Ανακάλυψε την κρυφή δύναμη και τις θαυματουργές ιδιότητες των κρυστάλλων!

Φεγγαρόπετρα για κάθε νέα αρχή, αιματίτης για την αισιοδοξία, γρανάδα για το πάθος...

Οι λίθοι (κρύσταλλοι, ορυκτά ή πετρώματα) που χρησιμοποιούνται στην κοσμηματοποιία διακρίνονται παραδοσιακά σε πολύτιμους και ημιπολύτιμους. Ο διαχωρισμός αυτός γίνεται βάσει της σπανιότητάς τους στη φύση, αλλά και των χρωματισμών τους, της σκληρότητάς τους, της λάμψης και της κατεργασίας τους, χαρακτηριστικά που επηρεάζουν άμεσα και την αξία της πέτρας. Στους πολύτιμους λίθους συγκαταλέγονται το διαμάντι, το ρουμπίνι, το ζαφείρι, το σμαράγδι και ο αμέθυστος. Όλοι οι υπόλοιποι λίθοι θεωρούνται ημιπολύτιμοι.

Πολύτιμοι ή μη, η γοητεία τους και η δύναμή τους έχει αποτελέσει μυστήριο και πεδίο έρευνας από την αρχαιότητα, μέχρι και σήμερα. Από τη Δύση ως την Ανατολή, από την Αρχαία Αίγυπτο, τον Κινέζικο πολιτισμό, μέχρι την Αρχαία Ελλάδα και την Ινδία φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνο σε κοσμήματα, αλλά και ως γούρια ή μαγικά φυλακτά και προσφέρθηκαν σε τελετές μαγείας και δοξασίες.

Οι αρχαίοι πολιτισμοί, λοιπόν, έδειξαν μία ενστικτώδη πίστη στην υπερφυσική, όπως πίστευαν, δύναμη και την ενεργειακή δράση των κρυστάλλων. Πολλά χρόνια, όμως, αργότερα, οι σύγχρονοι επιστήμονες, οι θεωρίες κβαντικής φυσικής και οι γνώσεις μας για τον ηλεκτρομαγνητισμό ήρθαν να δώσουν επιστημονική υπόσταση στις εικασίες των αρχαίων.

Μυημένοι στις ιδιότητες των λίθων, μάλιστα, πρεσβεύουν ότι για κάθε έναν από εμάς υπάρχει μία πέτρα θετικής επιρροής η οποία μπορεί να ακτινοβολήσει μία πανίσχυρη ενέργεια και να φορτίσει την καθημερινότητα και τις κινήσεις μας με τύχη. Κρατώντας δε την πέτρα μας σφικτά στο χέρι και φορτίζοντάς τη με τις δικές μας θετικές σκέψεις , μπορούμε σε καταστάσεις συναισθηματικής αναταραχής, φόβου ή θυμού να σφίξουμε και πάλι την πέτρα στα χέρια μας και να αντλήσουμε ηρεμία και εσωτερική γαλήνη.

Πώς θα επιλέξεις τη "μαγική" σου πέτρα:

H επιλογή κρυστάλλου είναι προσωπική υπόθεση και βασίζεται στην εσωτερική παρόρμηση του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.  Άσε το ένστικτο σου να σε οδηγήσει. Αν μία πέτρα είναι συγγενική σου, κλείνοντάς την στη χούφτα σου θα νιώσεις ότι εναρμονίζεται με την ενέργειά σου.

Οι λίθοι στα κοσμήματα

Για να απολαύσει κάποιος την ευεργετική επίδραση των κρυστάλλων, πρέπει να τους φέρει στο σώμα του. Αν επιλέξεις έναν κρύσταλλο για μία καλή συναισθηματική ζωή, το κολιέ είναι το κατάλληλο κόσμημα, καθώς φοριέται κοντά στην καρδιά.  Η αλυσίδα θα  πρέπει σε αυτή την περίπτωση να είναι φτιαγμένη από κάποιο φυσικό υλικό ή μέταλλο.

Ενώ στις μέρες τα δαχτυλίδια με πέτρες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μόδας, το δαχτυλίδι στην αρχαιότητα χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο δύναμης  και προστασίας. Επιλέγοντας ένα δαχτυλίδι με πολύτιμο ή ημιπολύτιμο λίθο, καλό είναι η πέτρα να εφάπτεται με το δάχτυλο και να μη μεσολαβεί το μέταλλο του δαχτυλιδιού.

Τέλος, τα σκουλαρίκια, σήμερα συμβολικά "δαχτυλίδια που φοριούνται στα αυτιά" στο παρελθόν έχουν συμβολίσει τη δουλεία, αλλά και έχουν φορεθεί για την προστασία από την κακή ενέργεια.

