Εσύ θα φορούσες ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο από τη φωνή σου;

jj1

Η έμπνευση μπορεί να βρεθεί παντού και αν έχεις τα μάτια και το μυαλό σου ανοιχτά στα ερεθίσματα που υπάρχουν γύρω σου μπορείς να δημιουργήσεις πράγματα από το πουθενά. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την ικανότητα την έχουν αρκετοί άνθρωποι, λίγοι είναι όμως αυτοί που μεταφράζουν την έμπνευση σε μοναδικά αντικείμενα με παράξενα υλικά.

''Θα φορούσες ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο από τη φωνή σου''; Η ερώτησή μου δεν είναι ρητορική, καθώς κάπου στον κόσμο υπάρχει ένα άνθρωπος που σκέφτηκε να μετατρέψει τον ήχο της φωνής μας σε κόσμημα.

''Έψαχνα δώρο για ένα πολύ αγαπημένο μου άτομο και αφού γύρισα δεκάδες μαγαζιά και έψαξα σε online καταστήματα με τις ώρες δεν βρήκα τίποτα. Ένιωθα την ανάγκη να βρω κάτι ιδιαίτερο, κάτι μοναδικό για αυτό τον άνθρωπο. Αυτό ακριβώς είναι το Encode Ring'' δηλώνει ο δημιουργός στο site του.

Πώς δουλεύει η ιδέα του; Πηγαίνεις στο site και ηχογραφείς ένα μήνυμα διάρκειας 3 δευτερολέπτων (το μήνυμα πρέπει να είναι μικρό γιατί θα αποτυπωθεί σε μικρό δαχτυλίδι) και επιλέγεις το υλικό με το οποίο θέλεις να γίνει το δαχτυλίδι σου- από ατσάλι μέχρι χρυσό 18 καρατίων. Ο δημιουργός λοιπόν παίρνει τον ήχο της φωνής σου, αναλύει τα ηχητικά κύματα, τα οποία προφανώς διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, και τα αποτυπώνει στο δαχτυλίδι. Είναι αυτός ο καλύτερος τρόπος να πεις σ'αγαπώ or what;

Αν σε ενδιαφέρει πάντως, οφείλω να σε ενημερώσω πως το πιο φτηνό κοστίζει γύρω στα 110 ευρώ ενώ το πιο ακριβό στα 1.120!

jj2

Στο jamjar μπορείς να βρεις εξίσου μοναδικές δημιουργίες εμπνευσμένες από όμορφες λεπτομέρειες και κατασκευασμένες από ιδιαίτερα υλικά σε φανταστικές τιμές.

jj3

Κολιέ Basket Complex, ένα ιδιαίτερο κολιές φτιαγμένο από πλακέ κομμάτια ασημιού (925) και ελαφρώς σφυρηλατημένα. Στις άκρες έχει μικρές πέτρες αιματίτη σε ιριδίζουσα απόχρωση. Θα το βρεις στο jamjarstore Cinnamon mind στα 26 ευρώ.

 jj4

Χειροποίητο μεταγιόν από επεξεργασμένο κόκαλο με γέμισμα από ροζ γυαλί βαμμένο στο χέρι. Θα το βρεις στο jamjarstore Demi *handmade bijoux* στα 30 ευρώ.

jj5

Χειροποίητο βραχιολι στο σχέδιο του ανθού της κερασιάς από ορείχαλκο, από την συλλογή The pillow Book, η οποία εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο που έγινε και ταινία. Θα το βρεις στο jamjarstore MKA by Maria Kalaoglou Athens στα 15 ευρώ.

jj6

"Τάλαντο" - ένα ζευγάρι minimal statement σκουλαρίκια από ασήμι 925, εμπνευσμένο από τα νομίσματα στην αρχαία Ελλάδα- εξολοκλήρου φτιαγμένο στο χέρι. Θα το βρεις στο jamjarstore Shibusa Jewelry στα 48 ευρώ.

Σκουλαρίκια τετράγωνα από τουβλάκια LEGO®Ζευγάρι σκουλαρίκια από τουβλάκια LEGO® 1x1 τετράγωνο με επινικελωμένη βάση. Θα τα βρεις στο jamjarstore Think Bricks στα 3,00 ευρώ το ζευγάρι.
jj7

Χειροποίητο κολιέ με χάντρες από λάβα σε λευκό χρώμα, ένα μεγάλο δίσκο επίσης από ημιπολύτιμη λάβα και επίχρυσο κούμπωμα με πολλαπλούς κρίκους για αυξομείωση. Θα το βρεις στο jamjarstore Lilo Accessories στα 13,50 ευρώ.

jj8

Κρεμαστό ''Βόλτα στη λίμνη' από ασήμι 925 με γέμισμα από γαλάζιο τσιμέντο και αλυσίδα από ασήμι 925. Θα το βρεις στο jamjarstore anna p. στα 56 ευρώ.

jj9

Περαστά μίνιμαλ σκουλαρίκια από μπρούτζο εμπνευσμένα από το θρυλικό David Bowie και συγκεκριμένα τον Ziggy Stardust. Τα σκουλαρίκια έχουν τριγωνικό γεωμετρικό σχεδιασμό προσομοιώνοντας και αποδομώντας την αστραπή του Bowie. Τα καρφιά και τα κουμπώματα είναι ασήμι 925. Θα το βρεις στο jamjarstore my Bling στα 35 ευρώ.

