Η λαχταριστή ιστορία της Ελευθερίας Ζούρου / συνέντευξη

ελευθερία_ζούρου22Η αύρα της, η παρουσία της γεμίζουν το χώρο και από τα πρώτα δευτερόλεπτα της χειραψίας μπορείς να καταλάβεις ότι η Ελευθερία Ζούρου είναι ένας ενδιαφέρον, δυναμικός άνθρωπος. Με ιστορίες από ταξίδια και εμπειρίες που σε καθηλώνουν και σε κάνουν να σκεφτείς, μιλάει για το Doctoranytime, όπως θα μιλούσε μία μαμά για το παιδί της, με αγάπη και ενθουσιασμό!

Στα 30 της, λοιπόν,  ακολουθώντας μία  συμβουλή που ειπώθηκε απ' ό,τι φαίνεται την κατάλληλη στιγμή -"αν φοβάσαι μην αποτύχεις, δε φταίει η ιδέα σου φταις εσύ που δεν είσαι έτοιμη να την υλοποιήσεις"- τόλμησε να αφήσει τη δουλειά της συνειδητοποιώντας, όπως η ίδια μας είπε, "πόσο όμορφο είναι να δίνεις χαρά, να προσφέρεις και να βοηθάς στην ουσία". Και αυτό κάνει!

zourouΣτο Doctoranytime θα βρούμε την υγειά μας; Πώς λειτουργεί;
Ο χρήστης που αναζητά γιατρό μπορεί να μπει στο www.doctoranytime.gr και να συμπληρώσει την ειδικότητα, περιοχή και ασφαλιστικό ταμείο. Το σύστημα του επιστρέφει τα αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στα κριτήρια αναζήτησης που έθεσε. Έτσι μπορεί από εκεί να επιλέξει τον καταλληλότερο γιατρό για εκείνον βλέποντας και συγκρίνοντας, το κόστος επίσκεψης, την εμπειρία του γιατρού, τις αξιολογήσεις ασθενών που τον έχουν επισκεφθεί μέσω doctoranytime.gr, τις διαθέσιμες ώρες για ραντεβού κλπ. Η αντίστοιχη διαδικασία ακολουθείται και για τις διαγνωστικές εξετάσεις που εκτελούνται στα συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα. Επίσης ο χρήστης μπορεί επισκεφθεί γιατρούς όλων των ειδικοτήτων με κόστος επίσκεψης 20ευρώ, μία παροχή του doctoranytime.gr που εξασφάλισε από τους γιατρούς του δικτύου του.
Η υπηρεσία λειτουργεί και τηλεφωνικά καθημερινές 9:00-21:00 στο τηλ 215 50 50005 (αστική χρέωση).
Η υπηρεσία παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στους ασθενείς.

Μία στιγμή είναι αρκετή για να αλλάξουν τα πάντα; Περίγραψέ μας τη στιγμή που γεννήθηκε η ιδέα για το Doctoranytime!
“Όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος» συνηθίζει να μου λέει η μητέρα μου. 🙂
Η στιγμή είχε κάπως έτσι. Καθόμουν σε ένα αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’70 τύπου Jeep και ταξίδευα μέσα από τα χωριά της Ουγκάντα. Στη διαδρομή έβλεπα τα παιδάκια να παίζουν και να είναι ευτυχισμένα με το τίποτα και σκέφτηκα ότι είχε έρθει η ώρα να κάνω κι εγώ το βήμα που θα άλλαζε τη ζωή μου, θα της έδινε μεγαλύτερο βάθος και μεγαλύτερη ουσία. Η ιδέα για το doctoranytime.gr μου ήρθε έτσι ξαφνικά. Ίσως επειδή πριν φύγω για το ταξίδι είχα ασχοληθεί με τη δική μου υγεία και με είχε ταλαιπωρήσει το σύστημα όπως ήταν δομημένο. Είπα λοιπόν ότι θα κάνω κάτι, που θα αλλάξει τα κακώς κείμενα, θα βοηθάει κόσμο και θα με γεμίζει.

Και πώς άλλαξε τελικά τη ζωή σου;
Στη διάρκεια αυτής της διαδρομής των 2,5 περίπου χρόνων η ζωή μου έχει αλλάξει σε όλα τα επίπεδα εντελώς. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν επεδίωξα όλες τις αλλαγές. Αλλά όταν παίρνεις μία τόσο ριζοσπαστική απόφαση πρέπει να είσαι αποφασισμένος να την υποστηρίξεις. Και αυτό κάνω.

Γυναικεία επιχειρηματικότητα. Θεωρείς ότι είναι σωστός ο διαχωρισμός που υπονοεί ο όρος;
ΟΧΙ. Νομίζω ότι και μόνες μας βάζουμε όρια στους εαυτούς μας και έχουμε αποδεχτεί ότι υπάρχει η επιχειρηματικότητα και η γυναικεία επιχειρηματικότητα. Δεν θέλω να φανεί σαν φεμινιστικό μανιφέστο αυτό που γράφω αλλά το επιχειρείν δεν γνωρίζει άντρες και γυναίκες, γνωρίζει μόνο συγκροτημένες επιχειρηματικά προσωπικότητες που θέλουν ή δεν θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το αντικείμενο.

ζούρου3

Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα;
Λατρεύω τη μόδα. Είναι υπέροχο που έχεις μία αφορμή να εκφράζεις τη δημιουργικότητά σου και την προσωπικότητά σου και να αλλάζεις συνέχεια!

Φοράς χειροποίητα αξεσουάρ, κοσμήματα ή ρούχα;
Ναι! Κάποτε έφτιαχνα κιόλας. Τώρα όμως ελλείψει χρόνου τιμώ τις δημιουργίες άλλων.

 "Πάνω από όλα υγεία" και μετά; Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο;
Να γυρίσω τον κόσμο και να «μάθω και να μάθω απ’ τους σπουδαγμένους». Μαθαίνοντας τον κόσμο για μένα είναι η πιο «σύντομη» διαδρομή να μάθεις τον εαυτό σου.

Τι είναι για σένα λαχταριστό;

Αυτό που τη δεδομένη στιγμή κατευνάζει την ασίγαστη επιθυμία μου!