Δείξε μου σε ποιο δάχτυλο φοράς το δαχτυλίδι σου, να σου πω ποιος είσαι!

 

O κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος μηνύματα που δεν εκφράζονται με λέξεις. Μηνύματα που εκπέμπονται ηθελημένα ή αθέλητα προς τον ίδιο μας τον εαυτό, τους γύρω μας, αλλά και ολόκληρο το σύμπαν. Πολλές φορές οι συνειδητές μας επιλογές σε σχέση με την εμφάνισή μας αποκαλύπτουν πώς θέλουμε να μας βλέπουν οι γύρω μας. Ανέκαθεν, άλλωστε τα ρούχα, τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ μπορούσαν να αποκαλύψουν στοιχεία για εμάς, όπως η θρησκεία, το κοινωνικοοικονομικό μας status, τα χόμπι και φυσικά το προσωπικό γούστο...

Σε αυτόν τον κόσμο, λοιπόν, με τα κρυφά νοήματα φαίνεται ότι δεν είναι τυχαίο ούτε καν το πού φοριέται το -έτσι κι αλλιώς- γεμάτο συμβολισμούς δαχτυλίδι.

Kάθε δάχτυλο διαθέτει συγκεκριμένα εγγενή χαρακτηριστικά. Ανάλογα με το δάχτυλο που επιλέγουμε, φιλτράρουμε ιδιότητες σχετικές με την αυτοέκφρασή μας, την τύχη, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας.

Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή του χεριού που θα φορεθεί ένα δαχτυλίδι.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ Ή ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ

Με βάση τους κανόνες του Συμβολισμού, το  αριστερό χέρι είναι το δεκτικό ή παθητικό μας χέρι,  είναι το yin, ενώ το δεξί είναι το "ενεργό", το κυρίαρχο, αυτό που χρησιμοποιείται για τις περισσότερες χειρονομίες, το yang.  Το αριστερό χέρι είναι αυτό με το οποίο λέγεται ότι παίρνουμε ενέργεια, ενώ το δεξί αυτό με το οποίο τη δίνουμε.

Γνωρίζοντας ότι το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου συνδέεται με την λογική και ελέγχει τη δεξιά πλευρά, αντιλαμβανόμαστε ότι ένα δαχτυλίδι φορεμένο στο δεξί μας χέρι σηματοδοτεί τη θέλησή μας για τον έλεγχο της ζωή μας και εκφράζει τη λογική και την επίγνωση του ατόμου που το φορά. Αντίστοιχα, το δεξί ημισφαίριο ελέγχοντας το αριστερό χέρι επηρεάζει τη δημιουργικότητά μας και αντανακλά τις βαθιά ριζωμένες  πεποιθήσεις και συμπεριφορές μας, καθώς ουσιαστικά συμβολίζει το υποσυνείδητό μας.

Φυσικά, πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή είναι αν κάποιος είναι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας και συνεπώς η άνεσή του.

Σε κάθε περίπτωση επιλέγοντας ένα δάχτυλο για το κόσμημά μας υποσυνείδητα εκφράζουμε τη θέλησή μας να ενδυναμώσουμε όσα συνδέονται με το συγκεκριμένο δάχτυλο, όπως φαίνεται παρακάτω:

ΑΝΤΙΧΕΙΡΑΣ

Ο αντίχειρας, χωρίς να φέρει αστρολογική σημασία, συνδέεται με τη δύναμη της θέλησης και το "εγώ" μας. Τα δαχτυλίδια φορεμένα εκεί είναι σημάδια εξουσίας και πλούτου. Συμβολίζουν την ανεξαρτησία, καθώς και ανατομικά ο αντίχειρας είναι αυτός που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα τέσσερα δάχτυλα και στέκεται απέναντί τους.

ΔΕΙΚΤΗΣ

Ο δείκτης, επιλογή συχνά για δαχτυλίδια αδελφοτήτων και ισχυρών αδελφικών δεσμών,  συμβολίζει την δύναμη, τις φιλοδοξίες και υποδηλώνει την υψηλή κοινωνική τάξη. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε η πιο κοινή θέση για το δαχτυλίδι ενός ισχυρού άνδρα. Σήμερα, γυναίκες ή άνδρες που φορούν εκεί το δαχτυλίδι τους επιδεικνύουν τη διαρκή μαχητικότητά τους, είναι άτομα υπερήφανα, με αυτοπεποίθηση, ενώ έχουν ηγετικές τάσεις. Εφόσον το δαχτυλίδι είναι φορεμένο στο δείκτη του αριστερού χεριού, υποδεικνύει άτομο με αυξημένο το "εγώ" και τάσεις μεγαλομανίας.

ΜΕΣΟΣ

Η θέση του δαχτύλου το καθιστά σύμβολο του κέντρου της ζωή μας, της ισορροπίας και της ευθύνης. Όσοι φορούν δαχτυλίδι εκεί, είναι ισορροπημένα άτομα, αλλά παράλληλα  αναζητούν παράλληλα και την προσοχή των γύρω τους. Ενεργειακά πρόκειται για μία κακή επιλογή θέσης, καθώς αν κάποιος φορά κάποιο δαχτυλίδι διαρκώς σε αυτό το δάχτυλο ενδέχεται να μπλοκάρει την ενέργεια του σώματός του.

ΠΑΡΑΜΕΣΟΣ

Ο παράμεσος  συνδέεται με τα συναισθήματα και τις ρομαντικές σχέσεις, γι' αυτό το λόγο και στο συγκεκριμένο δάχτυλο φοριούνται τα δαχτυλίδια αρραβώνων και οι βέρες.  Υπήρχε μάλιστα η πεποίθηση ότι το δαχτυλίδι στον παράμεσο ενδυναμώνει τις ερωτικές σχέσεις, καθώς από το δάχτυλο αυτό περνά μία φλέβα που οφηγεί απευθείας στην καρδιά.  Το συγκεκριμένο δάχτυλο, επίσης, συνδέεται με την καλλιτεχνική έκφραση και την δημιουργία. Αν, λοιπόν, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα δαχτυλίδι δέσμευσης, συμβολίζει την αυτοεκτίμηση και την πίστη στην δεξιοτεχνία αυτού που το φορά.

ΜΙΚΡΟ ΔΑΧΤΥΛΟ

Απέναντι ακριβώς από τον αντίχειρα, το μικρό δαχτυλάκι αντιπροσωπεύει ακριβώς τα αντίθετα από αυτόν που, όπως είπαμε, συνδέεται με τη σχέση μας με τον εαυτό μας.  Στραμμένο με κατεύθυνση έξω από το σώμα, συμβολίζει τη σχέση μας με τον έξω κόσμο. Εξού και η ανεξαρτησία και η αυτοπεποίθηση που εκφράζει κάποιος που φορά chevalier δαχτυλίδια, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Κατά την αστρολογία, σχετίζεται με την πειθώ και είναι η πρώτη επιλογή όσων θέλουν να φορέσουν ένα δαχτυλίδι - δήλωση.  Το επιλέγουν συχνά καλλιτέχνες ή άτομα με καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Δες όλα τα δαχτυλίδια των δημιουργών του jamjar και διάλεξε με προσοχή το δάχτυλο που θα τα φορέσεις! 😉