Πώς να προετοιμάσετε το παιδί σας για την άφιξη του νέου μέλους της οικογένειας: ένα μικρό δώρο για το μεγάλο ερχομό!

άφιξημωρούΤα νέα υπέροχα, η χαρά μεγάλη το ίδιο και η ανυπομονησία σας και ναι... ειναι γεγονός! Σε λίγο καιρό θα υποδεχτείτε το τέταρτο μέλος της οικογένειάς σας!
Το πρώτο σας παιδί πλεον θα ειναι το μεγάλο, και ήδη μιλάτε μαζί του για τον ερχομό του νέου μωρού!

Ο κάθε γονιός γνωρίζει καλύτερα τι και πώς πρέπει να ειπωθεί ώστε το πρώτο παιδί να αρχίσει σιγά-σιγά να αντιλαμβάνεται οτι το μωράκι που τώρα βρίσκεται μέσα στην κοιλίτσα της μαμάς , σε λίγο θα βρίσκεται ανάμεσά τους και θα γεμίσει ευτυχία το ίδιο και τους γονείς του.

Οι συζητήσεις αυτές οσο σημαντικές είναι , τόσο είναι και απαραίτητες γιατί μέσα από αυτές το παιδί προετοιμάζεται ψυχολογικά για να υποδεχτεί και αυτό με την σείρα του τον / την αδελφό –η του/της. Το «καινούριο μας μώρο» συνδυάζεται με λέξεις οπως «αγάπη, φροντίδα, παρέα, φίλια, παιχνίδι , συντροφιά» ενω παράλληλα «εσύ θα εισαι πια το μεγάλο μας παιδί, θα προσέχεις και θα προστατεύεις το μωρό μας» .

Ποια είναι όμως η λέξη στο άκουσμα της οποίας κάθε παιδί χαμογελά;
Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη απο τη λέξη «δώρο» , και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό, το οποίο θα φέρει μαζί του το μωρό για να κανει την άφιξη του ακόμα πιο γλυκειά! Παραδοσιακό μπαμπαδομαμαδίστικο «τέχνασμα» που μετρά δεκαετίες , καθε φορά ομως εγγυάται επιτυχία !

χειροποίητη_κούκλα_κοκκινοσκουφίτσα_jamjar

Οι επιλόγες ειναι πολλές – έχοντας βέβαια υπόψιν το φύλο και την ηλικία του παιδιού- επειδή όμως εδώ είμαστε για να σας προτείνουμε τα σίγουρα και τα δοκιμασμένα, βάλτε στην λίστα σας, ανάμεσα σε άλλα, και τα εξής:

Το ποδήλατο /την μηχανή / ο,τιδήποτε έχει τροχούς για να χαρίσει στιγμές ανεμελιάς μέσα στο σπίτι (ή καλυτερα στο μπαλκόνι;) στην παίδικη χαρα και στο πάρκο – συντροφέυει και την μαμά στις καροτσάδες !

παιδικό_ποδήλατο

Την κούκλα- μώρο μαζι με το σετ φαγητού/ αλλαξιέρας για να ενδυναμώσει το ένστικτο της φροντίδας και της υπευθυνότητας - υπάρχει βεβαια και το μπανάκι , το καρότσι, το κρεβατάκι κ.ο.κ !

παιδική_κούκλαΈνα μουσικό όργανο για να χαρίσει καινούργια ακούσματα και να συνοδεύει αγαπημένα τραγουδάκια –ακόμα και αυτά που αρέσουν στο μωρό!

musical-instruments

Ενα σέτ κηπουρικής (το μπαλκόνι που λέγαμε..) μαζί με σπόρους λουλουδιών- φυτών για να καλλιεργηθεί - μαζί με αυτά - το αίσθημα της ευθύνης !

σετ_κηπουρικής_για_παιδιάΌποιο δώρο τελικά και αν επιλέξετε, είτε πιο μικρό είτε πιο μεγάλο , το σίγουρο είναι ότι το παιδί σας θα το λατρέψει αφού το έφερε «ειδικά για εκείνο» το αδερφάκι του και επομένως δεν μπορεί παρά να το αγκαλιάσει απο την πρώτη κιόλας μέρα!

χειροποίητο_παιχνίδι_ελεφαντάκι_jamjar

Και ναι! Aυτό το δωρό μπορεί να γίνει μια πολύ – τόσο δα – μικρή αφορμούλα για να γίνει το ξεκίνημα του νέου σας ταξιδιού λιγάαααακι ακόμα πιο μαγικό!