Mάνα είναι μόνο μία! Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου, το αξίζεις!

freedomΑγαπητή μανούλα,
σε εσένα μιλάμε, την ξενυχτισμένη, την αναμαλλιασμένη που πιάνεις τον εαυτό σου να αναπολεί τις στιγμές – ναι αυτές τις ανέμελες όπως και τα μαλλάκια σου..
Να ξέρεις λοιπόν, ότι εδώ σε αυτό το blog, γράφουμε έχοντας εσένα στο μυαλό μας. Που προσπαθείς να τα καταφέρεις όλα , να είσαι η τέλεια μαμά, η σούπερ σύζυγός, η οργανωμένη συνάδελφος και φυσικά πάνω από όλα να είσαι ο εαυτός σου. Που σημαίνει ότι δεν σταματάς να φροντίζεις ΚΑΙ για εσένα, τις ανάγκες, τα θέλω και τα μπορώ σου. Ξέρουμε ότι αυτό πολλές φορές δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί κακά τα ψέματα, οι στιγμές ελευθερίας που έχει μια μητέρα για τον εαυτό της δεν είναι πολλές. Ακόμα και αν υπάρξουν βέβαια, πιθανότατα συνοδεύονται από ερωτηματικά τύπου « και τώρα τι να κάνει, έφαγε, και αν χτυπήσει, σήμα έχω στο κινητό, τι θα μαγειρέψω αύριο» . Για αρχή λοιπόν να σου υπενθυμίσουμε ότι δεν είσαι μόνη. Οι περισσότερες μανούλες είμαστε στην ίδια κατάσταση και είναι λογικό. Γιατί πάνω από όλα μάνα είναι μόνο μια (και μοναδική).

ballons

1) Decisions , decisions, decisions

Ας αναρωτηθούμε όμως για ένα λεπτό πως μας κάνει αυτό να νιώθουμε . Από το 1 έως το 5 (οπου 1 πολύ χάλια και 5 πολύ καλά ) πού ακριβώς βρίσκεσαι; Αν είσαι στο 1-2 σε καθημερινή βάση χρειάζεται να αναρωτηθείς τι δεν πάει καλά και να αποφασίσεις τι πρέπει και τι χρειάζεται να αλλάξεις. Εάν πάλι τις περισσότερες φορές είσαι στο 4-5 τότε μην ανησυχείς. Οι ανάγκες και τα θέλω σου – έστω και υποσυνείδητα - ικανοποιούνται.

gi-woman-blowing-bubbles

2) Κάνε ένα διάλειμμα...

Εφόσον αποφασίσεις ότι υπάρχει χώρος για βελτίωση της ψυχολογίας σου, προσπάθησε να σκεφτείς τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις. Πάρε μια βαθιά ανάσα, βγες λίγο από την κατάσταση και αφιέρωσε πέντε λεπτά μόνο για εσένα .. Δες το σαν μια αποστολή «φροντίζω τον εαυτό μου» και βασικά μέρα με την μέρα, 5λεπτο στο 5λεπτο φτιάξε ένα μικρό σχέδιο για το πώς θα καλυτερέψουν τα πράγματα.

manandwomanlove

3) Να σου πω κάτι;
Φυσικά , τίποτα δεν γίνεται χωρίς την βοήθεια του συντρόφου μας. Εμείς οι γυναίκες δεν έχουμε μάθει να βάζουμε τους εαυτούς μας σε προτεραιότητα, λένε οι ψυχολόγοι βεβαίως βεβαίως, με αποτέλεσμα να θεωρούμε ότι πρέπει πρώτα να ευχαριστήσουμε την οικογένεια μας, να μην λέμε όχι- και αν το λέμε να νιώθουμε άσχημα για αυτό- και επομένως να μην ξέρουμε πώς να επικοινωνήσουμε με το ταίρι μας για τα σημαντικά -για εμάς τις ίδιες- πράγματα. Επομένως, μιλήστε! Εξηγήστε πως νιώθετε, τι χρειάζεστε για να νιώσετε καλυτέρα και καταστρώσετε μαζί ένα σχέδιο για να ανανεώσετε τον εαυτό σας και γιατί όχι και την σχέση σας (μμμ μήπως ένα ταξιδάκι αναψυχής μόνο για δύο;)

Και σε περίπτωση που δεν ξέρεις πώς να εκμεταλλευτείς αυτά τα υπέροχα μοναδικά λεπτά –ή καλύτερα ώρες- απολυτής ελευθερίας που μόλις δημιούργησες για τον εαυτό σου – και μόνο! – για δες την παρακάτω λίστα (να σημειωθεί εδώ στα sos ότι επιβάλλεται να υιοθετήσεις 2-3 συνήθειες από αυτές την εβδομάδα- αν όχι την ημέρα-

1) Ξεκίνα να διαβάζεις ένα καινούριο βιβλίο

jamjar 6-1

2) Γράψε μια λίστα με όλα όσα θέλεις να κάνεις για εσένα

jamjar 6-2

3) Δες την αγαπημένη σου ταινία ξαπλωμένη στο κρεβάτι σου

thought_0217

4) Δυνάμωσε την μουσική και χόρεψε το αγαπημένο σου τραγούδι

Eat-Sleep-Breathe-DANCE-Merch

5) Σέρφαρε στα αγαπημένα σου sites, όπως για παράδειγμα στο www.jamjar.gr και ταξίδεψε με τις υπέροχες δημιουργίες

438f9bfd0df88941d0482a930e5691d0ee630eb4_cropcenter_348x3486) Αγόρασε το αγαπημένο σου τσάι και απόλαυσε το ζεστό η παγωμένο

Afternoon-Tea-Clar_2159297b

 7) Πάρε το αυτοκίνητο , πήγαινε στο κοντινότερο πάρκο – η αν μπορείς στην παραλία- και απλά μην κάνεις τίποτα. Παρατήρησε την φύση και αφέσου στα χρώματα και τους ήχους της.

322459__a-bench-in-park_p

8) Επιτέλους ξεκίνα το περπάτημα , η ακόμα καλυτέρα το γυμναστήριο, και να θυμάσαι ότι έστω και 10 λεπτά την ημέρα κάνουν την διαφορά

My-Gym

 9) Αγόρασε κάτι για σένα και κανόνισε την επόμενη σου έξοδο για να το φορέσεις.

1174464_10201335461261801_1479308634_n

Εμείς σου ευχομάστε καλη διασκέδαση και να θυμάσαι πάντα : YOLO!

you-only-live-once_794