Κρύσταλλοι και ιδιότητες 

Αβεντουρίνης: Ο λίθος της επιτυχίας. Ενισχύει τη δημιουργικότητα, την αντίληψη και τη φαντασία.  Χαλαρώνει τα άγχη, συμβάλλει στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσελκύσει φλερτ ή ερωτικές περιπέτειες. Έχει χρησιμοποιηθεί ως ένα τυχερό φυλαχτό και είναι μία δημοφιλής πέτρα για τους παίκτες τυχερών παιχνιδιών.

 

 

 Αιματίτης: Καθαρίζει το νου και μας βοηθά να ρυθμίσουμε την ροή και την διαύγεια των σκέψεων. Εντείνει την μνήμη, ευνοεί την τεχνολογική μάθηση και τη γέννηση πρωτότυπων ιδεών. Στην ιδιόμορφη επιφάνειά του που μοιάζει με καθρέφτη, μπορεί κανείς να "κοιτάξει" στο μέλλον κάτω από την λάμψη ενός αναμμένου κεριού, όπως έκαναν οι κρυσταλλοσκόποι αιώνες πριν.

 

 

Αμαζονίτης:  Αναδεικνύει την αλήθεια, την ειλικρίνεια και την αυτοεκτίμηση. Ενισχύει την επικοινωνία, την εξωστρέφεια, την ευγλωττία. Βοηθά στην ικανότητα να εξεταστεί μία κατάσταση από διαφορετικές οπτικές γωνίες.  Απαλύνει τα συναισθηματικά τραύματα και φέρνει εσωτερική γαλήνη. Τέλος, προστατεύει από μικροκύματα, για το λόγο αυτό τοποθετείται κοντά σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα.

 

Αμέθυστος: Βελτιώνει τη μνήμη, βοηθά στην ηρεμία, τη χαλάρωση και τον αυτοέλεγχο. Διώχνει την αρνητική ενέργεια και βοηθά στις αρμονικές σχέσεις. Φέρνει σοφία και κατανόηση και διευκολύνει την διαδικασία λήψης αποφάσεων. Αποτελεί φυσικό ηρεμιστικό, καθώς μπλοκάρει αποτελεσματικά το γαιοπαθητικό stress.

Αχάτης: Φέρνει συναισθηματική, σωματική και νοητική ισορροπία. Δουλεύει αργά, αλλά φέρνει μεγάλη δύναμη. Έχει τη δύναμη να φέρει στο φως κρυμμένες πληροφορίες. Ο κρύσταλλος αυτός ξεπερνά την αρνητικότητα και την πικρία της καρδιάς. Θεραπεύει τον εσωτερικό θυμό, τονώνοντας την αγάπη και το κουράγιο για μια νέα αρχή. Ενθαρρύνει την ήρεμη περισυλλογή και αφομοίωση των εμπειριών της ζωής, οδηγώντας σε πνευματική ανάπτυξη και εσωτερική σταθερότητα.

 

Λευκός χαλαζίας: Λέγεται ότι καθαρίζει την αρνητική ενέργεια και την αύρα γι’ αυτό όταν τον φορά κάποιος, ο κρύσταλλος γίνεται σταδιακά διάφανος! Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, εκπέμπει προστασία και ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας. Αναζωογονεί τον οργανισμό και δίνει θάρρος, δύναμη, ζωτικότητα, ανανέωση, ευεξία, καλή διάθεση και θετική ενέργεια.

Νεφρίτης (ζαντ): Ένας λίθος που θεωρείται ότι φέρνει χρήμα και βοηθά να πάρουμε σωστές αποφάσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Λέγεται επίσης, πως βοηθά να επιλύσουμε εσωτερικά ζητήματα ή συγκρούσεις με τον περίγυρό μας. Επεκτείνει τις αντοχές μας στις δυσκολίες, έλκει αισθήματα αγάπης και αφοσίωσης, γειώνει την κάθε επιτυχία σε ταπεινότητα.

Φεγγαρόπετρα: η πέτρα της νέας αρχής.  Έλκει την ευτυχία και την καλή τύχη. Η φεγγαρόπετρα είναι προστατευτική για τις γυναίκες και τη φύση  Πολλοί πιστεύουν πως ενώνει εραστές που απομακρύνθηκαν κυρίως όταν είναι στην κατοχή του θηλυκού. Ευνοεί τις γυναίκες και συναισθηματικά αλλά και θεραπευτικά.

Χαολίτης: Συνδέεται με την εσωτερική αφύπνιση, τη δημιουργικότητα και τη βελτίωση  των λεπτοφυών αισθημάτων μας.  Απομακρύνει το θυμό και τη ζήλια.  Ενισχύει τη θετική συμπεριφορά κόντρα στην αγένεια και δίνει καθαρότερη επίγνωση των φιλοδοξιών και των στόχων, ενώ  προσφέρει και την ενθάρρυνση για να τους πετύχει κάποιος.