3 ιδιαίτερα στιλ διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο

TYPOGRAPHY

Ο ερχομός ενός μωρού είναι ο πιο ευχάριστος «αποσυντονισμός» για μια νέα μαμά. Πέρα από τους προφανείς λόγους (αλλάζει η ζωή σου ριζικά και αμετάκλητα, ψιλοπράγματα δηλαδή), αυτό συμβαίνει και επειδή οφείλει να αρχίσει να ασχολείται πολλά νέα «projects» που αφορούν την έλευση του νέου μέλους στο σπίτι. Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι ένα από αυτά – ενδεχομένως το πιο ευχάριστο και το πιο δημιουργικό. Από πού να ξεκινήσει κανείς όμως; Σίγουρα από την κεντρική ιδέα. Εμείς επικεντρωθήκαμε σε 3 εντελώς διαφορετικές αλλά εξίσου καλόγουστες διακοσμητικές ιδέες που θα κάνουν το δωμάτιο του μωρού ομορφότερο. Θα είναι, άλλωστε, το πρώτο πράγμα που θα αντικρίζει κάθε φορά που θα ανοίγει τα μάτια του.

It’s a jungle out there

JUNGLE 3

Ναι, ο κόσμος εκεί έξω είναι μια ζούγκλα, αλλά και ο κόσμος του παιδιού μέσα στο δωμάτιό του μπορεί να μεταμορφωθεί σε ζούγκλα επίσης. Τα πιο χαριτωμένα ζώα επιστρατεύονται για να γίνουν οι μικροί πρωταγωνιστές στα όνειρα του μωρού. Όσο είναι ξύπνιο, τα έντονα χρώματα και τα ιδιαίτερα σχήματά τους (σκέψου καμηλοπάρδαλη, ελέφαντα, παπαγάλο) ακονίζουν τις αισθήσεις του. Απαραίτητη τελική πινελιά, ένα cd με φωνές ζώων και ήχους της άγριας φύσης.

Once upon a time

FAIRYTALE 2

Το concept «Παραμύθι» για παιδικό δωμάτιο δεν το λες και το πιο πρωτότυπο του κόσμου, έχει όμως σημασία το πώς θα το εφαρμοστεί ώστε να διαφοροποιηθεί από τα τετριμμένα. Ταπετσαρίες, μαξιλάρια και μικρά αντικείμενα που θυμίζουν κουκλόσπιτο αλλά και παιχνίδια και διακοσμητικά είδη με ξεκάθαρες αναφορές σε αγαπημένα παραμύθια όπως η Κοκκινοσκουφίτσα ή ο Μικρός Πρίγκιπας, συνδυάζονται αρμονικά ώστε να συνθέσουν το πιο «και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» περιβάλλον.

Μάθε, παιδί μου, γράμματα

TYPOGRAPHY 2

Το μωρό δεν μπορεί να εκτιμήσει ακόμα την δύναμη μιας λέξης, μεγαλώνοντας, όμως, θα καταλάβει πως τα γράμματα ΑΓΑΠΗ που κρεμόταν επάνω από την αλλαξιέρα του ήταν και γεμάτα συναίσθημα και εξαιρετικά καλόγουστα. Η τυπογραφία -που περιλαμβάνει από αποφθέγματα στους τοίχους και motto μέσα σε κάδρα έως διακοσμητικά μαξιλάρια σε σχήματα γραμμάτων- αποτελεί μια πρωτότυπη διακοσμητική επιλογή που θα ευχαριστιέται και το παιδί αργότερα αλλά και οι γονείς από την πρώτη στιγμή.

Δες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο εδώ.

 (*pictures: Pinterest)