Πρώτες διακοπές με το μικρό σου; Κανόνες και μυστικά για να τις απολαύσεις!

baby

Δεν είναι ο ήλιος, η θάλασσα, η άμμος και τα κοχύλια... Φέτος την ευτυχία του καλοκαιριού ολοκληρώνει το μικρό σου, το αξιαγάπητο μωρό σου το οποίο -φορώντας το ολοκαίνουριο μαγιό - έχει την δικιά του θέση στην παραλία ... ναι εκεί ακριβώς ...κάτω από την μεγάλη ομπρέλα , δίπλα (εμ.. ίσως και πάνω) στην πετσέτα σου!

il_570xN_450258467_4gtg

 Το πρώτο καλοκαίρι, το πρώτο μπάνιο, το πρώτο αντιηλιακό , οι πρώτες σας διακοπές μαζί!

Αισθανόμαστε την ανυπομονησία, την χαρά και την απέραντη ευτυχία σου, γνωρίζουμε όμως και την απορία σου για το τι να πρώτο-πάρεις μαζί σου από όλο αυτό το ρουχοκαροτσοπαινιδοχαμό που συνοδεύει το μικρό μας σε τέτοιες περιστάσεις. Να σημειωθεί εδώ ότι είτε φύγετε για ένα σαββατοκύριακο είτε για δύο εβδομάδες χρειάζεται σε κάθε περίπτωση μια μικρή προετοιμασία για την βαλίτσα/τσάντα του μικρότερου μέλους της οικογένειας.

Έτσι λοιπόν και ξεκινώντας από τα βασικά, κάνε μια λίστα (it's all about the lists όταν υπάρχει μπομπιράκι ανάμεσα μας) με όσα πρέπει με ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πάρετε μαζί σας (αν και πάλι, λογικά δεν υπάρχει και κάτι που να μην μπορείτε να αγοράσετε όπου και να βρεθείτε, αλλά γιατί να μπαίνετε σε επιπλέον έξοδα;) Για να σιγουρευτείς δε ότι όντως υπάρχουν π.χ τα pampers που χρησιμοποιείτε, πάρε ένα τηλέφωνο στο τοπικό σουπερμάρκετ.

Ενδεικτικά λοιπόν, τα απαραίτητα στην λίστα σου είναι το καρότσι, το μάρσιππο και το καρεκλάκι για εστιατόριο – (επένδυσε σε ένα από αυτά που προσαρμόζονται στην καρέκλα, αξίζει γιατί μπορείτε να το έχετε μαζί σας παντού). Προχωράμε σε ό,τι σχετίζεται με το φαγητό και τον ύπνο από αποστειρωτή, μπουκάλι και πιπίλες μέχρι κουβερτούλα, κουνουπιέρα (υπάρχουν σε όλα τα μεγέθη και για καρότσι και για κρεβάτι) και πιθανώς ένα – δύο σεντόνια και πετσέτα (καλύτερα να έχετε μαζί σας τα προσωπικά του μωρού σας για λόγους υγιεινής).

baby-on-the-beach

Πέρα βεβαίως από τα ρουχαλάκια, φορμάκια, πυτζαμάκια, μαγιό, καπέλο και ειδικό UV μπλουζάκι – σορτσάκι για την παραλία), πετσέτα μπάνιου (εδώ κινούμαστε αναλόγως με τις ημέρες διαμονής) επενδύστε σε ένα νεσεσέρ μόνο για το μικρό σας. Πάρτε μαζί σας, (ενδεικτικά) αντικουνουπικό (και ειδικό gel για το after τσίμπημα), αντιηλιακό, αφρόλουτρο και σαμπουάν, κρέμα αλλαγής πάνας, χτένα (και φυσικά κοκαλάκια / λαστιχάκια / κορδέλες) και ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ φάρμακα, κρέμες, θερμόμετρο και ψαλιδάκι νυχιών. Επίσης, να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας του παιδιού (το οποίο μπορείτε και να φυλάξετε μέσα σε μια υπέροχη θήκη για να μην βραχεί/σκιστεί). Εννοείται ότι κάπου στην τσάντα υπάρχει χώρος (ζουλήξτε λίγο ακόμα χωράει...) για το αγαπημένο βιβλίο/ παιχνίδι/ μουσική/ό,τι είναι τελοσπάντων αυτό με το οποίο θα το απασχολήσετε σε στιγμές δικής σας χαλάρωσης (υπάρχουν και αυτές καλέ, περιμένετε να τελειώσει το άρθρο).

1426537801676

Και ερχόμαστε τώρα σε γενικούς ΚΑΝΟΝΕΣ που πρέπει να μας ακολουθούν σε όλες μας τις διακοπές:

  1. Πάρτο απόφαση ότι μπορεί και να ξεφύγετε από ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ /ΡΟΥΤΙΝΑ του παιδιού και ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! Μην ξεχνάς άλλωστε ότι αυτό είναι και το νόημα των διακοπών. Θα κοιμηθεί λίγο αργότερα, θα φάει ένα παγωτό /πιει ένα γάλα παραπάνω, και γενικώς τα dos and donts θα τα παραβλέψετε.. Λιγάάάκι..

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Μην ξεχνάς ότι ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ είναι ΚΑΙ δικές σας! Πάρε μαζί σου το βιβλίο σου, ‘στροβιλίσου' στα στενά του νησιού (ναι με το μικρό σου στο καρότσι) και πήγαινε για ένα ποτάκι – οκ ίσως σε κάποιο πιο ήσυχο μπαράκι- με τον καλό σου ( ναι με το μικρό σας στο καρότσι).

 camera

  1. Βγάλτε πολλές, πολλές , ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! Και θα έχετε καρέ-καρέ όλα τα υπέροχα διακοποστιγμιότυπα , και θα φτιάξετε ένα τέλειο άλμπουμ το οποίο θα ξεφυλλίζετε παρέα τις κρύες μέρες του χειμώνα για να ονειρεύεστε μαζί το επόμενο καλοκαίρι.

 watermelon

  1. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ το , ΔΕΣ το σαν μια καινούρια εμπειρία και ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ το μικρό σου ΣΦΙΧΤΑ! Αυτές τις διακοπές θα τις θυμάσαι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

ΚΑΛΕΣ (ΠΡΩΤΕΣ, ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ Κ ΥΠΕΡΟΧΕΣ) ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!

summer_love_22_wallpaper_hd