον μεσημεριανό καφέ/φαγητό, όπως αυτή από το jamjarοκατάστημα _bloblo, 36,00
  • Το βράδυ βέβαια χρειάζεσαι μια πιο μικρή τσάντα- γιατί ποιος την κουβαλάει τώρα, για αυτό μπορείς να κρατήσεις ένα μικρό φάκελο, όπως αυτόν από το jamjarοκατάστημα needle, 50,00

Επειδή δεν μπορείς να βγεις έξω όμως χωρίς τα απαραίτητα αξεσουάρ, μπορείς να ολοκληρώσεις το λουκ σου με τα παρακάτω αξεσουάρ:

  • Δερμάτινα σανδάλια σε αρχαιοελληνικό ύφος, όπως αυτά που θα βρεις στο jamjarοκατάστημα Renata Lytra, 40,00
  • Βραχιόλι φελλός, για να έχεις το καλοκαίρι "πάνω σου, από το jamjarοκατάστημα Que sera 14,00
  • Δερμάτινο κολιέ με φύλλα, από το jamjarοκατάστημα Monik., 25,00

Αν είσαι όμως από τις τυχερές που θα πλατσουρίσουν στα νερά κάποιου ελληνικού νησιού τότε αυτά που δεν πρέπει να λείπουν από την βαλίτσα σου είναι προφανώς μια uber cool πετσέτα θαλάσσης, ένα άνετο αλλά σέξι μαγιό, μια τσάντα που μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με τζιν σορτσάκι και με μάξι φόρεμα αλλά και statement αξεσουάρ όπως ένα εντυπωσιακό ζευγάρι γυαλιά και ένα κολιέ.

island essentials

Στο jamjar εντοπίσαμε τα πιο must have κομμάτια που θα απογειώσουν τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις στο νησί.

  • Μπικίνι, BAAKO Full Set με το βασικό τυλιχτό μονόχρωμο τόπ και σλιπάκι, από το jamjarοκατάστημα AKUA handmade swimwear, 40,00
  • Φάκελος με κεντημένα σχέδια, από το jamjarοκατάστημα needle, 50,00
  • Γυαλιά με χειροποίητο ξύλινο σκελετό, από το jamjarοκατάστημα Handmade and love, 135,00
  • Κολιέ- φουλάρι που θα δώσει χαρακτήρα στα outfit σου, από το jamjarοκατάστημα VinD.gr hand made φουλάρια, 30,00