Το ΧΙ σταντ πέντε (5) ρολογιών από χαλκοσωλήνα

Κομψή βάση για ρολόγια φτιαγμένη εξολοκλήρου από χαλκοσωλήνες και μπορεί να κρατήσει πέντε ρολόγια. Είναι διαθέσιμο σε άβαφτο αλλά γυαλισμένο χαλκοσωλήνα ή σε βαμμένο μαύρο ματ, θα το βρεις στο jamjarstore Parissys στα 49 ευρώ.

jj10Χειροποίητα σκουλαρίκια "Tiny Love Birds" από μέταλλο σχεδιασμένο και κομμένο στο χέρι. Ζωγραφισμένα με ακρυλικά χρώματα και περασμένα με υγρό γυαλί για μεγαλύτερη προστασία. Το κούμπωμα είναι από ασήμι 925 και μπορείς να το παραγγείλεις σε οποιοδήποτε χρώμα θέλεις. Θα τα βρεις στο jamjarstore Zulu & Lulu στα 30 ευρώ.

jj11Χειροποίητα επιχρυσωμένα σκουλαρίκια σε σχήμα κηρήθρας. Τα κελιά είναι γεμισμένα με ψυχρό σμάλτο στο χρώμα του μελιού και τα γατζάκια είναι από επιχρυσωμένο ασήμι 925. Σε κάθε ζευγάρι υπάρχει μια επίσης χειροποίητη μελισσούλα. Θα τα βρεις στο jamjarstore Lussu Marso στα 23 ευρώ.

%ce%be%ce%be12

Μενταγιόν Κουκουβάγια- ρολόι με γέμισμα από μπλε γυαλί βιτρώ κομμένο στο χέρι. Μπορείς να το παραγγείλεις σε άλλο χρώμα γυαλιού από το jamjarstore Tocasol στα 15 ευρώ.

jj13

Δίχρωμο κολιέ με διπλό εγχάρακτο στο χέρι επιχρυσωμένο ματάκι και αλυσίδα για να μην σε πιάνει το μάτι. Θα το βρεις στο jamjarstore Pavlina Alexia Jewel στα 48 ευρώ.

jj14Μεταγιόν με το ζώδιό σου, αποτυπωμένο σε γυαλί χρώματος εκρού που ιριδίζει διαστάσεων 5 εκ. Θα το βρεις στο jamjarstore Stella Zaloni- Glass Cretations στα 15 ευρώ.

jj15Χειροποιητο μακρύ κολιέ με αλυσίδα και δερμάτινο συννεφάκι σχεδιασμένο και κομμένο στο χέρι. Το συννεφάκι συμπληρώνουν δερμάτινες σταγόνες βροχής στερεωμένες με λεπτό σύρμα που τους δίνει τη δυνατότητα κίνησης. Θα το βρεις στο jamjarstore MarMade στα 15 ευρώ.

jj16

Μακραμέ κολιέ Shri Shiva, εμπνευσμένο από τον Ινδό θεό χορού Shiva. Κατασκευασμένο από μπορντώ σχοινί και brass στοπάκια για το πάνω τμήμα. Θα το βρεις στο jamjarstore Thedancingcord στα 40.50 ευρώ.

Wooppers γυναικείες τσόχινες παντόφλες DUAL OLIVE GREEN λιλά με λαστιχένιες σόλες.

Χειροποίητες τσόχινες παντόφλες από 100% αγνό, φυσικό μαλλί merino με μαλακές αντιολισθητικές σόλες που τις προστατεύουν από τη φθορά. Tα Wooppers δε φέρουν ραφές, είναι φυσικά, ισοθερμικά και δεν κρατούν οσμές. Θα τις βρεις στο jamjarstore Wooppers, στα 68 ευρώ.

jj17

Χειροποίητο statement κολιέ Indian κατασκευασμένο με πολυμερή πηλό και μια ειδική τεχνική. Θα το βρεις στο jamjarstore Limelight by Katerina by Sfinari στα 25 ευρώ.

jj18Οι πιο τρυφεροί στίχοι από τον 'Ρωμαίο και την Ιουλιέτα' σε ένα κόσμημα. Το δαχτυλίδι είναι "ανοικτού" τύπου για να προσαρμόζεται σε διάφορα μεγέθη. Θα το βρεις στο jamjarstore MCS Jewellery στα  22 ευρώ.

jj19Βραχιόλι από ρητίνη και άμμο. Η διαδικασία κατασκευής του κάθε κομματιού είναι χρονοβόρα και ξεκινάει από την χύτευση της ρητίνης και την προσθήκη χρωμάτων. Η ρητίνη χρειάζεται 2-3 μέρες για να σκληρύνει και να βγει από το καλούπι. Στην συνέχεια τρίβεται με διάφορες κατηγορίες γυαλόχαρτου, ώστε να αποκτήσει λείο και απαλό τελείωμα. Θα το βρεις στο jamjarstore Χαμένος Κρίκος στα 35 ευρώ.

The dark knight. Batman

Μοναδικό χειροποίητο ρολόι τοίχου από παλιό δίσκο βινυλίου με θέμα τον σούπερ ήρωα της DC, Batman. Θα το βρεις στο jamjarstore Unique Vinyl Clocks στα 25 ευρώ.

jj21Χειροποίητη καρφίτσα ζωγραφισμένη στο χέρι στο σχέδιο του μπουκαλιού του αρώματος Chanel no 5, τυπωμένη σε θερμοσυρρικνούμενο πλαστικό, θα τη βρεις στο jamjarstore Blu Cloud Industries στα 20 ευρώ.